KRISTALLIHUUMAA

Aiemmassa Nyt inspiroi -postauksessani mainittu kristalli houkuttaa niin minua kuin nähtävästi aika montaa muutakin tällä hetkellä. En varmaan mene pahasti metsään väittäessäni, että kyseessä taitaa olla yksi tämän hetken suurimmista trendijutuista. Ihan tuore ei ihastukseni kuitenkaan ole, jo vuosi sitten kristalliesineet houkuttivat kovasti, sellaisia ei vain sattunut hetkeen tulemaan kirppiksillä vastaan.
Mutta nytpä on samaa fiilistä kaapissa, tosin ei aitona kristallisena, mutta kuitenkin. Säästyypä ainakin käsinpesulta, nämä puristelasit kun saa laittaa huoleti tiskikoneeseen. Matala lasi toimii niin arjen vesilasina kuin kesäisien drinkkien alustana ja tuo vähän uutta ilmettä kattaukseen. Tykkään!

Meillä lasit pääsivät tosin ensi töikseen juomapuolen sijasta jälkkärikulhoiksi. Turkkilaista jogurttia, oman pensaan mustaviinimarjoja ja hunajaa, tätä ihanan helppoa kesäherkkua nautittiin tänään illansuussa terassilla. Oli hyvää.
These nice crystal-lookalike glasses are very useful. They bring a perfect crisp to modern table settings and look nice filled with different drinks or dessert. I like!
Kommentit
  • 1.1

   sanoo

   Kiitoksia! Joo, kyllä kristalli on nätti lisä modernin keskellä, ne kontraavat hienosti toinen toisiaan. Kuulostaapa ihanalta tuo valaisin, toivottavasti löytää paikkansa uudessa kodissa. 🙂

 1. 2

  sanoo

  Hello! I discovered your blog today! I really liked it so I added it to my blogroll and started following it… and as I did you put this new image with a S. Pellegrino bottle! It's so funny cause I'm drinking one just now! 🙂 Congrats on your blog!

  • 2.1

   sanoo

   HI! Thank you for your sweet words, it´s so nice to hear that you like my blog. Welcome to follow! 🙂 Pellegrino is one of my favourite drinks, not least because it has quite a nice bottle, haha.

  • 3.1

   sanoo

   Heippa! Nuo on Koodista, sinne tuli pieni erä laseja menivät muutamassa päivässä. Eli tällä hetkellä lasit ovat loppu, lisää saadaan vasta syksyllä.

  • 3.2

   Anonyymi sanoo

   Hei Maija,

   Jos näistä tulee lisää Koodin (olitkö töissä siellä vielä?:), niin vinkkaatko sitten blogissasi? 🙂

   Nina

 2. 4

  sanoo

  Lasit ovat todella kauniit. Olen itse myös miettinyt kristallilasien hankkimista ja ihailen aina anopilla hänen viinilasikokoelmaa, itselläni kun ei ole yhtään, vaikka blogini nimikin on Kristallikimara. Kirpparilla voi joskus käydä tuuri ja löytää kristallisia aarteita, vaikkei mulla tosin koskaan. Pelkästään kristalli itsestään on niin kaunis.

  • 4.1

   sanoo

   Kirppiksillä tosiaan noita välillä vilahtaa, mutta mullakaan ei kyllä ole tullut viime aikoina ollenkaan vastaan. Liekö trenditietoiset ostajat olleet kärppänä kirppareilla. 🙂 Kristalliset viinilasit ovat myös tosi kauniit, ehkä niitä voisi metsästää seuraavaksi… Aina tulee jotenkin vähän erityisempi fiilis, kun tarjoilee juoman näteistä laseista.

  • 6.1

   sanoo

   Sama juttu, juuri tuo malli oli minullakin pidemmän aikaa hakusessa. Tuo malli ei rajota käyttöä mihinkään tiettyyn, vaan lasi käy näppärästi niin ruokapöytään kuin drinkkilasiksikin. Jälkkärikulhonakin palveli oikein mainiosti.

 3. 7

  sanoo

  Kauniit! Meillä on kristalliset, jalalliset snapsilasit ja nekin ovat kyllä tosi söpöt! Snapseja ei kyllä tässä perheessä juoda, joten lasit töröttävät kaapissa 🙁 Ne on ostettu Tallinnasta, sieltä saa kristallia todella hyvään hintaan! Himottaisikin mennä vähän katsastamaan valikoimaa. Vanhassa kaupungissa on hyvä liike, olisikohan ollut Vene-kadulla, joku niistä saman suuntaisista kuitenkin.

  • 7.1

   sanoo

   Oi, kuulostaa hyviltä apajilta. Pitäisikin joskus tehdä pieni kesäreissu Tallinnaan, sinne kun pääseekin niin näppärästi. Viime aikoina on näkynyt lehdissäkin paljon juttuja kaikista ihanista putiikeista, mitä sinne on noussut.

 4. 8

  Anonyymi sanoo

  Minä kyllä pesen aidotkin kristallit koneessa, parempi se kuin että astiat lojuisivat käyttämättöminä 🙂 Kymmenessä vuodessa ei ole mitään hajonnut vaikka melkein viikottain on käytössä ja muutama kipponen jopa arkiastiana

  • 8.1

   sanoo

   No kyllä minäkin olen vähän sitä mieltä, että astiat ovat käyttötavaraa, mitä niillä tekee kaapissa lojumassa. Ennemmin reilu käyttö kuin liiallinen varovaisuus ja käyttämättömyys, vaikkakin tämän seurauksena vahinkoja joskus tapahtuisikin. Kristalli tuppaa kuitenkin välillä samentumaan koneessa, sen takia välttäisin konepesua ainakin niiden hienoimpien kristallien kohdalla. Mutta ilmeisesti siis tämäkin ongelma on vältettävissä, jos kymmenen vuoden jälkeenkin ovat vielä kunnossa 🙂

 5. 10

  sanoo

  Näitä kauniita laseja tulee nyt vastaan vähän joka puolelta. Ostin juuri omani Chez Mariuksesta, mutta samoja näytti olevan myös Nougatissa ja Cilla's -liikkeessä. Ovat tosi kivoja 🙂

  • 10.1

   sanoo

   No ihmekös tuo, kun ovat niin kauniita ja vieläpä edullisiakin. 🙂 Hyvä tietää, että noita on Mariuksen lisäksi muuallakin Helsingissä, niin osaa vinkata näistäkin paikoista pk-seutulaisille kiinnostuneille. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *