Idman

Tässä vielä pari kuvaa muutama postaus takaperin vilahtaneesta Idmanin valaisimesta, jonka nappasin mukaani vanhempieni luota viime viikonloppuna. Valaisin on peräisin tiettävästi 40-luvulta ja bongattu paikallisesta huutokaupasta, josta äitini sen minulle huusi. Loistohuuto sanon minä! Tykkään tuon valaisimen sympaattisesta ulkonäöstä, pienet kuhmut ja lohkeamat eivät haittaa lainkaan. Valaisimessa on myös hienoja yksityiskohtia, kuten tuo laipassa sijaitseva katkaisija ja puinen varsiosa.
Asettelin valaisimen ainakin nyt alkuun Muuramen tv-tason päälle – vanha ja moderni saavat olla siinä rinnakkain,  yhdistelmä on juuri sopivan epäsopiva. Minussa taitaa olla pieni heikko kohta vanhoille, kolhuisille valaisimille, niissä vaan on jotain niin sympaattista. Voisin haalia niitä vaikka kuinka, vanhat valaisimet ovat niin kivoja mausteita muuten modernille sisustukselle. Helppoja siirrellä edestakaisin, ja tuovat sitä persoonallista ilmettä.
Kommentit
 1. 3

  sanoo

  Syksyn hämärä hiipii iltaisin huoneisiin ja valaistusta tosiaan tarvitsee lisää. Ihanasi kolhuilla, väri mahtava sameavalkoinen ja tuo varren puuosa kruuna kaiken. Näissä yksinkertaisissa vanhoissa valaisimissa on sitä jotain. Moderni sisustus jää helposti hengettömäksi ilman pientä vanhan lisäystä. Ihanat kuvat – taas.

  • 3.1

   sanoo

   Voi kiitoksia! 🙂 No sitäpä, illat alkavat tosiaan olla jo aika hämäriä ja nyt jo voi huomata, kuinka valoa tarvitsee lisää. Apua, kuinka nopeasti se syksyinen fiilis tulikaan!

   Olen kyllä ihan samaa mieltä, moderni sisustus saa niin paljon uutta ilmettä hitusesta vanhaa tai muuta kontrastia. Pieni kerroksellisuus on aina hyvästä.

 2. 6

  sanoo

  On kyllä niin kaunis valaisin! 🙂 Juurikin uusille yöpöydille oon ettimässä valaisimia, jotkut tuommoset ois aika herrkut! 🙂

  • 7.1

   sanoo

   Kiitos! Kävin kurkkaamassa ja onpas tuo sinunkin valaisin kyllä kivan näköinen. Jotenkin aika ajankohtainen muoto tuossa sinun Idmanissa, ihana!

 3. 8

  Anonyymi sanoo

  Hei, kuule saako noita "Do what you love…" -julisteita enää? Eikös niitä painettu se 100 kappaletta? Harmittaa, kun en silloin ostanut heti!

  Heidi

  • 8.1

   sanoo

   Eipä taida saada enää. Tätä tosiaan on painettu tuo 100 kpl, ja omani ostin jo muutama vuosi sitten. Eipä tuota julistetta ole näkynyt Theresen kaupassakaan enää sen koommin…:/

   Harmi juttu, mutta eipä sitä tiedä jos tilalle tulisi vielä joku uusi, kivempi aihe! Silloin kannattaa toimia heti 🙂

Trackbacks

 1. […] jääneet mieleen eräät kuvaukset, joiden tulosta odotellaan edelleen. Valaisinvalikoimani kasvoi tällä charmantilla vanhuksella ja yläkertaankin löytyi uusi matto. Sain myös kuulla, että blogini oli asetettu ehdolle […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *