Jieldén uutuus

kuvat Voltexdesign, Jieldé
Juuri kun pääsin kirjoittamasta makkarin uusista valaisimistamme, kolahti työpaikan sähköpostiin uutiskirje ranskalaisen Jieldén tämän vuoden uutuuksista. Uutuusmalli LaK:n on suunnitellut Jean-Louis Domecq, eli sama mies, joka seisoo sarjan muidenkin valaisimien takana. 
Domecq suunnitteli pöytämallisen Lac‐valaisimen jo 1960‐luvulla, ja valaisin oli tuotannossa vuosien 1970-1990 välisenä aikana. Nyt Jieldé tuo valaisimen uudelleen tuotantoon nimellä LaK. Sama tunnistettava muotokieli jatkuu tässäkin mallissa, LaK on kuitenkin edeltäjiään kulmikkaampi, ja vielä entistä enemmän teollisuushenkinen. Nivelien säätöruuvit on peitetty suurikokoisilla suojilla, jotka korostavat teollista ilmettä entisestään.
Minusta tämä(kin) malli on hieno, ja sopii etenkin moderniin, loftmaiseen ilmeeseen kuin nenä päähän. Pehmeämmässä sisustuksessa suosisin edelleen vanhaa pyöreämpää mallia.
Mitäs te tykkäätte?
Kommentit
    • 1.1

      sanoo

      Jalkavalaisin on aika samoissa hinnoissa, kuin Jielden perinteinen siksak, hinta on 999 euroa. Pöytävalaisimella näyttää olevan hintaa 825 euroa, eli eroa perinteiseen malliin on aika huimasti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *