JOULUA KEITTIÖSSÄ, KLASSIKKOJA KATTAUKSESSA – OSALLISTUFINLAYSON-ARVONTAAN

kaupallinen yhteistyö: Finlayson

Taas on käsillä joulunaika, tänä vuonna tosin hieman edellisistä poikkeava. Käynnissä olevan remontin ja tilapäisasuntomme vuoksi joulua vietetään meillä nyt hieman eri tunnelmissa – tai oikeastaan luulen, että joulunvietto on tänä vuonna meillä aika minimissä. Olemme sopineet jättävämme tällä kertaa joululahjat väliin, ja joulukoristeetkin pysynevät melko maltillisina yksiön tilanahtauden vuoksi.

Lahjahulinoiden ja joulukoristeiden sijaan joulu näkyykin
meillä tänä vuonna voimakkaimmin keittiössä. Tietyt perinteet haluan
pitää tilanteessa kuin tilanteessa, ja tärkeimpiä niistä ovat jouluiset
maut. Meidän joulutunnelma syntyykin näkyvien koristeiden sijaan enemmänkin tuoksuista ja mauista, ruokaherkuista
ja kauniista kattauksesta, jonka ääreen on mukava istahtaa hetkeksi
joulua tunnelmoimaan.
Joulutunnelmaan virittäytymisessä minua avusti Finlayson, jonka heittämän jouluhaasteen myötä pääsin luomaan kotiimme jouluista tunnelmaa Finlaysonin joulukuosien, Onnin tai Olgan avulla. Edellisen perusteella ei liene yllätys, että valitsin tapahtumapaikaksi keittiön – sieltä se meidän joulutunnelma syntyy ja leviää hiljalleen ympäri asuntoa.

Yksi takuuvarma joulumielen kohottaja on jouluisten herkkujen valmistus. Viime vuosina olen ottanut tavaksi piparkakkujen leipomisen äidin reseptillä, joka on ankaran testauksen myötä todettu aikoinaan parhaimmaksi. Tästä puuhasta ei luisteta, taikina tehdään itse tilanteessa kuin tilanteessa. Oikeastaan taikinan tekeminen ei ole ollenkaan aikaa vievää, se syntyy jotakuinkin vartissa. Kinkkisin vaihe on vain muistaa tehdä se edellisenä iltana valmiiksi jääkaappiin. Tämä pieni lisävaiva palkitsee, valmistaikinasta tehdyt kakkuset kalpenevat kirkkaasti näiden rinnalla. 

Viimeinen pelti uunista ulos, jäähtymään ja sitten ääntä kohti. Kokkailupuuhissa apuna toimii Onni-sarjan herttaiset sydänkuosit, jotka henkivät perinteistä ja lämmintä joulutunnelmaa. Kuosi on yksi Finlaysonin klassikoista ja peräisin vuodelta 1971, moni saattaakin muistaa nämä miljoonasydämet lapsuudestaan.

Paitsi piparkakkujen, myös muiden jouluisten asioiden
suhteen suosin muutamia perinteitä. Vaikka tykkään aika pelkistetystä
joulutunnelmasta, saa minusta joulussa olla mukana vähän nostalgiaa ja
hupsutteluakin. Näin luodaan joulumuistoja, jotka kantavat pitkälle
eteenpäin. Itse muistan lapsuuden jouluistani parhaiten juurikin ne värikkäämmät joulukoristeet, valot ja perinteisen kotoisan tunnelman.
Tällaisia muistoja on mukava synnyttää ja laittaa eteenpäin omassakin
elämässä. Tästä syystä valintani osui juuri Onniin – tässä kuosissa on jotain sympaattista, suloista ja perinteistä joulufiilistä, kuitenkin sopivan yksinkertaisessa muodossa.
Vaikka en punaisen suurin ystävä olekaan, niin jotain vastustamattoman söpöä tuossa punaisessa essussa vain on. Jouluna saa vähän hassutella, vai mitä. Leipomukset ovat valmiit, essu jemmattu tuolin selkämykseen ja seuraavaksi onkin aika kattaa pöytä…
Jouluisessa kattauksessa nojaan niin ikään klassikkokuoseihin. Ihan kirjaimellisestikin, sillä kattauksen pohjaksi poimin Finlaysonin Klassikko-pöytäliinan. Valkoinen, juhlava liina on kattauksen peruspilareita, ja erilaisilla somisteilla siitä saa kulloiseenkin teemaan sopivan. Pöytäliinan hieno, hento kuosi on ajaton, tässä on tuote täältä ikuisuuteen.

Tällä kertaa halusin maustaa kattauksen viileillä, huurteisilla sävyillä ja tuoda näin joulukattaukseen astetta modernimman ilmeen. Taittelin harmaasta Onni-kankaasta pienen kaitaliinan ja täydensin kattausta Coronna-keittiöpyyhkeillä, jotka taipuvat hienosti myös ylellisiksi, reilunkokoisiksi kangasserveteiksi. Servetin asettelulla voi leikkiä loputtomiin, tällä hetkellä minua viehättää ehkä eniten lautasen päähän, pöydän reunan yli asetettu servetti.

Vaikka  kattauksessa on kolmea erilaista kuosia, pelaavat ne hyvin yhteen, kun sävymaailma on yhtenäinen. Kuvioiden sekoittelua ei siis kannata pelätä, kunhan vain muistaa noudatella yhdistelmässä jonkinlaista punaista lankaa; väriä, tyyliä tai materiaalia.

Joulupuuro maistuu isoista kauniista kulhoista, tummat yksityiskohdat terästävät kattausta juuri sopivasti. Joulukukat noudattelevat kattauksen teemaa, vähän erilainen joulutunnelma syntyy yksinkertaisista, hopeaan vivahtavista oksista. Perinteet ja modernimpi ote – molemmissa on omat puolensa.

Muovituolit tuntuvat talvisaikaan vähän kylmiltä, niinpä pehmoinen Lempi-huopa on omiaan ruokahetken lämmikkeenä. Ihastuin huovan tummanharmaaseen sävyyn, se sopi kuin nakutettu kattauksen harmaaseen väriskaalaan. Pehmoisia vilttejä ei voi olla talvisaikaan koskaan liikaa…

Jäänviileä teema sai väistyä, kun vuoroon tuli jälkkäri eli piparit ja glögi. Muutama punainen servetti, ja kattaus muuttui taas vähän erilaiseksi. Kun pohja on simppeli, ei tarvita kuin ripaus väriä, ja tunnelma muuttuu jo mukavasti.

Tästä se alkaa, joulun odotus meidän kodissa. Kadoksissa ollut joulutunnelma alkaa hiljalleen jo nostaa päätään…

Jouluhaasteen myötä saan arpoa teidän lukijoiden keskuudessa Finlaysonin lahjakortin, jolla saa hankittua mukavaa tunnelmaa omaan joulukotiin tai vaikkapa täytettä pukinkonttiin. 
Kommentoi tämän postauksen alle ja kerro halutessasi, mistä sinun joulutunnelmasi syntyy.
Kaikkien kommentoijien kesken arvotaan 100 euron lahjakortti Finlaysonin myymälään.

ARVONTA ON PÄÄTTYNYT!

Finlaysonin jouluhaaste kiersi tänä vuonna etelän isot kaupungit, Turun,
Tampereen ja Helsingin. Terveisiä kahdesta jälkimmäisestä voitte
kurkata Riikan ja Annikan blogeista. Mukavaa joulun odotusta ja onnea arvontaan!

http://www.finlayson.fi/

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Niin ihanan nostalgiset, aivan kuin minulla olisi pikkutyttönä ollut tuollainen samanmoinen pikkuinen essu, voih 😀
  Tunnelma syntyy rauhallisuudesta ja hymyistä, joka näkyy jokaisen poskilla, yhdessäolon mukavuus, pikkaisen tietysti käytän aikaa enemmän kauniin kattauksen ja esille laitoin eteen.
  Ihanat kuvat ja fiilis! Mukana arvonnassa!

 2. 2

  Anonyymi sanoo

  Voi ei, meillä on ollut ihan varmasti tuota Onni kuosia jossain aikanaan. Tulee lapsuus mieleen. 🙂

  Minulle joulu syntyy siitä hiljaisesta ja hämärästä tunnelmasta mummolassa kun radio saattaa soida taustalla, mutta olen itse käpertynyt shaalin sisään lukemaan kirjaa. 🙂

  ameochi (ät) gmail.com

 3. 5

  Anonyymi sanoo

  Piparin ja glögin tuoksusta, kynttilöistä. Saisiko tuota piparitaikinan reseptiä? -Koilis-

 4. 8

  sanoo

  Meillä joulutunnelma syntyy, kun kuusi kannetaan sisään sulamaan. Kirpeän pakkasen ja havupuun tuoksu on rauhoittava yhdistelmä. Tänä vuonna meitä onkin perheessä neljä kolmen sijaan ja sekin luo oman, erityisen tunnelman tälle joululle 🙂

 5. 11

  sanoo

  Kyllä tuli niin lapsuus mieleen kuin näin viime viikolla kaupoilla käydessäni tuota Finlaysonin Onni-kuosin tuotteita. Meillä se joulufiilis syntyy useista jouluisesta asioista. Kynttilöitä sytytellään iltaisin tuplasti ja triplasti enemmän kuin normaalisti. Nautin myös hetkistä sohvan nurkkaan käpertyen taljan päälle, glögistä ja itseleivotuista piparkakuista ja tortuista nauttien. Joulun ajan sisustus- ja ruokalehtiä lukiessa hullaantuu kaikista uusista jouluherkuista ja joulusisustuksista. Joulukukkien huumaava tuoksu valloittaa koko kodin jo marraskuun puolella. Kauneimmat joululaulut herkistävät tämän jouluimmeisen aina kyyneliin.

  holttamirella@gmail.com

 6. 13

  sanoo

  Joulun tunnelman tekevät kynttilät, musiikki, hyvä ruoka – ja tärkein kaikista: läheiset ihmiset ympärillä!
  Tuo sydänkuosi on tuttu vuosien takaa – minulla on pussilakana, jossa nuo sydämet ovat sinisellä pohjalla – sain sen vuonna 1977 – eli ikää on 38 vuotta – kun tulin Turkuun opiskelemaan. Hieman se on haalistunut ajan saatossa – mutta ehjänä on säilynyt ja käytössä edelleenkin:)

 7. 14

  Helena sanoo

  Joulun tunnelman tekevät lahjojen suunnittelu ja hankinta sekä kynttilät, joulun tuoksu(piparit, glögi), ja rauhoittuminen arjesta.

  h_lo(ät)netti.fi

 8. 15

  sanoo

  Joulun tunnelman luojia ovat jouluvalot, kynttilät, glögin ja piparin tuoksu, läheiset ja kiireettömyys.

 9. 16

  sanoo

  Meillä punainen on ehdottomasti mukana joulun sisustuksessa, vahvasti tunnepitoinen juhla vaatii mielestäni vahvat värit. Onni-kuosi on iiiihana!!

 10. 20

  Anonyymi sanoo

  Aivan joulukuun alussa joulutunnelma syntyy jouluisesta musiikista ja perinteisistä joululauluista (ei kauppakeskuksissa, vaan ehdottomasti kotona kuunneltuna). Seuraavaksi tärkeintä: jouluruoka tuoksuineen, kynttilät,…tosi vaikea laittaa tärkeysjärjestykseen.

  – marjo

 11. 21

  Saara_hki sanoo

  Kynttilät, havun tuoksu, itsetehdyt ja tuoksuvat joululeivonnaiset – niistä se joulutunnelma tulee 🙂

 12. 24

  sanoo

  Minun jouluni syntyy jouluvaloista, tuoksuista ja lasten jännityksestä joulua odottaessa! Olen jouluihminen henkeen ja vereen 🙂 olisipa ihana voittaa, lapseni saisivat onni-lakanat voitolla omakseen <3

 13. 26

  sanoo

  Kynttilät, piparit ja muut jouluherkut, ystävien kanssa vietetyt hetket, siitä se minun joulutunnelma syntyy.
  Voittaisinpa tuon lahjakortin, ostaisin sillä harmaat Onni-lakanat. 🙂
  laurilamin (at) gmail.com

 14. 28

  sanoo

  Ihania fiiliksiä kuvista kyllä välittyy, etenkin viimeisestä missä punaiset servetit tuo mukavan väripilkahduksen mukaan.
  Itselleni syntyy paras joulutunnelma hämärässä illassa jouluvalojen palaessa, piparin ja glögin äärellä ja kinkun tuoksuessa uunissa. Joulu tuntuu alkavan tosissaan aina kinkunnärppijäisissä, joka on joka joulun yksi kohokohdista! 🙂
  hannaturkki@yahoo.fi

 15. 29

  sanoo

  Ihania fiiliksiä kuvista kyllä välittyy, etenkin viimeisestä missä punaiset servetit tuo mukavan väripilkahduksen mukaan.
  Itselleni syntyy paras joulutunnelma hämärässä illassa jouluvalojen palaessa, piparin ja glögin äärellä ja kinkun tuoksuessa uunissa. Joulu tuntuu alkavan tosissaan aina kinkunnärppijäisissä, joka on joka joulun yksi kohokohdista! 🙂
  hannaturkki@yahoo.fi

 16. 32

  sanoo

  Kiireettömyys, rauhallisuus, kynttilät. Valkoinen hanki, suklaa, glögi. Jouluruokien tuoksu, Lumiukko-ohjelma. Siinähän niitä.
  sannajii(at)gmail.com

 17. 36

  sanoo

  Mä sen verran vähän jaksan kotia laittaa joulukuntoon. Joulutunnelma mulle tulee joulukalentereista 🙂 maiju.uusisimola at gmail.com

 18. 37

  Anonyymi sanoo

  Minulle tärkeimmät joulutunnelman tuojat ovat enkelikynttelikkö jonka kaivan jouluaatoksi esiin sekä tuoksut: hyasintit, joulukuusi, valmistuva joulupuuro… Mukavaa joulun odotusta kaikille! T. Salla
  kotilanne@luukku.com

 19. 38

  sanoo

  Joulutunnelma syntyy lasten jännityksestä, läheisten kanssa olemisesta ja ehdottomasti vanhoista perinteistä, joita vaalimme perheessämme <3

  Mukana arvonnassa ! Kivaa loppuviikkoa <3 idisjainterioori (at) gmail.com

 20. 39

  Anonyymi sanoo

  Tunnelma syntyy yhdessäolosta, hyvästä ruoasta, lasten ilosta, kuusesta. Toivottavasti myös lumesta ja pikku pakkasesta. T. Teija P

 21. 40

  sanoo

  Ihanan jouluisia tunnelmakuvia! Meillä vielä joulutunnelma hakee muotoaan, suht uutena lapsiperheenä joulu on kuitenkin aina vähän erilainen. Kovasti toivoisin joskus saavani omaan kotiin järjestettyä yhtä paljon lämmintä tunnelmaa kuin lapsuudenkodissani, mielestäni se on ainoa oikea joulu 🙂

 22. 41

  sanoo

  Ihanan nostalginen tuo Onni-kuosi. <3

  Meillä joulutunnelma syntyy perheen kiireettömästä yhdessäolosta, lasten riemusta, jouluherkuista, joulusaunasta ja pitkistä unista puhtaissa mankeloiduissa lakanoissa.

 23. 43

  Anonyymi sanoo

  Glögi ja kynttilät, sillä pääsee jo aika pitkälle. 🙂
  emmi (a) munposti . fi

 24. 48

  Anonyymi sanoo

  Minulle joulutunnelma rakentuu pikkuhiljaa joulukoristeiden, kukkien, leipomusten ja pakettien vallatessa oman tilansa kodista.

  -P ( blues.drive.monster(a)hotmail.com)

 25. 49

  sanoo

  Joulutunnelman luo joulua fiilistelevä ekaluokkalainen, joka pyysi juuri joululaulut soimaan, koristelee piparit suurella sydämellä ja rastii lelukuvastosta toivelistaansa. <3

 26. 50

  sanoo

  Joulutunnelma syntyy joululauluja kuuntelemalla, jouluvaloja ja -koristeita laittamalla ympäri taloa ja jouluisia leipomuksia tekemällä.
  texas-86 (at) hotmail.com

 27. 55

  sanoo

  Kunhan saan opinnot kasaan ja pääsen raivaamaan kämpän opiskelumateriaaleista, sekä siivoamaan kunnolla, niin alkaa se tunnelma syntymään. Nyt on aika kurjaa, kun aika menee päntätessä tietoa ja on pakko jättää kaikki jouluinen minimiin. Jos huomenna saisi edes vähän koristeita esille, niin helpottaisi kummasti… 🙂

 28. 58

  sanoo

  Mistä syntyy joulutunnelma? Siitä, kun saa kävellä koiran kanssa pihalla ihan rauhassa. Kun ei ole kiire mihinkään, kaikki ovat viettämässä jouluaan sisätiloissa, ulkona on aivan hiljaista. Siitä se joulutunnelma syntyy.

 29. 60

  sanoo

  Jouluisista tuoksuista ja tunnelmasta + kynttilöiden tuomasta lämmöstä, sekä tietysti veljenpoikien jouluilosta.

 30. 66

  Anonyymi sanoo

  tuli heti lapsuus mieleen tuosta sydänkankaasta. Meillä oli verhot vireästä sydänkankaasta ja tallella ne on vieläkin.
  JohannaKL

 31. 67

  sanoo

  Joulutunnelma syntyy täällä ihanista joulukoristeista, ja (uskomatonta kyllä) kaupassa kuultavista joululauluista sekä kynttilöistä. Tietenkin ihanat oman äidin ja anopin tekemät herkut ja lasten riemu kun availevat pakettejaan – niihin huipentuu joulun tunnelma 🙂

 32. 70

  Anonyymi sanoo

  Meidän joulutunnelma syntyy joulun laitosta koristein, piparin sekä jouluruokien tuoksusta ja läheisten kanssa vietetystä kiireettömästä ajasta.��
  arkipaja (at) gmail.com

 33. 71

  Anonyymi sanoo

  Jouluinen tunnelma välittyy valoista, havuista, kynttilöistä ja yleisestä fiilistelystä vilttiin kääriytyneenä. 🙂
  -Alli-

 34. 74

  sanoo

  Joulutunnelma syntyy kaikesta pienestä yhdessä: kynttilät, piparit ja joulutortut, iki-ihanat olkikoristeet, lämpimät neuleet, tonttuilu, rakkaat ihmiset, kuusen tuoksu ja tietty lumi. Parasta, <3

  ssalla.valimaki@gmail.com

 35. 77

  sanoo

  Lapsien ilosta, joulupukin käynnistä, hyvästä ruuasta, lomasta 🙂
  sannakamarainen (a) saunalahti.fi

 36. 78

  sanoo

  Joulutunnelma syntyy lasten ilosta ja jännityksestä, hyörinästä ja pyörinästä, joululauluista ja valmistelujen lomassa hörpätystä glögimukillisesta.
  salla.kivisto(at)gmail.com

 37. 85

  Anonyymi sanoo

  Joulutunnelma syntyy lumisesta maasta, kynttilän valosta ja joulumusiikista. -Anu
  (markkanen.anu@gmail.com)

 38. 86

  Anonyymi sanoo

  Ensimmäinen joulun merkki meillä on hyasintin tuoksu! Siitä se pikkuhiljaa lähtee; seuraavana valot, ja sitten jouluviikolla kuusi ja erilaiset koristeet. Maakoistinen(a)gmail.com

 39. 88

  Anonyymi sanoo

  Joulutunnelmani syntyy siitä, kun aattoaamulla saavun siskoni perheen luokse ja siellä jouluvalmistelut ovat jo valmiit tai ihan loppusuoralla. Minä pääsen junamatkan jälkeen kauniisti katettuun pöytään syömään riisipuuroa rakkaiden ihmisten kanssa. Siitä se minun joulutunnelmani kunnolla alkaa 🙂

  paula piste ihalainen ät gmail piste com

 40. 90

  sanoo

  Yleensä vietetään isolla porukalla joulua, kun sukulaiset kerääntyy maailmalta landelle, sitten syödään porukalla ja se on yleensä vasta mulle se ''nyt on joulu''. Illalla sitten joku elokuva ja ''nytkö se joulu jo meni''. 🙂

 41. 98

  OJ sanoo

  Yhdessäolosta perheen kanssa, kuusesta ja sen tuoksusta, jouluruuasta. I<3Joulu
  om93080(at)student.uta.fi

 42. 100

  Anonyymi sanoo

  Minulle joulutunnelma syntyy perheestä, rauhallisesta fiiliksestä, hyvästä ruoasta, malitillisista koristeistakin. Ja tietysti aidosta joulukuusesta.

  anellein@live.com

 43. 106

  Anonyymi sanoo

  Joulutunnelma syntyy kynttilöistä, joulumusiikista, jouluvaloista, piparin tuoksusta ja lumesta.
  sinilintu_(at)hotmail.com

 44. 107

  Anonyymi sanoo

  joulutunnelma syntyy läheisistä ja ruasta ja kynttilöistä 🙂
  elina_jokitalo(at)luukku.com

 45. 110

  Anonyymi sanoo

  Joulutunnelma syntyy joulukoristeista, jouluverhoista ja -pöytäliinoista, kynttilöistä, joululauluista, lasten ilosta, yhdessäolosta, ruuasta, herkuista ja lumesta! hiutale@hotmail.com

 46. 112

  sanoo

  Ensimmäinen joulutunnelma syntyy Joulukuun alussa kun laittelen aina jotain joulukoristeita esille. Glögi myös muistuttaa aina joulusta 🙂

 47. 113

  sanoo

  Ensimmäinen joulutunnelma syntyy Joulukuun alussa kun laittelen aina jotain joulukoristeita esille. Glögi myös muistuttaa aina joulusta 🙂

 48. 114

  Anonyymi sanoo

  Oi tunnelma syntyy pipareiden leipomisesta ja glögistä, jouluvaloista ja lasten riemuisasta joulun odotuksesta. T. Kirsi

 49. 116

  Anonyymi sanoo

  Joulutunnelma syntyy tuoksuista, kynttilöistä ja lasten ilosta!

  -maikku

 50. 117

  Anonyymi sanoo

  Joulutunnelma syntyy kynttilöistä, yhdessäolosta, joulumielestä..

  -LeenaK

 51. 118

  Anonyymi sanoo

  Itse pääsen joulutunnelmaan, kun saan paketoida ihania paketteja lahjoista! Paketointi on ehdottamasti lempipuuhaa jouluisin. Joulutunnelmaan kuuluu tietenkin myös kynttilät, koristeet, joululaulut, läheisten läsnäolo ja jouluherkut 🙂

  -Anniina
  anniinaem@gmail.com

 52. 119

  Anonyymi sanoo

  Joulu = mummun reseptillä itse leivotut piparkakut, läheisten seurassa kohtuudella nautittuna, kynttilöiden tuikkiessa ja joulukuusen tuoksuessa.
  -Sanna
  sanna.luoma (at) kotikone.fi

 53. 127

  Anonyymi sanoo

  Meillä lapset tuovat joulutunnelman. Se innokkuus ja riemu mikä näkyy jo joulukuun alusta kun aletaan kalenterin kanssa laskemaan päiviä koska joulu on 🙂 -Mariii-

 54. 129

  Anonyymi sanoo

  Hyvä jouluinen ruoka ja hillitysti koristeita riittää itselleni tuomaan joulutunnelmaa.
  petra_84(at)suomi24.fi

 55. 136

  sanoo

  Perheeni kanssa yhdessä olemisesta ja poikani toisesta joulusta, tänä jouluna on aivan ihana nähdä hänen ilmeensä, kun hän ymmärtää jo asioiden päälle (en malta odottaa!) :)<3 Tuoksut tekevät myös joulusta erityisen, joulukuusen ja hyasinttien tuoksu <3

  anna.pesu@outlook.com

 56. 137

  Anonyymi sanoo

  Kynttilät, lumi, kirkas talviyö, kuusi ja koristeet. Ja tietysti hyvä ruoka & juoma, sauna ja rakkaimmat 🙂
  Maikkis

 57. 139

  Anonyymi sanoo

  Kyllä se alkaa lasten kanssa askartelusta ja leivonnasta, heidän jouluilostaan, mutta tottakai jouluperinteet ruokineen, koristeineen ja läheisten kanssa yhdessäoloineen ovat myös vaikuttamassa.
  Hiisukas (hiisukas(at)gmail.com)

 58. 140

  Anonyymi sanoo

  Kyllä meidän joulu koostuu juuri perinteistä, joita ei hevin lähdetä modernisoimaan! 😀 Ja punaista olla pitää. 🙂
  Katti

 59. 141

  TiiaT sanoo

  Joulutunnelmani syntyy perinteistä. Ja lumesta, jota ei kyllä vielä valitettavasti ole näkynyt. Tänään meteorologi kuitenkin ennusti valkeaa joulua koko maahan ja toivon todella, että ennuste toteutuu! 🙂

Trackbacks

 1. […] Taannoinen Finlayson-postaukseni poiki muutaman kyselyn käyttämäni piparkakkureseptin perään. Ihmekös tuo, sillä taisin jo tuossa postauksessa kehaista, että tämä resepti on minusta erityisen hyvä. Ohjeessa ei ole mitään erityistä ainesosaa, mutta jostain syystä tällä ohjeella syntyy poikkeuksetta ohuet, rapsakat ja makoisat piparkakut, joihin tulee suoranaisesti himo. Eli laitetaanpa hyvä kiertämään ja ohje jakoon täälläkin: Joulupiparit 250 g voita 2 1/4 dl sokeria 1 muna 3/4 dl siirappia 2 tl kanelia 1 tl inkivääriä 1 1/2 tl neilikkaa 2 tl pomeranssinkuorta 1 1/2 tl soodaa 6 dl jauhoa […]

 2. […] voittajan arvon tuota pikaa blogissani. Muistakaapa myös edellisen postauksen Finlayson-lahjakorttiarvonta, joka on voimassa ensi viikon keskiviikkoon asti. Joulukuu näyttää olevan nyt arvontojen aikaa, […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *