Kuistin sisustuksesta

 kuvat Ikea, Jieldé, Googlen kuvahaku
Ajatukseni ovat pyörineet tämän päivän ajan pienen kuistimme sisustuksessa, ja päätinkin väsätä tänne pienen kollaasin aiheesta. Kuten aiemmin olen tainnut kertoa, kuistin sisustus on tarkoitus toteuttaa vanhaa taloa kunnioittaen, kuitenkin rennolla ja modernilla otteella. 
Lattiamateriaaliksi valikoitui lankku, vielä ei olla päätetty maalataanko lattia peittävällä maalilla vai jätetäänkö puun sävy näkyviin. Seinille tulee helmipaneelia, jonka maalaamme samalla sävyllä kuin muut sisäseinät, eli lämpimän valkoisella Tikkurilan G503-sävyllä. 
Yhdelle seinälle sijoittuvat Ikean Pax-vaatekaapit, joista muutama luonnos alla. Oveksi halusin aluksi mattavalkoisen laakaoven, mutta nähdessäni Ikean mallin en ollutkaan enää niin varma. Ovi (nyt en muista nimeä) oli aika halvanoloinen röpelöisine kalvopintoineen, siitä tuli elävästi mieleen vanhojen vuokrakämppiemme kaapit. En ehtinyt tutkailla saako Paxiin maalattua mattavalkoista ovea, näytillä sellaista ei ainakaan ollut. Iskin kuitenkin silmäni tuohon kuvassa näkyvään peilioveen, josta tuli hyvä vaihtoehto laakaovelle. Yleensä en uusvanhoista peiliovista pidä, mutta tässä malli on sopivan yksinkertainen. Ihastuin myös Ikean posliinisiin nuppivetimiin, ne taidan joka tapauksessa hankkia olipa ovimalli mikä hyvänsä.
Muuten kalustus noudattaa aika lailla kollaasia, Pirkka-jakkara tosin taitaa jäädä haaveeksi. Huonekorkeuden ja ovien aukeamissuunnan vuoksi ei kattoon oikein mahdu valaisinta, niinpä valaistus hoidetaan pääosin seinältä käsin. Kaappeihin toki saa myös valot. Tuollainen ”poltinlamppu” tai muu vastaava olisi aika hauska tuomaan lisävaloa jossakin seinän vieressä. Kollaasista tuli aika mustavalkoinen (yllättävää), mutta varmaan joitakin väripilkkuja tulee kuistin piristeeksi. Katsotaan nyt. Voi, kyllä tämä suunnittelu on niin kivaa 🙂
kuvat Ikea
Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Ihanalta kuulostaa!
  Kiva, että tuota Jieldeä saa myös seinämallisena. En ollutkaan tiennyt sitä aiemmin.

 2. 2

  sanoo

  Tulee varmasti nätti! Meillä on muuten kesäpaikallamme, vanha talo sekin, aivan samanlaisia vanhoja vaatekoukkuja, pidän niistä kovasti :-).

 3. 4

  sanoo

  suvi m:
  Kiitoksia 🙂 Juu, Jieldéstä saa useampaakin seinämallia, tuon lisäksi varrellisiakin…

  Solo Maman:
  Toivotaan näin 🙂 Kivojahan nuo koukut ovat! Ilmeisesti ovat olleet aika yleisiä joskus, aina silloin tällöin näitä tulee vastaan kirppareilla ym. Omat ovat peräisin vanhempieni vanhasta talosta.

  RUMBO:
  Niinhän ne on…

 4. 6

  sanoo

  Kristiina:
  Tuo kuva on napattu Googlen kuvahausta jonkin vanhaa tavaraa myyvän nettikaupan sivuilta, nyt en enää muista kenen. Tuollaisiin törmää aika usein kirppareilla tai googlaamalla 🙂 Omat koukkuni on vähän tuon tapaiset äidiltäni peräisin olevat…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *