Paperia, paperia ja paperia (ja vähän vihreääkin)

Peikonlehti ja sen kaverit muuttivat meille täksi viikoksi :)
Peikonlehti ja sen kaverit muuttivat meille täksi viikoksi 🙂

 

Ja vielä lähikuvaa huumaavan ihanasta lehtivihreästä!
Ja vielä lähikuvaa huumaavan ihanasta lehtivihreästä!

Onko kevät todella jo täällä?! Aurinkoinen ilma houkutteli koukkaamaan kauppareissulla alakerran kukkakaupan kautta, josta tarttui mukaan sylillinen vihreää: niin peikonlehtiä kuin muitakin maljakkoon sopivia oksia. Ne saavat nyt ilahduttaa tulevan viikon arkitohinoista. Tuntuu, että taaperokin piristyy aina uusista leikkokukista keittiönpöydällä, kun lapioimme yhteistuumin murkinaa hänen nälkäiseen pikkukitaansa.

Kukkaruukusta asiaan…lupasin taannoin kertoa tarkemmin rakennusluvan hakemisesta, ja tässä lyhyt tietopaketti sen tiimoilta.

Rakennuslupahakemuksen kaavakkeet osa 1/100
Rakennuslupahakemuksen kaavakkeet osa 1/100

 

Tärkeintä luvan hakemisessa on aikataulu eli VARAA RAKENNUSLUVAN HAKEMISELLE TARPEEKSI AIKAA. Meidän kunnassamme hakemuksen käsittely kesti vain muutamia viikkoja, mutta käsittääkseni esimerkiksi pääkaupunkiseudulla lupaa voi joutua odottelemaan useita viikkoja, jopa kuukausia. Kun ”pohjatyö”, josta aiemmassa postauksessa kerroin, on hyvin tehty, eli kaikki tarvittavat asiat selvitetty, rakennusluvan kanssa pääsee eteenpäin huomattavasti nopeammin.

Meille suuri apu luvan kanssa oli kunnalta saatu ohjelappunen, jossa kerrottiin mitä kaikkea rakennuslupahakemukseen tarvitaan. Tässä tiivistelmä siitä:

  1. Rakennuspiirustukset eli pohja-, leikkaus-, ja julkisivupiirrokset, jotka saimme siis Kontiolta.
  1. Asemapiirros rakennuspaikasta. Asemapiirrosta varten tarvitaan karttakuva tontista (me saimme tämän kunnalta), ja siihen asemoidaan rakennuksen paikka (tämän piirsi meille arkkitehti). Valmiiksi laadittu asemapiirros, johon rakennus on piirretty, tarvitaan siis mukaan hakemukseen. Myös valmista asemapiirrosta kävimme näyttämässä jo etukäteen rakennusvalvojallemme, sillä halusimme olla varmoja, että rakennuksen paikka tontilla on hyväksyttävissä (ettei yllätyksiä tule sitten lupaa hakiessa).
  1. Ote asemakaavasta. Tämän saimme kunnan rakennusvirastosta.
  1. Rakennustyön vastaava työnjohtaja. Me löysimme vastaavan mestarin omasta kunnastamme suosittelujen perusteella (luojan kiitos!). Lisäksi tarvitaan KVV-vastaava (viemäri- ja vesilaitteiston rakennustyön johtaja) sekä tapauksesta riippuen myös muiden erityisalojen työnjohtajia.
  1. Jätevesien käsittelysuunnitelma. Meillä tämä kävi helposti, kun liityimme kunnan vesi- ja viemäriverkkoon.

6. Väestörekisterikeskuksen rakennushankeilmoitus RH1 täytettynä.

  1. Naapurien kuuleminen. Me kävimme henkilökohtaisesti jututtamassa kaikkia naapureitamme, joilla ei onneksi ollut mitään uutta rakennusta vastaan.
  1. Selvitys siitä, että luvan hakija hallitsee rakennuspaikkaa. Me hankimme 5ämän kiinteistörekisteriotteen maanmittauslaitokselta.
  1. Ja sitten vielä itse rakennuslupahakemus. Se kannattaa täyttää vastaavan mestarin avustuksella!

 

Ja niinpä eräänä iltana levitimme sänkymme päiväpeitolle kaikki tarvittavat lippuset ja lappuset – ja          ihailimme niitä hetken tyytyväisinä. Olimmehan taas hitusen lähempänä unelmaamme!

Aurinkoista alkuviikkoa!!

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *