Ikean suosikit

 
Vasemmalta oikealle: 
1. Flytta-tarjoiluvaunu 2. Ps Såga-tuoli 3. Stockholm-lattiavalaisin 4. Björkefall-kynttilänjalka 
5. 365+ Brasa-kattovalaisin 6. Ps Vågö-tuoli 7. Ps Svarva-lattiavalaisin 8. Ps Sinka-lipasto 
9. Rand-matto (kuvat Ikea)
Ajattelin kerätä kollaasiin omat suosikkini Ikean tavaroista. Minusta Ikeassa on paljon kivaa tavaraa ja hyvää skandinaavista muotoilua – ne vain pitää osata löytää kaiken hötön keskeltä. Pidän erityisesti Ikean Ps-sarjan designista. Plussaa tietysti on se, että monet sarjan huonekaluista on tehty massiivipuusta. Valitettavan usein vain Ikeasta hamstrataan niitä samoja lastulevyhökötyksiä, joita on kaikilla tutuillakin. Näitä persoonattomia ikeakämppiä näkee paljon varsinkin nuorten aikuisten asunnoissa. Välillä ihmettelen, miksei kierrätettyjä huonekaluja käytetä enemmän, niiden avulla saa takuulla persoonallisen ja aidon sisustuksen pienellä rahalla. Konseptina kuitenkin Ikea on mielestäni aika nerokas, ja on heillä myös kaupallinen puoli kunnossa. Stailaus ja mainoskuvat ovat aivan eri tasolla verrattuna suomalaisten huonekaluhallien vastaaviin.
Näistä tavaroista meille kotiutuu luultavasti Flytta-tarjoiluvaunu. Se on minusta kivan teollisuushenkinen ja tuo keittiöömme lisää laskutilaa. Rand-mattokin saattaisi olla kiva yläkerrassamme. Varmaankin kesän ajan mennään yläkerrassa ilman mattoa, täytyy katsoa tarvitaanko lämmikettä jalkojen alle taas ilmojen viiletessä.
Kommentit
 1. 1

  Anonyymi sanoo

  Tiedoksi, että tuota Stockholm Rand -mattoa on tällä hetkellä huonosti saatavilla Ikeasta. Nettisivujen mukaan ainoastaan Tampereelta löytyy pienempää kokoa (muistaakseni 170*240). Eilen piipahdin Tampereen Ikeassa ja meinasin ottaa maton mukaani. Valitettavasti sille ei ole juuri nyt paikkaa, joten jäi vielä kauppaan…Olin yhteydessä asiakaspalveluun joskus aiemmin ja sieltä sanottiin, ettei maton pitäisi olla poistumassa valikoimista. Kunhan vain saisivat sitä tavarataloihin, kuulemma…

  -Taina

 2. 2

  sanoo

  No voi kääk, tuota Rand-mattoa olen ajatellut meillekin kesämatoksi… pitää siis päästä Ikeaan pikimmiten!

 3. 3

  sanoo

  Viikonloppuna kävimme Raision Ikeassa, eikä siellä ollut Rand-mattoa ollenkaan. Olisin itsekin halunnut sen…

  Lisäksi olisin halunnut nuo muoviset Vågö-tuolit ulos, mutta oli vain myrkynvihreitä. :/

 4. 4

  sanoo

  Taina:
  No voi hitsi. Mutta hyvä kuitenkin jos sitä on jossain välissä tulossa. Ikealla on kyllä ihmeellisiä viivästyksiä, mekin odotettiin lähes kolme kuukautta yhtä keittiön ovea (sen piti siis koko ajan tulla tavarataloon). Lopulta sitten se haettiin Tampereelta, kun kyllästyttiin odottamaan.

  Amalia:
  Niinpä, matto on kyllä kivan rento. Täytyykö tässä itsekin ruveta hamstraamaan…:P

  suvi m:
  Höh, no ne onkin niitä Ikean kivoimpia juttuja, niin toisaalta ei mikään ihme että ovat lopussa… Toivottavasti kumpaakin saadaan lisää!

 5. 5

  Anonyymi sanoo

  kivoja ikea-valintoja, mäkin tykkään. samainen rand-matto ollut mielessä, mutta olen pähkäillyt miten on laadun kanssa? lähinnä mietin nukkaako ja pölyääkö matto, kuten joskus ikea-mattoni ovat tehneet. kokemuksia?

 6. 6

  sanoo

  Anonyymi:
  Ei ole mitään negatiivista kantautunut korviini asti, mutta minäkin kuulisin kyllä mielelläni kokemuksia tästä matosta.

 7. 8

  Anonyymi sanoo

  Hei,

  Noista Vågoneista sen verran, että kuulema kesäkalusteita tilataan tietty määrä ja sit kun ne on loppu niin ne on loppu, lisää ei tule. Näin sanottiin asiakaspalvelussa. 🙁

  T: Olivia

 8. 9

  sanoo

  RUMBO:
  Varmasti 🙂 Onko ne sellaiset, että jaksaa pidemmänkin aikaa istua?

  Olivia:
  Ai niillä on sellainen periaate. No hyvä tietää, eli ei kannata jäädä jahkaamaan jos sattuu tulemaan valkoiset Vågonit vastaan… 🙂

 9. 10

  Anonyymi sanoo

  Joo, ei kannata jahkailla!!! Olin ajoissa liikenteessä ja minulla oli tarkoitus ostaa valkoisia Vågoneita… No en ostanut sillä kertaa ja sit seuraavalla kerralla ne olivatkin jo loppu. Onneksi sain mustia ja tykkään kyllä niistäkin. Uppoutuvat ehkä paremmin pihalle, valkoiset herättävät huomiota.

  Kokemuksia molemmista väreistä, koska löysin vielä myöhemmin kaksi valkoista Vågonia kirpparilta…

  Minusta ihan ok istua, selkätyynyt lisää mukavuutta.

  Pinottavuus myös todella hyvä ominaisuus.

  Terv: Olivia

 10. 11

  sanoo

  Hei, Randista sen verran että ainakin näin lyhyen käytön jäljiltä voi sanoa että matto on ollut loistava hankinta. Luin käyttökokemuksista jonkin verran ennen sen hankintaa ja pelkkää hyvää. Kude vaikuttaa laadukkaalta eikä ole pölissyt, puhdistuskin onnistuu hyvin imuroimalla. Pitempi käyttö sitten näyttää että nukkaako kuin paljon, villallehan se on ominaista eikä sinänsä vaikuta se että onko Ikean vai minkä matto. Haaveilin tästä matosta kolmisen vuotta ja tänä keväänä sen vihdoin sain omakseni : )

  Terveisin mattomyyjä

 11. 12

  sanoo

  Hyvässä seurassa:
  Kiitos viestistäsi, kiva kuulla, että matto on ollut hyvä hankinta. Juuri tuota laadukkuutta mietin, Ikean tuotteista kun ei aina tiedä. Ja tosiaan kuten sanoitkin, kaikki villahan nukkaa jonkin verran, villamattoa ostettaessa siihen pitääkin varautua. Jos syksyllä alkaa jalat palella niin taidanpa minäkin kipaista mattoa ostamaan! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *