Keittiöstä

Tänään aurinkoisen ilman myötä innostuin kuvaamaan kotona kaikenlaista. Ihanaa, kun valoa alkaa taas olla enemmän! Muistelisin, että en ole ennen julkaissut kunnon kuvia keittiöstämme, joten tässä tulee muutama.

Keittiömme sijaitsee vähän ahtaasti talon kulmassa, ja sitä rikkovat kaksi matalalla olevaa ikkunaa. Kalusteiden sijoittelussa olikin vähän pähkäämistä, mutta lopputulokseen olemme olleet kyllä ihan tyytyväisiä.

Varsinaista tasotilaa on vain yhdellä seinustalla, mutta lisää laskutilaa saa ikkunan edessä sijaitsevasta tarjoiluvaunusta. Tasoa vastapäätä on toiseksi alimman kuvan seinäkaapit. Käytävä oli liian kapea kuusikymppisille kaapeille, siispä piti valita kapeampi vaihtoehto. Kaapeissa on rutkasti säilytystilaa, mutta seinäkiinnitys tekee ilmeestä vähän kevyemmän. Jääkaappi-pakastin on integroituna mustan tuolin vieressä. Tällä seinustalla, portaiden alla on myös lisää yleissäilytyskaappeja sekä pesukone.

Keittiömme kalusterungot ja ovet ovat Ikeasta, ja ovat kyllä olleet ihan kelpo kamaa. Eiväthän ne laadukkaille valmistajille pärjää, mutta muihin perusvaihtoehtoihin verrattuna toimivat mielestäni ihan mainiosti. Taso on Kvikistä ja kodinkoneet Upoa ja Ikeaa. Eniten pidän tuosta välitilan laatoituksesta, se tuo vähän vanhan talon pehmeyttä moderniin keittiöön.

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Upea keittiö. Ihanan selkeää, mutta silti kodikasta! 🙂 Kiinnitin heti huomioni tarjoiluvaunuun. Harmi, ettei meidän keittiöön mahdu sellaista.

 2. 2

  sanoo

  Niin kivan näköistä! Tykkään tosi paljon tuosta tunnelmasta juurikin uuden ja vanhan fiiliksen yhdistelmästä.

 3. 3

  Anonyymi sanoo

  Todella kiva keittiö teillä -kodikas, ajaton ja kaunis!

  Olisin tiedustellut tuosta kuvan 4 vasemmassa laidassa olevasta kaapistosta, että onko sekin Ikeasta? Jos ei, niin mistäköhän se on hankittu vai oletteko teettäneet? Mikä on kaapin koko ja millainen sisus (voiko itse valita vai onko vakio)? Ilmeisesti pinta on mattavalkoinen? Olemme suunnittelemassa omakotitaloa, ja tarvitsisin työhuoneeseen juuri tuonkaltaisen kaapin, joka olisi valkoinen, eleetön ja sisään mahtuis paljon tavaraa. Lähinnä sinne tulisi mahtua iso määrä normikokoisia kansioita -onnistuuko, eli saako hyllyjä niin, että mahtuu kansiot? Montako kansiota arvioisit mahtuvan yhden oven taakse? Muuramella olisi samankaltaisia kokonaisuuksia, mutta hinta varmasti korkea…Kiitos, jos ehdit vastailla 🙂

  -I-

 4. 5

  Anonyymi sanoo

  Hieno keittiö! Tykkään kovasti piilotetusta liesituulettimesta. Onko matto muuten Pappelinan? Koodista?
  – J

 5. 6

  sanoo

  Tosi tyylikäs keittiö! Olisin kiinnostunut liesituulettimesta. Mikä on malli?

  t:Kati

 6. 8

  sanoo

  Onko matto pappelinan?
  Entä yrttiruukku, säilyvätkö basilikat sun muut mielestäsi paremmin altakasteluruukun avulla?
  Kiitos

 7. 9

  sanoo

  Mä pidän myös keittiön eleettömyydestä ja valkoinen on aina vaan yhtä kaunis. Ja ihanat verhot myös 🙂

 8. 10

  sanoo

  Esmeralda:
  Kiitos 🙂 Minäkin olen aina tykännyt tarjoiluvaunuista ja olin ihan innoissani, kun nyt oli sille oma paikka 🙂

  Malia:
  Kiva kuulla, kiitos :))

  I:
  Kiitos 🙂 Seinäkaapisto on myös Ikeasta, se on koottu keittiön yläkaapeista mattavalkoisilla Applåd-ovilla. Meillä on tuossa yksikössä 6 kpl 50×90 kaappeja, joihin mahtuu tavaraa ihan kivasti. Yksi on juurikin mappikaappina, mappeja mahtuu kahteen tasoon. Laskin, että meillä on yhdellä hyllyllä 8 erikokoista mappia 🙂 Noita yläkaappeja löytyy eri mitoituksilla ja niihin on saatavilla erikseen hyllyjä. Reunat siistimme saman Applåd-sarjan peitelevyillä.

  enne:
  Voi kiitos, yksinkertaisen nimeen täällä tosiaan vannotaan 🙂

  J:
  Kyllä vaan, matto on Pappelinan Bob.

  Kati:
  Liesituuletin on Ikeasta. Valitsimme sen siksi, että se tuntui olevan lähes ainoita malleja, jonka saa kokonaan kaapinoven taakse ilman mitään ulosvedettäviä lippoja tai erillisiä peitelevyjä. Niin ja hinta oli myös aika huokea 🙂

  Hanna:
  Kiitos kaunis 🙂

  Gloria:
  Juu, matto on Pappelinan Bob. En oikein tuohon yrttikysymykseen osaa vielä vastata, ruukut ovat olleet meillä käytössä vasta vähän aikaa. Yrtit ovat tähän mennessä kyllä nuupahtaneet aika nopeasti, mutta syytän siitä ennemminkin valon puutetta kuin itse ruukkua…

  Paula:
  Kiitos kiitos, valkoinen on kyllä mullekin aina se lemppari 🙂

 9. 12

  sanoo

  Tosi kaunis keittiö teillä 🙂 Oletteko olleet tyytyväisiä Ikean liesituulettimeen? Olisi kiva nähdä minkälaisia astioita ovien taaks kätkeytyy 🙂

 10. 13

  sanoo

  Elina:
  Kiitoksia kovasti 🙂 Matto on Pappelinan valmistama ja Koodista ostettu.

  Anu:
  Voi kiitos! Ollaan kyllä oltu ihan tyytyväisiä, tehokkaasti se imee käryt, vaikka mitään ulkonevaa osaa siinä ei olekaan. Aluksi tosin sai aina hakea nappuloita alapinnalta, niitä kun ei näe kumartumatta. Nyt ne jo löytää ilmankin 🙂 kiitos juttuvinkistä, eiköhän sellaista jossain vaiheessa ole tulossa 🙂

 11. 18

  sanoo

  Näitä olen jo odottanutkin. Ah niin hieno keittiö teillä 🙂 Tiedätkö saako noita ovia ihan yksittäisinä, vai pelkästään kaapistoina? Jos kaikki menee hyvin, niin on mullakin edessä muutto ja keittiön suunnittelu&remppa!;)

 12. 20

  sanoo

  Kaunis keittiö teillä! Meillä on myös tiililadonnalla laatat välitilassa, mutta saumausaine vielä uupuu. Mietinkin, että laittaisinko ihan valkoisella vaiko vähän tummemmalla.. Onko teilä tuo saumausaine ihan valkoista?

  • 20.1

   sanoo

   Kiitos 🙂 Me laitoimme valkoista saumausainetta, mutta kyllä vähän tummempikin sauma on kiva. Se korostaa vähän enemmän ladontatapaa kuin tuo valkoinen…

 13. 21

  Anonyymi sanoo

  Hej! Ruotsissa asuva ulkosuomalainenkin ihastui keittiöösi ja kahden vuoden etsiskelyn jälkeen tilasi Pappelinan Bobin itselleen 🙂

  • 22.1

   sanoo

   Valmistaja on Joseph Joseph, ainakin Stocka myy. On muuten aika kätevä käytössä, nuo valkoiset osat ovat kumia ja pitävät laudan tukevasti paikoillaan leikatessa!

 14. 23

  Anonyymi sanoo

  moikka.Ihana keittiö 🙂 Mekin olemme juuri hankkimassa keittiötä ikeasta.Ovatko yläkaapitkin ikeasta?ovatko pomppusalvalla?Itsekkin haluan yläkaapit vetimettöminä.Oveksi haluamme applåd-ovet.

  • 23.1

   sanoo

   Heippa, ja kiitoksia paljon! Yläkaapit ovat myös Ikeasta, ja juurikin pomppusalvalla. Ovikin on samainen Applåd 🙂 Ei kyllä mitään moitittavaa keittiöstä, kaikki on pelannut niin kuin pitääkin.

 15. 24

  sanoo

  Olen ihan mielettömän ihastunut teidän keittiöön! Ja tietysti koko kotiin 🙂 Mutta keittiöremontin kolkutellessa ovelle, olen innoissani esitellyt keittiönne kuvia paremmalle puoliskolle.

  • 24.1

   sanoo

   Kiva kuulla 🙂 Voin kyllä suositella noita Ikean kaapistoja, jos budjetti on pieni niin niistä saa ihan kelpo keittiön. Tasoon, kodinkoneihin ym. voi sitten panostaa vähän enemmän…:)

 16. 25

  Anonyymi sanoo

  Mikä seinänväri sopii melestäsi parhaiten noihin Ikea-kaappien valkoiseen, lähinnä mikä
  valkoinen?

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *