Kesän maku

Varma kesän merkki on ekat raparperit, niiden mausta tulee aina niiiin kesäfiilis. Naapurin herttainen eläkeläispariskunta antoi minulle nipun omiaan ja vannottivat, etten saa laittaa omaa puskaa kasvamaan – heillä kun tulee raparperia ihan riesaksi asti. Taidankin loihtia näistä huomenissa jonkun piirakan, kiisseliä ei meillä oikein tule syödyksi. Voisipa sitä kokeilla jotain erilaistakin, vinkkejä raparperiherkuista otetaan mielellään vastaan!

Niin kuin aiemmin kirjoittelinkin, täällä ollaan oltu viime ajat ihan kesähuumassa. Mahtavaa ihan vaan istua pihalla lämpimänä iltana huumaavan tuoksun ja luonnon äänien ympäröimänä. Vaikka kaupungissa asutaankin, on asuinalueemme ihan luonnon vieressä, tuntuu kuin olisi ennemminkin maaseudulla kuin vilkkaassa kaupungissa.

Omasta pihasta nauttii kyllä enemmän, kuin olisi koskaan arvannutkaan. Ainakin näin kesäaikaan, talven lumityöt ovat sitten ihan eri juttu 😉

Kommentit
    • 1.1

      sanoo

      Nam, muffinssit ovat aina hyviä ja tuo valkosuklaa raperperiin yhdistettynä kuulostaa kyllä aikas herkulliselta… Pitänee kokeilla jossain vaiheessa, kiitos vinkistä!

    • 2.1

      sanoo

      Niin ovat! 🙂 Kiitoksia linkkivinkistä, tuollahan on herkkuja vaikka kuinka! Täytyy varmaan hakea naapurista vähän lisää raparperia…;)

    • 3.1

      sanoo

      Brita-kakku on kyllä hyvää! Itse en ole koskaan sitä leiponut, joten eipä hullu vaihtoehto tämäkään… Kiitos myös sinulle vinkistä 🙂

  1. 4

    Anonyymi sanoo

    Aivan aluksi haluan kiittää…. nimittäin iiiiihanasta blogista 🙂
    Pihkala sekä Nelliinan vaatehuone ovat mielestäni Suomen parhaimmat blogit. Sinun blogistasi jää aina sellaiselle inspiraatioita pursuavalle ololle 😉
    Mainitsemani kaksi blogia huokuvat kaikkea muuta kuin teennäisyyttä tai väkisin pykättyä.

    Kuvassa näkyvä lautanen/tarjotin (?) on hieno, voitko kertoa siitä jotain?

    • 4.1

      sanoo

      Vau, kiitoksia itsellesi kauniista sanoista, olen kyllä nyt ihan otettu! Päätin heti blogini alkutaipaleella, että pyrin kirjoittamaan ilman stressiä siitä, miltä sillä hetkellä tuntuu tai tapahtuu. Joskus se on remppamuutoksia, joskus minua inpiroivia juttuja ja joskus vain kaunis kukkanen maljakossa 🙂 Mahtavaa kuitenkin, jos tästä välittyy inspiraatiota myös muille!

      Tuo kuvassa näkyvä juttu on itse asiassa leikkuulauta, tuo on sen nurja puoli 🙂 Nuo valkoiset osat ovat kumia ja pitävät laudan kivasti paikoillaan. Merkki on Joseph joseph, ainakin stockalta löytyy heidän tuotteitaan.

  2. 5

    Anonyymi sanoo

    Ai niin, sen olisin vielä maininnut, että ikää mulla on 35v 🙂

    (tuo yllä oleva anonyymi)

  3. 6

    Muru sanoo

    Helpoin raparperiherkku syntyy uunin kestävän kulhon pohjalle pilkoituista raparpereistä, joiden päälle valutellaan rento määrä siirappia. Toisessa kulhossa nypitään reilu kimpale voita, loraus sokeria ja kaurahiutaleita kunnes tulosksena on murumainen sotku. Tätä raparperien päälle ja uuniin, noin 200 astetta ja puoli tuntia. Aivan ihanan helppo, nopea ja maukas herkku, parasta vaniljajäätelön kanssa!

    • 6.1

      sanoo

      Oijoi, aivan ihanalta vaikuttaa tämäkin! Samantyyppistä murusotkua olen tehnyt joskus omenasta, varmasti on herkkua myös raparperin kanssa. Ja jäätelöä ehdottomasti kyytipojaksi. Kiitos, laitetaan listalle tämäkin 🙂

  4. 7

    Anonyymi sanoo

    Moikka, Anna M.!

    Kommentoin sulle ensimmäistä kertaa ja halusinkin sanoa, että sun blogi on tällaiselle aloittelevalle rintamamiestalo-asukkaalle ehkä inspiroivin ikinä. 🙂 Ihana käydä lukemassa sun päivityksiä ja katsomassa, että mitäs remppoja siellä on nyt tehty!

    Meidän pihasta on tulossa oikea kaunotar, vaikka vielä keväällä mietin, että ei tästä kyllä ikinä saa siistiä… Tarpeeksi monta kaatiskuormaa roudattuamme alkaa jo aurinko paistaa entiseen risukasaan. 🙂 Ja löytyi täältä raparperejäkin! Eilen oli kesän ensimmäisen raparperiherkun teko, ja reseptiksi valikoitu alla oleva ohje. Ja herraisä miten hyvä piirakka! Tällainen aloitteleva jauhopeukalo suosittelee. 🙂

    http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/31349/Raparperipiirakka/?ref=search#freetext=raparperipiirakka&images_only=true

    • 7.1

      sanoo

      Heippa! Ihan aluksi paljon kiitoksia, mahtava kuulla, että saat tästä inspiraatiota 🙂 Itsekin tykkään seurata blogeja, joissa rakennellaan tai remppaillaan samaa tahtia, niistä saa itsekin kivoja vinkkejä ja puhtia omaan remppaan 🙂

      Meillä oli vähän sama fiilis viime kesänä, piha oli ihan mullin mallin ja työtä tuntui olevan loputtomasti. Nyt ruoho vihertää ja pääsee keskittymään istutuksiin ja muuhun hienosäätöön, se on kyllä kivaa! Hiljaa hyvä tulee 🙂

      Päädyinkin tekemään samantyyppisen piirakan juuri kermaviilitäytteellä, oli kyllä ihan mielettömän hyvää, ja helppoa.

  5. 8

    Anonyymi sanoo

    Kokeile puristaa tuoreesta raparperista mehua ja lisää siihen cavaa. Tulee tosi kesäisenmakuinen tervetulomalja!

    -T-

  6. 9

    Anonyymi sanoo

    Kannattaa ehkä kuitenkin kokeilla myös sitä kiisseliä ja nauttia se kuumana vaniljajäätelön kera. Itse voi sitten päättää syökö kiisseliä jäätelöllä vai jäätelöä kiisselillä:) Kiitos mukavasta blogistasi. Hiljaisena yleensä seurailen.

    Mirva

    • 9.1

      sanoo

      Hmm, jäätelö kiisselillä ei kyllä kuulosta ollenkaan huonolta! Sitten täytyy vaan ostaa hirmusti jäätelöä, että saa koko kiisselikattilan kulumaan 😉

  7. 10

    Anonyymi sanoo

    Moikka! Kiitos oikein paljon isnpiroivasta blogista. Pidän tyylistäsi :). Tein tänään Hans Välimäen "maailman parasta raparperipiirakkaa" (ohje löytyy googlaamalla). Oli ihanaa!

    • 10.1

      sanoo

      Kiitoksia paljon, kiva kuulla 🙂 Piirakan nimikin jo kuulostaa sen verran lupaavalta, että pakko tuota on varmaan kokeilla!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *