Istutuksia

Käytiin eilen ostoksilla puutarhamyymälässä ja haettiin ensimmäinen satsi pihakasveja kotiin. Olin siellä ihan pää pyörällä; myymälä oli täynnä mitä ihanimpia juttuja, jotka olisin halunnut napata mukaan. Nyt koitimme kuitenkin keskittyä suurimpiin ja tärkeimpiin juttuihin, kesäkukat ja perennat ovat ostoslistalla sitten myöhemmin.

Ostimme norjanangervoa, jota istutimme pitkän rivin aidanvierustalle ulko-ovelle johtavan polun varteen. Halusimme polun varteen myös jotakin ikivihreää, ja koska tuijat eivät olisi paahteisella paikalla luultavasti pärjänneet, hankimme talon puolelle kaksi irlanninkartiokatajaa. Katajat ovat jo nyt aika kauniin näköiset, reilun metrin korkuiset ja tosi tuuheat. Toivottavasti pysyvätkin tuollaisina… Saunarakennuksen terassin eteen koko matkalle ostimme Juhannusmorsian-ruusua, jota suositeltiin tavallisen juhannusruusun sijasta aidanteisiin. Pensas on vähän pienikokoisempi eikä leviä ihan niin suureksi kuin perinteinen juhannusruusu. Kukat näyttivät todella kauniita, kerrotuilta ja hennon vaaleanpunaisilta. Voi, toivottavasti se kukkisi jo pian!

Kukkapenkissä kasvaa tällä hetkellä vain muutama hassu narsissi ja helmililja, jotka tuikkasin sinne viime vuonna. Nyt harmittaa, ettei viime syksynä tullut istutettua tulppaaneja ja muita sipulikukkia…

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *