Kuvia kaiteesta

Tässäpä vielä muutama lupaamani kuva yläkerran uudesta kaiteesta. Se on siis teetetty verstaalla metallipinnoista omien piirustusten mukaan, samanaikaisesti ulkokaiteen kanssa. Ennen-kuvia ei nyt tähän postaukseen päätynyt, mutta vaikkapa tässä postauksessa vilahtaa vanha kaide, sitä ei ole kyllä yhtään ikävä!

Valaisimeksi valikoitui Muuton vihreä E27, jolle saatiin kuin saatiinkin vedettyä sähköt katon halogeenivalojen sähköistä. Pintavetoja ei siis jouduttu tekemään, ainoastaan valaisimen johto jäi näkyviin, joka tarkoituksella valittiinkin mahdollisimman huomiota herättäväksi. Taas yksi väriläiskä lisää yläkertaan, sieltähän löytyy entuudestaan jo keltaista, oranssia ja tyynyjen sinivihreää. Erilaiset voimakkaat sävyt pelaavat kuitenkin aika hauskasti yhteen, kun määrä pysyy maltillisena ja tausta on rauhallinen.

Kuten kuvista näkyykin, on lattia vielä vähän vaiheessa. Vanhan umpikaiteen tukipalkit kulkivat lattian läpi, niinpä siihen piti tehdä muutamia paikkauksia uudesta lankusta. Seuraavana vuorossa olisi lattian hionta, kumpikaan ei vaan jaksanut ryhtyä massiiviseen yläkerran tyhjennys- ja hiontaprojektiin näin joulun alla. Se urakka saa siirtyy siis suosiolla ensi vuoden alkuun.

Kommentit
 1. 1

  Anonyymi sanoo

  Kivalta näyttää kaide ja koko yläkerta! Saako kysyä, että missä kaide teetettiin? Kiitos vinkistä!

 2. 2

  Anonyymi sanoo

  Nätin ilmavaksi saitte yläkerran kaiteen vaihdolla! Valoa tulee eri suunnista ja pian on se hetki, että päivä alkaa kuin alkaakin pikkuhiljaa pidetä, sitä odotellessa..

 3. 3

  hanma sanoo

  Onpas ihanan valoisaa! Huomioni kiinnittyi kuitenkin tuohon tuoliin, siinä on nimittäin täsmälleen sellaisen värinen kangas, jota olen etsinyt monta kuukautta tuloksetta. Mahtaakohan siinä olla tee-se-itse -päällystys ja jos on, niin mitähän kangasta tuo on?

  • 3.1

   sanoo

   Kiitos 🙂 Kangas on Kvadratin Hallingdal, aivan ihana villakangas joka kuitenkin on sen verran paksu, että vetää aavistuksen krymppään muutamasta kohtaa tuolia…

  • 4.1

   sanoo

   Kiitos. Kyllä tuota valaisinasiaa hetki pyöriteltiin, mutta tuollainen katosta roikkuva nousi ehdottomasti parhaaksi vaihtoehdoksi, tai ainakin eniten meidän näköiseksi.

  • 5.1

   sanoo

   Lattia täytyy ainakin hioa kokonaan, jotta väri saadaan tasaiseksi uusien palojen ja vanhan lattian välillä. Nykyisellään sen väri on aika keltainen, kuvassaa se näyttää vähän oikeaa sävyä vaaleammmalta. Hionnan jälkeen käsitellään se varmaankin osmon öljyvahalla luultavimmin vaaleaksi. Vielä ei olla sävyä lyöty ihan lukkoon 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *