IHANA ASPLUND

Olen ihaillut jo pitkään ruotsalaisen Asplundin klassisen moderneja sisustustuotteita, jotka lähes kaikki iskevät omaan makuuni aivan täysin. Yksi Tukholman matkamme must-kohteista olikin heidän Östermalmilla sijaitseva myymälänsä, joka on varmasti monelle sisustusintoilijalle tuttu jo entuudestaankin.
Liike oli täynnä kauniita esillepanoja ja ihania juttuja, enkä malttanut olla kaivamatta kameraa esille. Inspiroiduin valtavasti liikkeen skandinaavisen rennosta tyylistä, ihan erityisesti viehätti vaalea puu, konjakinvärinen nahka ja kotoisan lämmin väripaletti. 

Safarihenkiset tuolit ovat kiehtoneet jo jonkin aikaa, eikä tämäkään yksilö olisi ollenkaan hullumpi. Nahkayksityiskohdat käsinojissa toivat tuoliin sen viimeisen silauksensa, tällainen tuoli on rennon tyylikäs valinta.

Liikkeeseen oli asennettu kaunis keittiö, jonka ympärille oli koottu kaikki keittiöaiheinen tavara. Hyllyt pursuivat Nicolas Vahen keittiöjuttuja sekä kaikenlaisia houkuttelevia kippoja ja kuppeja. Erityisesti ihastuin keittiön juuri nyt aika trendikkäisiinkin materiaaleihin ja tummaan väriin. Olen melko varma, että seuraava keittiöni on harmaa…

Liike oli täynnä paitsi upeita huonekaluja, myös kaikenlaista pientä ihanaa tavaraa. Enemmän tulikin otettua kuvia juuri yksityiskohdista, sillä liikkeessä oli koko ajan niin paljon porukkaa, että onnistuneiden yleiskuvien saaminen oli vähän kiven alla. Alemman kuvan taustalla näkyy Asplundin ihana klassikkokori, jota olen kuolannut jo monta vuotta. Ehkä vielä jonain päivänä… Tuollaisia pullomaisia maljakoita näkyi tämän liikkeen lisäksi paljon muuallakin, taitavat olla erityisen suosittuja juuri nyt.

Metallisävyjä näkyi myös paljon, lämpimät ja kylmät metallit olivat aika tasavertaisesti edustettuna. Ehkä messinkiä näkyi eniten, kun taas kuparin määrä oli vähenemään päin. Yhtä kaikki, kaikki aidot metallit ovat minusta kauniita ja klassisia koska tahansa, kulloisestakin trendistä riippumatta.

Loppuun ehdoton lempparini Asplundin tuotteista, joille tämä kuva ei tee todellakaan oikeutta: Tati-sohvapöytä, tai oikeastaan koko Tati-sarja aina peileistä sivupöytään. Voiko kauniimpaa muotoa olla, minimalistista eleganssia parhaimmillaan.

Ostokset tehty ja iloisesti eteenpäin. Olisin voinut ottaa mukaani putiikista lähes jokaikisen esineen, mutta törsättyäni ensin Svenskt Tennin tyynyyn piti shoppailuhimoa hiukan hillitä. Nyt mukaan lähti vain se pikkuruinen pyöreä maljakko, joka on jo vilahdellutkin blogin kuvissa, ensi kerralla ehkä taas jotakin muuta.

Onkos siellä muita Asplundiin ihastuneita?


One of my all time favourite design brands is definitely Asplund. I visited their shop for the first time during our trip to Stockholm and was totally thrilled by all those beautiful furnitures and accessories. I  could have bought almost everything from the shop but unfortunately my wallet disagreed with that, so I ended up buying just a tiny single vase.
Kommentit
  • 1.1

   sanoo

   Huomasinkin postauksesi, olipa hauska sattuma! Aivan ihania kuvia olit poiminut siihen, ja tuo sarjan ruokapöytä on myös ihan törkeän hieno! Ai että sentään, kuinka voikaan hullaantua tavarasta.

 1. 2

  sanoo

  Kyllä! Viime kesänä siellä vieraillessani oli aivan pakko tehdä edes yksi pieni ostos sieltä, ihan vaan jo liikkeen ihanuuden vuoksi. Ihastelin myös tuota harmaata keittiötä silloin;)

  • 2.1

   sanoo

   Sama juttu mulla, tuntui, että edes pieni pala liikettä oli pakko saada mukaan. Ihanaa tavaraa oli kyllä kaikki hyllyt täynnä, eli valinnan vaikeushan siinä iski.

 2. 4

  sanoo

  Täällä yksi kovin ihastunut. Vitsi miten ihania juttuja olet kuvannutkaan! 🙂 Tuollainen Skultunan messinkiruukku taitaa olla omalla ostoslistallani seuraavaa Tukholman reissua ajatellen.

  • 4.1

   sanoo

   Putiikki oli kyllä täynnä ihanuuksia! Itsekin hypistelin tuota ruukkua pitkään, mutta jätin sen sitten lopulta ostamatta. Nyt ehkä vähän harmittaa… 🙂

 3. 5

  Anonyymi sanoo

  Oih, mitä kuvia, silmä lepää! Tuonne kun vielä joskus pääsisi ihan paikan päälle! Satutko muistamaan, minkä merkin ovat nuo pyyhkeet, jotka näkyivät ainakin 4. ja 6. kuvissa? Eli valkoisella pohjalla isoja "koukeroita"? Saman kuosin tyynyjäkin näkyy kuvissa. Kiitos!

 4. 6

  Anonyymi sanoo

  Kiitos vinkistä! Täytyy poiketa tuolla liikkeessä Tukholman reissulla. Satutko tietämään myydäänkö Asplundia Suomessa?

  Mai

  • 6.1

   sanoo

   Kantsii poiketa, tuolla on vaikka mitä ihanaa modernin tyylin ystävälle! 🙂 Stanza Helsingissä on ainakin joskus myynyt Asplundia, mutta tietääkseni sitä ei ole muualla…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *