CASUAL LIVING ROOM

Kello käy lauantai-iltaa ja viikonloppu saa nyt alkaa, pulkassa ovat niin ruoanlaitot kuin siivouksetkin. Tosin vaikka kuinka täällä siivoaisi, vallitsee asunnossa aina pieni boheemi sekamelska; säilytystilan puutteessa tasoilla ja pöydillä ajelehtii aina kirja- ja lehtipinoja, kasveja, kippoja ja kuppeja. Minulle tällainen rento meininki sopii, elämä saa näkyä niin kodissa kuin valokuvissa. Kurkataanpa seuraavaksi, miltä meidän olohuone näyttää näin talvisena lauantaina.
Värikkään kukkasohvan ansiosta olohuoneen yleisilme pysyy suht samana, oli sitten kesä tai talvi, kausisisustamista ei siis niinkään täällä asunnossa harrasteta. Olen sentään yrittänyt maskeerata tunnelmaa edes vähän talvisemmaksi taljan ja yksiväristen tyynyjen avulla, ja kyllähän nuo yksiväriset pinnat hieman taltuttavat reipasta kuviota. Talvitunnelman tuonnin lisäksi taljalla on myös toinen funktio: meidän asunnossa on kovilla pakkasilla aika kylmä, ja talja toimii mukavana lämmikkeenä loikoilijan alla.
Sohvan lisäksi olkkarin puolella on kevyt Hayn nojatuoli, joka on tähän yksiöön juuri sopivan ilmava. Myös Hayn pikkupöydät ovat täällä kovemmassa käytössä kuin koskaan, nuo on niin näppärä nostaa sohvan tai sängyn viereen apupöydäksi ja kahvikupin pitimiksi. Ikean astiakaappi, tuo puinen sivupöytä ja kukkasohva ovat asunnon omistajan tänne jättämiä. Ruokapöydällä on jouluinen amaryllis vielä täydessä loistossaan, kylläpä kaksivanaisesta ruukkuamarylliksestä saikin todella näyttävän ja pitkäikäisen leikkokukan.
Nyt viikonloppuna ajattelin myös syventyä vihdoin tarkemmin tuohon Kinfolk Home -kirjaan, kuvat olen toki selaillut jo ahnaasti läpi, mutta tekstit ovat vielä pääsääntöisesti lukematta. Kahvikupissa Nespresson Vanillaa, makukahvit maistuvat näin kylmällä säällä.
Tämän laajempaa kuvaa olkkarista en kiinteällä linssilläni saanut, ja tämänkin aikaansaamiseksi piti hypähtää ikkunalaudalle. Tätä näkymää vastapäätä on siis ikkunaseinä ja tv, sänky jää sohvan vasemmalle puolelle. Ihan toimiva paketti, mutta kyllä täältä ihan mielellään muuttaisi jo vähän väljemmille vesille.
Seuraava hypähdys tapahtuu tuonne taljan ja tyynyjen väliin, villasukat jalkaan, kirja käteen ja kynttilöitä palamaan. Ja huomenna heti aamutuimaan raksalle…
Mukavaa lauantai-iltaa!
Saturday night in our living room: books, coffee cups, wool socks, blankets and cushions create a casual athmosphere to the room.
Kommentit
 1. 1

  Satu sanoo

  Meillä on sun kanssa hyvin samanlainen sisustusmaku ja mulla olisikin postaustoive liittyen tapetteihin! Me remontoidaan reilu 60 vuotta vanhaa taloa ja nyt pitäisi valita tapetteja, en millään halua pitäytyä pelkissä maalipinnoissa. Maailmassa on kuitenkin hurjan paljon ihania tapetteja ja olisi kiva kuulla, oletko itse jo päätynyt johonkin tiettyyn ja onko antaa vinkkejä inspiraatiopaikoista 🙂

  • 1.1

   sanoo

   Kiitos vinkistä, laitetaanpas tapettipostaus heti työn alle! Tarkkoja tapettivalintoja en ole vielä tehnyt, mutta tyyli ja valmistaja on kyllä jo tiedossa. 🙂

 2. 2

  sanoo

  Ihania kuvia olet ottanut ja makea tuo teidän sohva, sopii hyvin tuohon tilaan ja tuo piristystä. Kerroppa oliko hyvä kirja ja teeppäs joskus postaus hyvistä sisustuskirjoista, sulla varmaan löytyy ideoita niistä 🙂

  • 2.1

   sanoo

   Kiitos! Ja joo, tuo sohva on kyllä tosi herkullinen. Välillä tosin se tuntuu vähän turhankin hallitsevalta, kun pitäisi päästä sisustelemaan ja vaihtamaan tunnelmia.

   Voin kyllä suositella tuota Kinfolk Homea, tosi nättejä koteja ja ihanan ajatonta tunnelmaa, toki aika vintagesävytteistä. Hyvä idea tuo kirjapostaus, täytyy ehdottomasti toteuttaa sellainen jossakin vaiheessa!

  • 4.1

   sanoo

   Tää on tällainen kodikas ja kompakti 🙂 Villasukille on tosiaan käyttöä, täällä kämpässä on nyt pakkasten tultua ollut sellaiset 15-17 astetta, hrr…

 3. 5

  Anonyymi sanoo

  Moikka! Tuo talja,ihana! Mistä löytyy tollasia perinteisten valkoisten sijaan? Elisa

 4. 6

  sanoo

  Heippa! Tuo on tilattu aikoinaan Satulasopista, heillä on ihania islantilaisia lampaantaljoja kaikenlaisissa väreissä. Hinta on toki vähän Ikealaista korkeampi, mutta ei kuitenkaan minusta ollenkaan paha laadukkaasta taljasta. Nyt tuo on jo vähän reissussa rähjääntynyt, mutta uutena oli jumalaisen pehmeä ja silkinsileä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *