AAVA Helsinki

Jokin aika sitten sähköpostiini kolahti yhteistyöehdotus uudelta AAVA Helsinki -yritykseltä. Blogissani ei juuri ole mainoksia näkynyt, mutta tämän yrityksen konsepti kuulosti minusta sen verran mielenkiintoiselta, että ajattelin sen kiinnostavan itseni lisäksi myös teitä lukijoitakin.

Kyseessä on siis uusi verkkogalleria, joka tarjoaa kohtuuhintaisia öljyvärimaalauksia. Ajatuksena on rikkoa vanhoja raja-aitoja perinteisen
taiteen ja sisustusdesignin välillä, ja antaa kohtuuhintainen
vaihtoehto massatuotettujen printtikopioiden ja tuhansien eurojen
hintaisen galleriataiteen välillä. Öljyväriteokset
maalataan ulkomailla ja hinnat ovat siksi maltilliset – yleisesti välillä 200-300 euroa. Vedosten määrä on rajoitettu korkeintaan viiteenkymmeneen kappaleeseen, jotta samaa taulua ei löytyisi naapurin seinältä. Plussaa on, että suuri osa tauluista on nuorten suomalaisten taiteilijoiden suunnittelemia.

Idea vaikuttaa minusta oikeinkin tuoreelta ja tulee tosiaan tarpeeseen, vaihtoehtoa sisustusprinttien ja arvotaiteen välillä kun ei oikein ole ollut. Toki taidelainaamot madaltavat kynnystä hankkia taidetta, mutta teosten kokonaishinta jää silti usein aika arvokkaaksi. Minusta kuitenkin taide kuuluu kaikille, ei vain paksun lompakon omaaville. Tätä kautta yhä useampi pystyy hankkimaan käsinmaalattua öljyväritaidetta kotiinsa, ja samalla nuoret uraansa aloittelevat taiteilijat pääsevät esille.

Saatavilla olevien taulujen mallisto tulee vielä kasvamaan tulevaisuudessa, mutta jo nyt löysin monta itselle mieleistä aihetta. Tässä muutama oma suosikki:

 Sauma, designed by Saija Ben Younes ja Enkeli lensi yli, designed by Päivyt Niemeläinen

Peek-a-book vol 2 ja Peek-a-book vol 3, designed by Mikael Liimo

Punainen nurkka ja Merkintöjä rannalla, designed by Saija Ben Younes

kuvat AAVA Helsinki

Kommentit
 1. 1

  Marple sanoo

  Missähän "ulkomailla" nämä maalaukset sitten tuotetaan… Yritin etsiä tietoa Aavan sivuilta, mutten löytänyt. Ihmeellistä nykypäivänä, kun nämä heidänkin viittaamansa H&M:t ovat hyvin avoimia tuotannostaan.
  No, laitoin pojille kyselyn, toivottavasti saan vastauksen, että voisin aidosti harkita tällaista sisustusvaihtoehtoa.

 2. 2

  Anonyymi sanoo

  Vastailen tännekin, jos muille blogin seuraajille herää samoja kysymyksiä kuin nimimerkille Marple!

  Yhteistyökumppanimme on siis workshop, jonka muodostavat kokeneet taidemaalarit. Kartoitimme useamman kuukauden yhteisyökumppania, joka kykenisi vastaamaan korkeisiin laatukriteereihimme. Nyt pitkän etsinnän jälkeen olemme siis tällaisen kumppanin löytäneet ja maksamme näille taiteilijoille erittäin hyvän korvauksen siitä työstä, jota he tekevät. Tämä onkin ainoa mahdollisuus toimivan yhteystyön takaamiseksi. Ja yhtiötämmehän ei olisi olemassa ilman näitä taitavia yksilöitä, siksi meille on ensiarvoisen tärkeää että myös he ovat tyytyväisiä yhteistyöhön 🙂

  Tulemme kyllä tulevaisuudessa lisäämään sivuillemme tietoa valmistuksesta ja siihen liittyvistä olosuhteista. Tarkoituksenamme on ottaa myös kuvia paikan päältä Aasiasta, jotta asiakkaamme pääsevät näkemään, ettei mistään hikipajameiningistä todellakaan ole kysymys. Olemme kuitenkin vasta juuri aloittaneet toimintamme ja kaksi poikaa ei ehdi ihan joka paikkaan venyä näin lyhyessä ajassa kun konseptimme suosio ylitti omatkin odotuksemme ja kaikki aika tuntuu menevän toiminnan sujuvaan pyörittämiseen:)

  Kiitos vielä Marplelle hyvästä vinkistä ja huomiosta!

  Terveisin

  Joel / AAVA Helsinki

 3. 3

  sanoo

  Mielenkiintoista!

  Tähän pitääkin tutustua tarkemmin! Tosiaan, on hyvä, että on olemassa vaihtoehtoja!

  Ihana blogi sulla muuten, tulin Indiedaysin kautta ja jäin heti lukemaan. 🙂

  • 3.1

   sanoo

   Eikös olekin, ja kiva tosiaan että on vaihtoehtoja. Itsekin olen usein harmitellut tätä asiaa, kun tekisi mieli ostaa taidetta mutta kohtuuhinnalla ei tunnu löytyvän oikein mitään.

   Niin ja paljon kiitoksia, kiva että löysit blogiini! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *