Diptyque

Sain Pariisin tuliaisena suloisen Diptyquen tuoksukynttilän, joka löysikin heti paikkansa olohuoneen marmoritasolta. Vielä en ole raaskinut polttaa kynttilää, sillä siitä leviää hentoa tuoksua ympärilleen jo näinkin. Figuier-tuoksu on sekoitus viikunapuun lämpöä ja sen lehtien raikkautta, ja aika täydellinen combo onkin. En pidä liian vahvoista tuoksuista, tämä sattuu olemaan juuri sopivan pehmeä ja raikas omaan nenääni. Ihana arjen pieni sulostuttaja!

Voisinpa melkein veikata, että tähän saattaa jäädä koukkuun. Hyvä, mieto tuoksu yhdistettynä kauniiseen ulkonäköön on aika vastustamaton yhdistelmä. Suomesta näitä ei harmi kyllä saa, onneksi sentään nettikaupat pelaavat aina.

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Mä niin rakastan Diptyquen kynttilöitä. Niiden tuoksut ovat ihania ja kynttilät tuoksuvat tosiaan hennosti sytyttämättäkin. Näitä on aina pakko tuoda Ranskasta ja kotona polttaa pihistellen, että säilyisivät pidempään 🙂

 2. 2

  sanoo

  Mä sain jonkun lehden kylkiäisenä ihan perus-pentikin vst. ja se kyllä toimii ihan yhtä lailla. Tosi mukava yllätys oli.
  No, mun hajuaisti ei ole ehkä yhtä hienostunut kun se voisi olla ja Pentikki ei antanut tuoksua tarpeeksi ilman että ronskisti laittoi tulta mukaan.

  Mutta kun ei ole takkaa, tyydytään kynttilään 🙂

  • 2.1

   sanoo

   Kynttilä on kyllä mainio takan korvike, meillä palaa kynttilä miltei joka ilta, niin nytkin 🙂

   En ole yleensä kauheasti perustanut tuoksukynttilöistä, monessa ostamassani on ollut liian voimakas, sellainen vähän tunkkainen tuoksu. Tuollaiset vain vähän tuoksuvat kuulostavatkin minun korvaani oikein hyviltä 🙂

   Tässä pidänkin juuri siitä, että tuoksu on miellyttävän mieto, mutta kuitenkin havaittava.

 3. 3

  sanoo

  Kävin Pariisissa Diptyquella, mutta en loppujen lopuksi raskinut ostaa kynttilää. Ehkä ensi reissulla, tyylikästähän tuota olisi poltella.

 4. 5

  sanoo

  onko hajua mitkä nettikaupat toimittaa diptyquea suomeen? tahtois hajuvettä ja kynttilää, mutta törmännyt vain englannin sisällä toimitettaviin puoteihin.. 🙁

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *