Astiakaapin sisältöä

Jokin aika sitten keittiö-postauksen yhteydessä sain toiveen vilauttaa hieman myös kaappien sisältöä. Vihdoin viime sunnuntaina, kun oli aikaa ja valoa, kuvasin sitten hieman astiakokoelmaamme. Se näyttää tällaiselta:

Kaapista löytyy siis aika Teemavoittoista sisältöä ja niukkaa väriskaalaa. Perusastiamme ovat valkoista Teemaa, sisältäen syviä ja matalia lautasia parissa koossa, murokulhoja, kahvikuppeja, asetteja ja tarjoiluastioita. Mukeja löytyy valkoisen lisäksi ruskeana, mustana ja sinisenä. Mustaa Teemaa on lisäksi kulhoina, ja onpa joukossa pari oliivinvihreää asettiakin. Marimekon astioita edustaa pari mustavalkoista Unikko-mukia sekä samaan sarjaan kuuluva iso tarjoilulautanen, joka unohtui kuvasta.

Juomalaseissakin on kerätty perinteistä Iittalaa. Kartiota löytyy kahdessa koossa, samoin kuin Aino Aallon lasejakin. Väreinä ovat kirkas ja vaaleansininen. Alemman kuvan neliskanttiset Teema-tarjoiluastiat ovat miltei joka päivä käytössä. Ne ovat todella monikäyttöisiä, ja sopivatkin lähes kaikenlaiseen tarjoiluun, uuniruokien valmistukseen ja niin poispäin.

Lasikaapissa näyttää tältä: Iittalan Essence-viinilaseja sekä Muuton Corky-karahvi ja mukit, joista on lyhyessä ajassa tullut yksi omista suosikeistani.

Aika perinteisellä suomalaisella linjalla siis mennään, ja veikkaanpa, että aika monen muunkin kaapista löytyy samantapainen setti. Suurin osa astioista on aikojen kuluessa lahjaksi saatua, joita on saatettu myöhemmin täydentää itse. Ensimmäiset Teemani taisin saada yläasteikäisenä, ja kokoelma on siitä karttunut aina merkkipäivien myötä. Näissä astioissa on aina viehättänyt niiden graafinen ja yksinkertainen muoto, ne kun ovat yhdisteltävissä lähestulkoon mihin tahansa.

Vähään aikaan ei ole tullut tehtyä uusia astiahankintoja, sillä näillä on tuntunut pärjäävän kahden hengen taloudessa hyvin. Uusimpia tulokkaita astiakaapistossa on lahjaksi saatu Steltonin termoskannu, joka on kyllä ollut näppärä – ja kaunis. Usein jätänkin kannun esille keittiön tasolle, vaikkei se käytössä olisikaan.

Kommentit
 1. 1

  Anonyymi sanoo

  Tutun näköisiä astioita tosiaan :-). Esimerkiksi Teeman muuntautumiskyky (käytän paljon lautasliinoja ja niillä saa kattauksen ilmettä muutettua hetkessä) ja muotokieli eivät kai lakkaa koskaan puhuttelemasta minua. Ulkomaalaiset tututkin ovat viehättyneet tästä arjen designista, joka on hintatasoltaankin normaalin ihmisen ulottuvilla!

  • 1.1

   sanoo

   Näinhän se on, vaikea kyllä uskoa, että näihin joskus kyllästyisi. Korkeintaan hankkii jotain pientä piristävää näiden kaveriksi. Ja hintakin on tosiaan kohdillaan 🙂

 2. 2

  sanoo

  Kiva, kun postailit teidän astioista 🙂 Meiltäkin löytyy valkoista Teemaa ja siihen lisäksi vähän värikästä Paratiisi-sarjaa, Ego-sarjan isot kupit ja laseina kirkkaat Kartiot, Aino Aallot ja viinilaseina Essence-sarjan valkoviinilasit.

  Tarjoiluastioina meillä on myös valkoista Teemaa, lisäksi ABC-sarjaa (nyk. Nero, joka myös loppui). Tuo Steltonin termoskannu on kyllä hyvä ja kaunis. Meillä valkoinen 🙂

  • 2.1

   sanoo

   Kivalta kuulostaa teidän valikoima, noita Ego-kuppeja varsinkin katselen aina silloin tällöin "sillä silmällä"…:)

Trackbacks

 1. […] Niitä en nyt lähtenyt sen kummemmin erittelemään, sillä muutama kuukausi sitten tekemästäni Astiakaapin sisältöä -postauksesta löytyy vähän tarkempi esittely. Juomalasit ovat pääosin Kartiota ja Aino Aaltoa, viinilasit […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *