Jonkin sortin lomailua

Täällä ollaan jo toista päivää vapaalla ja toiset kaksi vielä edessä, ihanaa luksusta koko talven reissauksen jälkeen! Minulla oli nimittäin jäljellä pari talvilomapäivää, jotka käytin nyt pitkään viikonloppuun. Voi sitä talvilomaa toukokuussakin viettää 😉 Ihan laiskistumaan en ole kuitenkaan päässyt, sillä to do-lista on ollut melkoinen: pihahommia, aidan maalausta, siivousta, talon maalausta, terassikalusteiden kunnostusta… Noh, saapahan nämäkin asiat joskus hoidettua.

Siivoilin tänään saunatupaa kesäkuntoon ja nappasin samalla pari valokuvaa huoneesta. Siellä on aikas erilainen tunnelma kuin itse talossa; kalusteet ovat vanhoja sieltä täältä haalittuja – uutta on vain tuo Ikean pöytä, joka sekin löytyi alelaarista muutamalla kympillä. Lankkulattialla on rennot räsymatot ja tekstiilit ovat muutenkin tuollaisia vähän talonpoikaistyylisiä. Vierasvuoteena toimii levitettävä heteka, johon olen heittänyt päälle vanhan helmalakanan, sen ylle kehystin muutamia talosta löytyneitä lehtileikkeitä. Vanhin on tuo tilikirjan sivu, joka on peräisin vuodelta 1903.

Huoneessa on myös vanha Porin Matti -kamiina, joka pitäisi maalata. Sillä huone lämpenee kivasti myös talvisaikaan. Muutama kalustekin pitäisi vielä jostain haalia, tila kaipaa vielä ainakin pientä peiliä, sivu- tai yöpöytää ja ehkä pientä pöytävalaisinta. Tiedossa siis kirppiksillä kiertelyä…

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Meillä on samanlaista tuo lomailu 😉 Tekemistä vanhassa talossa riittää. Olin itsekin ajatellut kehystellä talosta löytyneitä lehtisivuja, tästä sain sopivasti intopotkaisun tehdä vihdoin jotain asian eteen. Näyttävät nimittäin tosi kivalta teillä! Hauskaa minilomaa!

  • 1.1

   sanoo

   Heh, näinhän se usein menee, aina sitä jotain hommaa on tehtävänä vanhassa talossa. Kiva jos sait inspistä, mullakin tuo kehystys otti oman aikansa 😉

 2. 2

  sanoo

  Hep täällä myös yksi talvilomalainen 🙂 Kaikenlaista on tullut puuhailtua täälläkin. Mukavaa viikonloppua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *