Amaryllis

Eilisestä pienestä kauppakierroksesta mukaan tarttui muutama valkoinen leikkoamaryllis, joulun yksi lempikukkani. Ne ovatkin ensimmäinen merkki joulusta meidän kodissa, kynttilöitä ei lasketa sillä niitä poltellaan jo pitkin syksyä. Pikkujouluksi voisi sitten jo laittaa vähän muitakin juttuja esille, valoja ja sellaisia. Mieleni tekee erityisesti kudottuja tai yleensäkin talvisia tyynyjä tämän viimeviikkoisen kollaasin hengessä, ennen uusien ostoa pitää kuitenkin käydä omat kaapit läpi, tyynyjä kun taitaa olla kertynyt jo vino pino laatikkoon.

Yleisesti kauppareissulla kyllästytti liikkeiden hulina ja höösäys, joka
paikka oli tupaten täynnä ihmisiä ja kaikkialla vilkkui sitä
glitterikrääsää. Tästä syystä luikin aika nopeasti kotiin,
mukanani vain nuo muutamat hassut kukkaset. Ei ole tungokset ja jonottelu minun juttuni, mieluummin teen ostokseni vähän rauhallisempaan aikaan tai vaikka ihan kotisohvalta käsin.

Jostain syystä muuten yksi kukista nuupahti miltei heti laitettuani sen maljakkoon ja nyt kun mietin, näin taisi käydä viime vuonnakin. Onkohan kyse väärän lämpöisestä vedestä vai mistä, eikös tuon kukan pitäisi kestää kuitenkin viikkojen ajan?

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Hei, kannattaa leikata uusi imupinta veteen laittaessasi ja leikkuukohdan yläpuolelle pitäisi kiepsauttaa kuminauha, jottei varsi pääse haaroittumaan. Toivottavasti kukat elpyvät 🙂

  • 1.1

   sanoo

   Kiitos vinkeistä! Kuminauha noissa olikin jo valmiina, imupinta tosin jäi leikkaamatta. Onneksi loput kukat voivat vielä ihan kohtalaisesti 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *