Joululahjoista

Erilaisia joululahjakollaaseja on näkynyt viime aikoina yhdellä sun toisella. Enpä sitten minäkään malttanut olla kokoamatta pientä joululahjakollaasia, vaikka tuskin mitään uutta ja erilaista näkemystä asiaan tuonkaan. Menen vahvasti peruslinjoilla myös joululahjojen suhteen – mukavaa, kestävää ja käytännöllistä pakettiin siis. Lahjanantajana suosin erityisesti seuraavanlaisia tuotteita:

1. Huopatossut. Annan ja saan mielelläni kaikkea mukavaa ja pehmeää: sisätossuja, oloasuja, villasukkia, kaulahuiveja. Jotain sellaista, mitä ei ehkä itse itselleen tulisi ostettua. Lahjaidea toimii oikeastaan kaikenikäisille ja molemmille sukupuolille. Esimerkkinä mainittakoon Pia Wallenin suloiset huopatöppöset.

2. Kynttilälyhty. Helppo ja käytännöllinen vietävä (iso)äideille, tädeille, ystävä- tai sukulaisperheelle. Valikoimista on helppo löytää lahjansaajan sisustusmakuun sopiva malli, modernin tyylin ystävälle sopii vaikkapa kuvan Normann Copenhagenin Lighthouse-lyhty.

3. Kirjat tai lehdet aina kiinnostuksen kohteen mukaan. Itse ahmisin sisustus- ja muotikirjoja vaikka kuinka. Aikakaus- tai sanomalehtitilaus ilahduttaa vielä pidemmän aikaa. Malene Birgerin Life and work -kirja on täynnä inspiroivia sisustusvinkkejä.

4. Huonekalu. Puolison tai läheisen lahjaan haluaa joskus satsata vähän enemmän, ja mikä olisikaan ihanampi antaa kuin toisen himoitsema pieni designjakkara, tuoli tai pikkupöytä. Suosin aikaa kestäviä lahjoja ja tämä on juuri sitä. Pöytä Hayn Dlm.

5. Klassinen käyttöesine. Keittiön klassikko on Steltonin termoskannu, joka hurmaa ajattomuudellaan. Sopii ensimmäiseen kotiin muuttaneelle nuorelle, pariskunnalle, äidille, tädille, kelle vaan kahvin tai teen juojalle.

6. Hajuvesi ja muu kosmetiikka. Pitää varmaan aina pintansa yhtenä lahjasuosikkina, eikä suotta. Henkilökohtainen ja hemmotteleva lahja. Chanelin Change voisi päätyä toivomuslistalleni.

7.Lämmin villaneule. Taas sitä mukavaa ja pehmoista. Jos ei osaa itse valita, ei lahjakortti ole huono vaihtoehto. Phillip Lim 3.1 -neule löytyy Outnetista.

Näiden edellämainittujen juttujen lisäksi suosin hemmottelulahjakortteja kampaamoihin, kauneushoitoloihin yms. sekä itsetehtyjä herkkukoreja, ovat aina varmoja nakkeja. On se muuten jännä juttu, joka vuosi sitä lupaa itselleen ostavansa lahjat ajoissa, ja samaten jokaikinen kerta huomaa taas olevansa viimeisten joukossa lahjoja ostamassa. Nimimerkillä ei vielä ainuttakaan lahjaa ostettuna…

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *