Kamera haussa

Pohdiskelen täällä järkkärin ostoa, tai oikeastaan tulevan kapistuksen merkkiä ja mallia. Täytyy varmaan haastatella valokuvausliikkeen myyjää, sillä kameroiden tekniset tiedot ja ominaisuudet eivät vielä ole ihan selvää pässinlihaa. Nämä nyt ovat aika pitkälti maku- ja tottumiskysymyksiä, mutta olisi kiva kuulla millä kalustolla te kuvaatte, mihin olette erityisen tyytyväisiä tai mitä ette missään nimessä suosittele.
Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Tuo merkin ja mallin valinta on kyllä oma juttunsa, mutta sitä ei pitäisi joutua tekemään kuin kerran onneksi. Itse suosittelisin Nikonin tai Sonyn kameroita, koska niille on saatavissa erittäin kattavasti sopivia objekteja ja muita herkkuja mitä harrastelijakuvaajakin tarvitsee. Rungoksi valitsee vain kukkarolle sopivan mallin aluksi (esim. Canon D600). Sisustukkuvaamiseen sitten heti kättelyssä mukaan vielä jalusta ja kolmijalka, niin saa otettua hämärässäkin kuvia, jotka eivät ole ihan kohinan peitossa. ja siäkuvaamista varten vielä sopivan laaja-alainen objekti, niin saa muitakin kuin yksityiskohta kuvia.
  Onnea kameran merkin valinnan etsintään.

  ps. Hieno blogi

 2. 2

  sanoo

  Kiitoksia vinkeistä! Tosiaan pitäisi varmaan nuo jalustat ym. hankkia heti kättelyssä, ettei sitten homma kaadu niiden puutteeseen…

 3. 3

  sanoo

  Runkolla ei väliä. Mukaan pääsee vähän vanhemmallakin kalustolla. Itse ostaisin aluksi käytettynä rungon ja siihen 2 optiikkaa. Toinen 50mm 1.8 valovoimanen ja toinen joku laajakulmainen.

  Eli toinen olisi lähikuvaamiseen ja kohteen irrottamiseen taustasta ja toinen taas sitte koko huoneen kuvaamiseen.

  Sun liittämiä kuvia kun selailin niin noilla kahdella putkella pääset tollasiin tuloksiin + pikku photoshopilla sävyt tollaseksi vintageiksi mikä näyttää miellyttävän.

 4. 4

  Anonyymi sanoo

  Mielestäni omat blogiisi ottamat kuvasi näyttävät hyvältä, joten miksi uutta kameraa? 🙂

  Valokuvaajana voin suositella sinulle, että kannattaa panostaa kunnolliseen pokkarikameraan, mikäli et aio ammatiksesi kuvailla. Laadukkaalla pokkarilla harrastelija saa parempia kuvia kuin edullisella järkkärillä.

 5. 5

  sanoo

  Kiviranta:
  Käytettyä vähän meinailinkin katsoa, saisi ehkä pikkuisen laadukkaamman rungon vähän edullisemmin. Obskuja tarkoitus hankkia pikkuhiljaa, tuo 50 mm 1.8 vaikuttaa ainakin oikein pätevältä yksityiskohtaisiin kuviin, sitä on jonkin verran tullut testailtua.

  Anonyymi:
  Uudemmat kuvat blogissani ovat pääsääntöisesti lainajärkkärillä otettuja 🙂 Oma pokkari pelittää kyllä ihan hyvin kirkkaalla ilmalla, mutta on valovoimaltaan onneton ja kuvat ovat täynnä kohinaa heti pikkuisenkin hämärämmissä olosuhteissa.
  On sitä kaikenlaisia laadukkaitakin pokkareita (omia ja muiden) tullut kokeiltua, mutta ei niistä järkkärille ole ollut kilpailijaksi. Tietysti järkkäreissä on eroja eikä näitä karvalakkimalleja kai kannattaisi kenenkään ostaa…?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *