BEACH HOUSE

 kuvat Brooke Holm

Juhannukset on vietetty ja arjen syrjään on päästy taas kiinni, vielä on täällä hetki matkaa kesälomaan. Viikonloppu oli kiva pieni irtiotto arjesta; koneet ja kännykät pysyivät kiinni miltei koko viikonlopun ajan ja kamerakin jäi vallan työttömäksi, vaikka sentään oli matkassa mukana. Ihanan virkistävää välillä unohtaa hetkeksi kaikki somet ja laitteet ja keskittyä siihen olennaiseen, eli olemiseen.
Juhannuksena mökkihaaveet nostivat taas totuttuun tapaan päätään. Olisihan se aika huippua omistaa pikkuinen tönö jostakin veden ääreltä. Kodin askareet eivät paljon paina, kun vaihtaa hetkeksi maisemaa. On tuolla luonnolla vaan jännä voima.
Vaikka mökin hankinta on yksi tämän hetken utopistisimmista haaveistani, voi kait sitä aina sentään vähän leikitellä ajatuksella. Mökkien suhteen olen vastakohtaisuuksien kannalla; niissä viehättävät joko vanhat kalastajatorpat tai askeettisen modernit asumukset. Tämä kuvien jälkimmäistä vaatimusta edustava kesäasunto olisi aika ihana lajissaan, sopivan yksinkertaista menoa ilman turhia krumeluureja. Ulkosuihku, iso patio ja rouheat materiaalit olisivat ainakin ihan must kesäasunnossa, miksei ihan vakituisessakin. Ja oikeastaan – näistä moderneista kuvista voi poimia inspiraatiota myös meidän aivan eri henkiseen taloprojektiin; rouheat lankkulattiat, simppeli mosaiikki ja aavistuksen raffit hanat ja muut yksityiskohdat ovat toivomuslistan kärjessä sielläkin.

This simple but very inspiring beach house is full of rough materials and beautiful, minimalistic details. This kind of summer house I would definitely like to live in.
Kommentit
 1. 2

  sanoo

  Viimeisessä kuvassa on juuri sellaista mökkitunnelmaa josta itsekin olen aina haaveillut. Perintömökin omistajavaihdos on vielä vuosien päässä, mutta itseä kutkuttaisi niin kokeilla tätä mustaa ulkoväriä perinteisen punaisen matalarakenteisen mummonmökin seinille. Ihanan alkeellista, mutta samalla tosi modernia tunnelmaa. Me like too!

  • 2.1

   sanoo

   Minäkin tykkään kovin näiden kuvien fiiliksestä, just sopiva balanssi modernia ja askeettisen yksinkertaista tunnelmaa! Musta tuo kyllä aika kivaa skarppiutta perinteiseen taloon, kurkkasitko jo Varpusen blogista hänen maalausproggiksensa ja punaisen rakennuksen muutoksen mustaksi?

 2. 3

  sanoo

  AIVAN ihana ja niin mulle tyylillisesti myös sopiva! Meillä myös ajoittain haaveillaan mökistä mutta oman ison tontin hoito käy jo mökkeilystä ja pihasauna toimittaa mökkisaunan roolia:)

  • 3.1

   sanoo

   Juuh, samat syyt täällä, talon ja pihan hoito käy kyllä jo ihan mökkeilystä. 😀 Ennen tämän uuden talon ostoa pohdittiin hetki, josko hankkisi vaan pienen kerrostalokämpän ja sitten mökin siihen rinnalle. Kovin pitkään ei tätä kuitenkaan tarvinnut pohtia; me ei olla niinkään kerrostaloihmisiä vaan halutaan nauttia pihasta ja omasta tilasta vuoden ympäri.

 3. 4

  sanoo

  Hyvän näköiset systeemit! Meillä se mökki on juuri nyt tällä hetkellä ajankohtainen ja kovat remontti suunnitelmat on meneillään… mustaa pintaa tulee olemaan, mutta ne muut värit aiheuttavat päänvaivaa… ihan hiton hyväktä näyttäisi ihan tuo männyn sävykin!

  • 4.1

   sanoo

   Niinpä, kun mukana on skarppia mustaa, näyttää perinteinen mäntykin (ja yleensäkin lämmin puu) sen rinnalla tosi freesiltä. Minä ainakin tykkään! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *