Ikea-haaste nro 2

Toivottavasti ette ihan vielä kyllästy näihin Ikea-juttuihin, tänään on nimittäin vuorossa toinen saamistani Ikea-haasteista. Tämän sain Valkoisen Harmajan Suvilta, ja tehtävänä oli listata kaikki kodin Ikea-tuotteet. Tässäpä siis pääpiirteittäin esiteltynä meidän kodin Ikealaiset:

FAKTUM-KEITTIÖ

Keittiömme on siis tasoja ja muutamaa kodinkonetta lukuunottamatta Ikeasta. Mitään moitittavaa siitä ei ole löytynyt, tai no integroitavan jääkaapin termostaatin kanssa on ollut vähän ongelmia. Se on kerran vaihdettu, sillä jääkaappi kävi koko ajan ja oli ykköstehollakin tosi kylmä. Muuten ollaan oltu kyllä oikein tyytyväisiä.

PAX-KAAPIT:

Eteisessämme on puolitoista metriä Pax-kaappeja. Tykkään kaapeissa erityisesti siitä, että sisustoissa on niin paljon valinnanvaraa. Juuri omiin tarpeisiin sopiva kaappi on siis helppo suunnitella. Pientä miinusta vähän höttösistä ja kiinni rämähtävistä ovista, emme ole löytäneet saranoihin sopivia vaimentimia. Keittiökaappien vaimentimetkaan eivät sopineet… Jos jollain on tiedossa sopiva tuote, vinkatkaa ihmeessä.

GODMORGON

Kylppärissä on Godmorgon-sarjan tamminen allaslaatikosto ja korkea kaappi. Peilikin taitaa olla samaa sarjaa. Säilytystilaa on molemmissa kalusteissa kivasti, varsinkin ilman korkeaa kaappia olisin ihan hukassa kaikkien purkkien ja puteloitteni kanssa. Värinä tammi tuo kivasti lämpöä mustavalkoiseen kylppäriin ja linkittää sen muuhun alakertaan, jossa on tammilankkuparketti.

MALM-LIPASTOT JA PEILI

Valkoisia Malm-lipastoja on pitkä rivi meidän yläkerrassa toimittamassa vaatekaappien virkaa. Kokovartalopeili on myös Ikeasta, nyt en muista sen nimeä. Se saa nojata rennosti hormia vasten.

VIKA AMON/ALEX -TYÖPÖYTÄ

Ylhäältä löytyy myös tämä Vika Amon/Alex -työpöytä, jonka toisella puolella on kaappi tietokoneen keskusyksikölle ja toisella puolella laatikostoja.

PIENTÄ SÄLÄÄ

Pienen sälätavaran miettiminen oli kaikkein vaikeinta. Ainakin meiltä löytyy kuvan Kassett-säilytyslaatikoita (keneltäpä niitä ei löytyisi), Ribba-kehyksiä, Björkefall-kynttilänjalkaa ja jotain satunnaisia keittiötarvikkeita. Varmaan vielä jotain muutakin, mutta eiköhän nämä suurilta osin ollut tässä. Huh, kaikenlaista sitä on tullutkin tuolta hankittua… Onneksi melkein kaikkiin hankintoihin ollaan kuitenkin tyytyväisiä.

Tämän haasteen voisin antaa eteenpäin Annikalle ja Nannasille, olkaapas hyvät!

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Hei mistä tuo keittiön taso on? Olen suunnitellut saman tyylistä keittiötä, mutta Ikean oma musta taso ei täysin miellytä…

  • 1.1

   sanoo

   Meidän taso on Kvikistä. Siellä on ihan kivasti valinnanvaraa tasoissa ja niiden paksuuksissa, ja kaikkea saa myös suorareunaisena.

  • 3.1

   sanoo

   Olepa hyvä vaan. Oli kyllä hauska inventoida tavaroita, ei meinannut kaikkia juttuja edes muistaa…

 2. 4

  Anonyymi sanoo

  Minkälainen kaappi työpöydässä on keskusyksikölle? Mä olen nimittäin etsiskellyt samaa sarjaa olevaan työpöytäämme jotain kaappia, mutta ainakin sarjan amnefors-kaappi tuntuu niin paksulta ettei se anna koneen hengittää :O

  • 4.1

   sanoo

   Kaappi on tuota samaa Vika Amon tai Alex-sarjaa. Kooltaan se on juuri sopiva, mutta kyllä sitä piti vähän modifioida juuri koneen kuumenemisen vuoksi. Tehtiin takalevyyn iso aukko, että kone saisi ilmaa paremmin. Silti kaappia pitää pitää auki, mikäli konetta käyttää kauemman aikaa.

 3. 5

  Kipa sanoo

  Ostin juuri Pax kaappeja ja minulle myytin ainakin komplement vaimentimet saranoihin, vielä tosin kasaamatta joten varmuutta sopimisesta ei ole =)

  • 5.2

   Kipa sanoo

   Tutkinpa sitä sarana pussia ja siellä saranan mukana on vaimennin joten en tiedä onko pelkkiä vaimentimia vai onko esim tullut uusi sarana joka sisältää vaimentimen. Eli sitten se ois saranan vaihto vaan mikä auttaa???

  • 5.3

   sanoo

   Ahaa, nyt en kuollaksenikaan muista oliko meillä noita Komplement-saranoita vai jotakin muita. Ilmeisesti siis kuitenkin muita, koska vaimentimia ei mukana ollut. Kiitoksia paljon avustasi, täytyypi varmaan laittaa vaan saranat vaihtoon! 🙂

 4. 6

  sanoo

  Vitsit miten paljon kaikkea kivaa ja tyylikästä teidän kodissanne on ikeasta! Tosi kaunis koti sinulla! 🙂

 5. 7

  Anonyymi sanoo

  Yritin etsiä aiempaa keittiöpostaustasi. Olisi kiva saada siitä enemmän tietoa, kun omat valinnat on pian päätettävä. Kvikin tasoista oli hyvä vinkkaus tuossa ylempänä. Ovatko mielestäsi Kvikin keittiöt harkinnan arvoisia?

  • 7.1

   sanoo

   Tässä on vanha postaukseni keittiöstämme: http://talopihkala.blogspot.fi/2012/01/keittiosta.html

   Mikään kovin perinpohjainen selonteko tuo ei ole, mutta toivottavasti auttaa edes vähän asiaa. Kvikin keittiöistä minulla ei ole omakohtaista kokemusta, mutta käsittääkseni ovat ihan hyvälaatuisia ja ehdottomasti siis harkinnan arvoisia. Taso on ainakin ihan jees.Toki varmaan Kvikiltäkin löytyy monenlaatuista tavaraa aina vähän keittiömallista riippuen.

 6. 8

  Anonyymi sanoo

  Melko samanlainen keittiö on suunnitteilla myös meillä. Kysymys kuuluukiin: millaiset vetimet keittiössänne ovat? Ja ovatko nuo siis myös Ikeasta? Tosi kivat!

 7. 9

  sanoo

  Moikka! IKEAn PAX-vaatekaapeissa on muissa kuin liukuovissa aina KOMPLEMENT-saranat ja niihin on saatavana KOMPLEMENT-vaimennin.

  • 9.1

   sanoo

   Kiitos tiedosta! Missäköhän vaimentimet olivat, kun niitä etsiskelimme… Minusta saranamme ovat tosin erilaiset kuin nykyään Ikeassa näkee, voisikohan niiden malli olla vaihtunut jossain välissä…?

 8. 10

  sanoo

  Vielä saranoista… nykyäänhän voi nettikaupassakin tai Ikean sovelluksessa valita pehmeästi sulkeutuvat saranat, jotka on kai Blumin käsialaa eli laatua.
  Onko kylppärin allas Ikeasta? Raksamiehemme varoitti, että poitoputkea saa koko ajan säätää kun vuotaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *