KEITTIÖSSÄ

Keittiössä tänään. Kokkailin pitkästä aikaa pinaattilettuja, joiden reseptiin törmäsin Safkaa-kirjaa selaillessani. Lopputuloksesta ei tullut ihan Hannan kuvien näköistä, mutta oikein maistuvaa kuitenkin, ruohosipuli ja pinnalle lisätyt parmesaanilastut toivat vähän ekstraa perinteiseen reseptiin.
Pitäisi muistaa panostaa vähän enemmän arkiruokaankin, hyvä ruoka kun vaan on niin hyvää. Usein vaan meillä mennään sen helpoimman kaavan mukaan. Kiireessä sitä jotenkin jumiutuu aina siihen tuttuun ja turvalliseen vaihtoehtoon, joka usein tarkoittaa myös helppoa ja mahdollisimman nopeaa. Vaihtelu kuitenkin virkistäisi, ja tähän liittyen päätinkin nyt haastaa itseni ja kokeilla kerran viikossa jotain uutta, kulloisenkin fiiliksen pohjalta valittua reseptiä. Jospa saisi vähän uutta intoa näihin kuvioihin. Ja nyt kun asia on täällä julistettu, pitää sitä myös noudattaa – tämä itselle loppuhuomioksi, etten vain pääsisi laistamaan hommasta.
Kuka on mukana?
Kommentit
  1. 1

    sanoo

    Sama ruokalistan monipuolistaminen olisi kyllä tarpeen. Uusi ruoka per viikko lupauksenkin tein tuossa taannoin, mutta sitten kyllästyin vuokra-asunnon huonoon uuniin ja sinne meni se lupaus. Mutta kiitos muistutuksesta, voisi taas hieman yrittää laajentaa tuota arkiruokien kirjoa.

    • 1.1

      sanoo

      Joo niinpä, jotenkin arkiruoka vaan niin helposti supistuu niihin muutamaan tiettyyn. Meillä tehdään kyllä paljon itse, mutta ruuat pysyvät aika pitkälti samoina, lähinnä perunaa, pastaa tai riisiä, kanaa, kalaa tai jauhelihasoosia. Eikä niissä mitään vikaa ole, mutta vaihtelukin joskus virkistäisi 🙂

  2. 2

    sanoo

    Minä olen nyt alku vuoden kokeillut ihan samaa, joku uusi ruoka kerran viikossa. Ihan kivasti on toistaiseksi toiminut! Kiireen keskellä on helppo lipsua tylsään, helppoon ja nopeaan, vaikka ei se paljoa vaadi, että hiukan panostaisi!

    • 2.1

      sanoo

      Kiva kuulla, että homma on toiminut! Tästä lupauksesta on kyllä tosi helppo lipsua, vaikka se nyt ei tosiaan paljon vaadikaan… Ei sen ruuan tarvitse kuitenkaan sen ihmeellisempää olla, pääasia että kokeilisi joskus jotain uutta 🙂

    • 3.1

      sanoo

      Mahtavaa! Joo, arki asettaa aina omat rajoituksensa, mutta ainakin itselleni on pääasia että edes silloin tällöin yrittää jotain vähän erilaista 🙂

  3. 4

    sanoo

    Mulla on ollut vähän samanlaiset mietteet. Noin konkreettisesti en ollut tavoitetta muotoillut, mutta täällä on jo hetki yritetty tietoisesti kokkailla säännöllisesti uusia juttuja. Ja sama uusien asioiden kokeilu ylettyy myös käsitöihin ja muuhun – ettei nyt aivan jämähtäisi.

    • 4.1

      sanoo

      Tietynlaista jämähtämistä vastaan minäkin taistelen, sitä niin helposti fakkiutuu samaan ruokaan, samoihin juttuihin, tapoihin jne. Ruuasta on hyvä aloittaa, se kun palkitsee välittömästi tekijänsä 🙂

  4. 5

    sanoo

    Minäkin olen viime aikoina yhä enemmän yrittänyt testata arkena uusia juttuja: viime viikolla juuri Itsetehtyjä pinaattilettuja (niin helppoa enkä ollut aiemmin yrittänyt) ja tänään tein ekas kertaa itse hummusta (sekin niin helppoa) lähi-idän tapaan maustettujen lihspullien kaveriksi. Jääkaapissa odottaa porsaan etuselkä ja siitä aion taikoa jotain hyvää. On hyvä haastaa itseään! Ja kun syö hyvin, voi paremmin 🙂

    • 5.1

      sanoo

      Oi, täytyy koittaa tuota hummusta joku päivä. Juuri äsken tein minäkin lihapullia, ihan perushuttua, mutta tällä kertaa seuraksi tein tsatsikia ja uunikasviksia. Pieni muutos perinteiselle ruualle, mutta heti ihan erilainen fiilis.

      Hyvä ruoka, parempi mieli (ja vointi yleensäkin) on ihan täyttä totta ainakin mulla 🙂

  5. 6

    sanoo

    Minä! Itsekin kirjoittelin hetki sitten safkaa-kirjan lohi-riisilaatikosta. Siitä on muodostunut meidän perheen lemppari 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *