Kasvatusta

 kuva Ikea Livet Hemma

Pienen hiljaiselon jälkeen viherkasvit tuntuvat tulevan tänä vuonna yhä voimakkaammin kodin sisustukseen. Itse en ole niinkään viherpeukalo, mutta tykkään kyllä paitsi leikkokukista, myös erilaisista yrteistä. Paitsi että ne ovat käteviä ruuanlaitossa, tuovat ne ihanaa raikkautta keittiöön – joka tietysti on se pääasia ;). Saimme jokin aika sitten lahjaksi pari Sagaformin yrttiruukkua, ja muutama vihreä yrtti freesasi kyllä kivasti keittiötä. Harmi kyllä toinen ehti jo nuupahtaa, liekö syynä valonpuute vai jokin aivan muu… 

Ylimmän kuvan ideaa mukaillen kivan säilytyspaikan yrteille voisi saada vaikka Normannin Lighthouse-lyhdystä. Voisi luulla, että kasvi tykkäisi lasisesta, vedottomasta paikasta, vähän kuin minikasvihuoneesta. Itse en kyseistä lyhtyä omista, mutta vinkiksi muille ko. lyhdyn omaaville, näin voi pidentää lyhdyn käyttöikää vaikka seuraavaan syksyyn asti.

Kommentit
 1. 2

  sanoo

  Kiitos hyvästä vinkistä! Meillä palaa parhaillaan kynttilä tuossa lyhdyssä, mutta kun kevät koittaa, taidan antaa jollekin yrtille kodin. Olen tässä miettinyt valitsinko sittenkin väärin, kun ostin lyhdyn mustana enkä valkoisena.

 2. 4

  sanoo

  Tuollainen "minikasvihuone" on jo maaliskuusta alkaen ihanteellinen paikka laittaa omia yrttiviljelmiäkin itämään, tai vaikka tomaatintaimia. Maaliskuussa valo jo riittää, ja nauttivat suojaisasta paikasta. Olisipa jo maaliskuu… !

 3. 5

  Anonyymi sanoo

  Hieno idea! Olen miettinyt Lighthousen hankintaa, mutta jotenkin – niin kaunis kuin se onkin – en ole raskinut vielä sijoittaa kynttilälyhtyyn sataslappusta. Tämä kuitenkin lisäisi oikeaa käyttöä huomattavasti!

  -P

 4. 6

  sanoo

  suvi m:
  Kiitos kiitos 🙂

  Misty:
  Onhan ne molemmat kauniita, en tiedä osaisinko itsekään valita…:)

  Retromoderni:
  Mulla vähän sama peli, varsinkin sisäkasveissa. Tsemppiä kasvimaahan, ehkä ne ulkona luonnistaa vähän paremmin, kun valoa ja vettä tulee luonnostaan 😉

  Solo Maman:
  Sitä minäkin toivon! Vähän kyllä houkuttaisi kokeilla tomaatteja, itse kasvatetut ovat niin hyviä.

  P:
  Onhan lyhty kieltämättä aika tyyris kausituotteeksi, mutta jos sille keksii eri käyttötarkoituksia, ei hintakaan tunnu ihan niin pahalta…:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *