Alakerran valaisimet

Silloin tällöin minulta kysytään kotimme valaisimista, niinpä ajattelin
koota pienen kollaasin niistä kaikista. Ensimmäisenä on vuorossa
alakerta, jonka valaisimet ovat pääosin kirkkaita tai valkoisia (lukuunottamatta tuota yhtä punaista väriläiskää eteisessämme).
Yleisvalona meillä on kaikkialla Ikean Fuga-spotit, näiden tukena
eteisestä löytyy Mhy-valaisimet, ruokailutilasta Kartellin Gé ja eteisestä Jiélde. Kylppärissä valoa antaa Flosin Mini Glo-Ballit ja olkkariin tunnelmaa tuo Block ja Bourgie.

Kuvien valaisimet ovat pikkuhiljaa matkan varrelta kertyneitä, osa lahjaksi saatuja ja osa itse hankittuja. Tähän kotiin hankimme uutena eteisen Mhyt ja Jiélden sekä kylppärin valaisimet. Sisustuksessa panostan mielelläni juuri valaisimiin; laadukkaat valaisimet tuovat tilaan sen viimeisen silauksen ja kestävät myös aikaa todella hyvin. Kun kerran hankkii hyvät, ei vaihtotarvetta ole pitkään aikaan. Muunneltavuus on toinen juttu, pidän tärkeänä, että kodista löytyy tehokkaan yleisvalon lisäksi muutama katto- pöytä- ja jalkavalaisin, joilla valotehoa ja tunnelmaa voi säädellä aina tilanteen mukaan. Muistan, kuinka ensimmäisesä vuokrayksiössäni oli aluksi vain yksi kattovalaisin keskellä huonetta, ja tunnelma oli melkoisen kalsea…:D No, niistä ajoista on menty eteenpäin, onneksi.

Pidän edelleen kovasti kaikista valaisimistamme, enkä osaa sanoa yhtä suosikkiani. Kun sanotaan, että sitä on joko valaisin- tai tuolihullu, niin minulla tuo taitaa taipua valaisimien suuntaan. Ehdottomasti ehkä…

Sellaisia juttuja alakerrasta, seuraavaksi vuorossa yläkerran vastaavat!

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Heh, mun on pitänyt tehdä samanlainen postaus jo jonkin aikaa, mutta en ole saanut aikaiseksi. 😀

  Aivan ihania valaisimia teillä.

 2. 2

  sanoo

  Kauniita valaisimia teillä! Muutamia samoja löytyy meiltäkin. Ja olen kanssasi samaa mieltä, että laadukkaisiin valasimiin kannattaa panostaa. Ne kestävät aikaa ja miellyttävät silmää vuodesta toiseen.

  Voisitko tehdä jossain vaiheessa postauksen teidän liesituulettimesta? Eikö teillä ollutkin sellainen kaappimalli, joka ei juurikaan näy? Olemme ajatelleet sellaista uuteen taloomme, ja olisi kiva nähdä vähän kuvia ja kuulla mielipiteitä toimivuudesta ym.

  Mukavaa viikonloppua sulle!

  • 3.1

   sanoo

   Näin ne jotkut väittävät, että tuo olisi vähän kuin kenkä- ja laukkuihmiset… Minäkin vähän epäilen asiaa, ne tuolitkin kun ovat niin ihania! 😉

 3. 4

  sanoo

  Valaisimet ovat lähellä sydäntäni, joten oli pakko kommentoida. 🙂 Minullakin on Block valaisin, mutta tämän lisäksi muutamia Eero Aarnion, Yki Nummen sekä Secton valaisin. Ja voin kyllä sanoa, että valaisimiin laitetut rahat eivät ole menneet hukkaan. Ja muutama Secto-valaisin olisi ostoslistalla ja kai pitäis hankkia mahdollisimman pian, kun niiden hinnat ovat kuulema nousemassa 🙁

 4. 6

  Anonyymi sanoo

  Hei, mun on pakko kysyä, että miten nuo Flosin minit kestävät kylppärissä? Ne olisivat nimittäin muotonsa ja kokonsa puolesta kuin tehdyt meidän lasten kylppäriin. Siellä odottaa se seuraava remppaprojekti, ensin tuo keittiöremppa alta pois! Ja hei, samalla kysyn, niistä teidän kauniista portaista, millä maalilla laitoitte ne,meillä tuo portaikko kun kuuluu vielä läheisesti keittiöremppaan, kun lattialaatoitus uusitaan. Niin ja aivan mahtis postaus valaisimista, täällä valaisinhullu ja tuolihullu ilmoittautuu! Voimia teille remppaan, kauniilta näyttää tähän mennessä,

  terkuin Sari

  • 6.1

   sanoo

   Kitos ja remppatsempit myös sinne! 🙂 En voi kuin suositella noita minejä, aivan loistavat! Valaisimista lähtee hyvä valo, tosi kaunis ja tasainen. Jonkinlaisen yleisvalon ne kyllä tarvitsevat kaveriksi, valoteho ei oihan yksin riitä koko tilaan. Näitä tehdään myös IP44 luokituksella jolloin ne ovat kylpyhuoneeseen soveltuvia.

   Maalasimme portaat Betolux akvalla, joka on vesiohenteinen versio normi betoluxista. Haju ei ollut lainkaan niin väkevä ja kuivumisaika rutkasti nopeampi, tähän mennessä vaikuttaa oikein hyvältä!

 5. 7

  sanoo

  Kauniit valaisimet ovat kuin kodin koruja. Teiltä löytyykin monta minun suosikkiani. Jään siis odottamaan innolla vastaavaa postausta yläkerrasta.

  • 7.1

   sanoo

   Näinhän se on, kunnon valaisimet ovat kyllä sisustuksessa kuin sisustuksessa piste iin päälle! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *