Halkoja

Täällä ollaan taas oltu perjantaista lähtien menossa eri puolilla Etelä-Suomea ja vasta hetki sitten kotiuduttu takaisin Turkuun. Vaikka kotisohva kutsui kovasti, piti ekaksi kuitenkin ryhtyä lämmityspuuhiin. Meillä ei nimittäin ole talossa vielä lämmitystä ollenkaan päällä, ja tähän asti talo on lämmennyt pelkällä takalla oikein mukavasti. Toki se vaatii polttelua vähintään joka toinen päivä, ja pidemmät tauot laskevat jo vähän lämpötilaa. Pelkällä takalla pärjää kuitenkin yllättävänkin pitkälle, ja sähkölaskukin kevenee kivasti.

Muutenkin halot ovat kaunis sisustuselementti, mikseivät ne voisi olla reilusti esillä. Tuossa ekassa kuvassa on minusta ihana tunnelma; Bertoian tuoli, vanha lankkulattia, talja ja halot ovat yhdessä ihan täydellisyyttä. Lehtorinteen halkotelinekin on aika hauska ja sopii monenlaiseen paikkaan, ulos tai sisälle.

Lämpöisää sunnuntai-iltaa!

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Olisi kiva pitää halkoja esillä, mutta olen työskennellyt hometalossa, ja tullut sen verran herkäksi etten oikein halua polttopuita sisälle.

  • 1.1

   sanoo

   Niin, eihän niistä aina tiedä mitä kasvustoa niissä sattuu olemaan… Itse en ole huomannut mitään ongelmaa, mutta toki valkkailen sisälle aina ne puhtoisimmat puut, vähän likaisemmat saavat jäädä saunalle.

 2. 2

  sanoo

  Ihana kun postasit tämän. Näin nimittäin tuon halkotelineen jossakin blogissa, mutta en laittanut sitä heti talteen. Haluaisin meille tuollaisen puukorin tilalle. Mieheni vain muistutti, että halot varastoituna sisälle huonontavat sisäilmaa, mikä on hyvä pointti.

  • 2.1

   sanoo

   Kiva jos postauksesta oli apua, tuo halkoteline on kyllä kaunis!

   Niin, tokihan vähän likaisemmat puut suuremmissa määrin saattavat sitä huonontaa. Meillä on talvisin melkein aina tynnyri täynnä puita, enkä ole huomannut sen vaikuttavan sisäilmaan millään lailla. Meilläkin on vielä astmaa ja allergioita… Toki mitään kovin likaisen näköisiä puita en ilkeä sisälle tuoda, ja homeisiahan ei nyt missään nimessä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *