Kodin (kaunista) hoitoa

Kun talven kylmät tuulet puhaltelevat, täällä suunnitellaan lämpimien maiden inspiroimana värikkäitä laattavalintoja kotiin. Akuutein vaihe on menossa kodinhoitohuoneessa, jonne lattialaatta oli valittava ennen kuin talotekniikka asennetaan (jotta laatat saadaan valettua myös koneiden alle).

Joskus alkukesästä fiilistelin täällä marokkolaishenkisiä laattoja, joista en edelleenkään ole saanut silmiäni irti. On siis pitkään jo ollut varsin selvää, että ainakin kodinhoitohuoneen lattiaan haluamme jotakin kaunista kuviolaattaa. Ja kodinhoitohuoneeseen erityisesti siksi, ettemme halua siitä perinteikästä kliinisen väristä tilaa, likaisten pyykkien ja kasaantuneiden kotihommien kammiota (sellaisia kodinhoitohuoneet tuppaavat oman kokemukseni mukaan uusissa omakotitaloissa olemaan). Me haluamme huoneelta paljon enemmän, ja toivottavasti siitä tulee yksi kotimme kauneimmista tiloista: kutsuva, hitusen spamainen saunan ja kylpyhuoneen jatkotila.

 

Vihreä, valkoinen ja ripaus harmaata - kuinka raikas yhdistelmä!

Vihreä, valkoinen ja ripaus harmaata – kuinka raikas yhdistelmä!

 

Tässä idealistaani siitä, miten kodinhoitohuoneeseen voi luoda hitusen esteettisempää tunnelmaa.

Kaunis ja kotoisa kodinhoitohuone TOP 5

1.Kodinhoitohuoneen värimaailma voi hyvin olla jotain muuta kuin perusvärejä: valkoista, harmaata ja mustaa. Me ajattelimme kokeilla raikasta vihertävän sävyä ja kuviollista lattialaattaa.

2.Vaikka huoneessa tehtäisiinkin lähinnä kotihommia, tunnelmassa voi olla ripaus ylellistä spa-meininkiä. Tätä saa loihdittua vaikkapa astetta koristeellisemmilla kaapinovilla, kaunilla vetimillä, esteettisillä irtokalusteilla ja kaunisraamisella peilillä.

3.Älä unohda, että valaistus ja valaisimet ovat tässäkin huoneessa tärkeitä. Me ajattelimme satsata kylpylätunnelmaa luoviin lamppuihin ja pehmeään valoon.

4.Anna myös kodinhoitohuoneen ikkunan toimia katseenvangitsijana, älä siis peitä sitä pyykkikorien tai pesuainepullojen taakse. Suunnittele ikkuna jo taloa piirrettäessä tarpeeksi suureksi: jopa silittäminen voi olla ihan siedettävää kauniissa luonnonvalossa.

5.Sovi itsesi/perheesi kanssa jo etukäteen, ettet päästä vaivalla sisustettua kaunista huonetta rytöläjöjen täyttämäksi.

 

Meillä kodinhoitohuoneen lattian laatat on siis valittu, ja täytyy myöntää, että tein valinnasta miltei elämääkin suuremman projektin. Olin aluperin suunnitellut laattojen olevan sinivalkoiset, mutta kun eräänä päivänä törmäsin Pukkilan sivuilla heidän kauniiseen Antique-mallistoonsa, en saanutkaan enää silmiäni irti vihertävästä Napoli-nimisestä laatasta.

Lopullinen ratkaisu syntyi myös käytännön syistä: näitä laattoja ei tarvitse enää erikseen käsitellä erilaisilla pinnankäsittelytöhnillä (kuten monien kuviosementtilaattojenkanssa on toimittava). Sain kotiin mukaan mallilaatan, ja sitä muutamia päiviä tuijoteltuani olin vakuuttunut siitä, että tässä se on: yhtäaikaa raikas, moderni ja kerroksellinen.

 

 

Antique-latta

Antique-laatoissa on monia kauniita vaihtoehtoja.

 

Pukkila Antique

Etualalla vasemmalla valitsemamme Napoli-laatta.

 

Pukkilan sivuilla eksyin oikeastaan aivan toisen laatan perässä, sillä olen hulluna heidän 6-kulmaisen Natura-laattaansa, jota löytyy niin perusharmaissa kuin huurteisissa pastelleissa. Tuota laattaa tulee vähintäänkin meidän pikkuvessaan, se on harkinnassa myös saunan yhteydessä olevan kylpyhuoneen lattiaan.

 

Pukkilan 6-kulmainen laatta.

6-kulmainen laatta on kestosuosikkini jo vuosien takaa.

 

Antique-laatat

Antique-malliston toinen vihreä vaihtoehto, Siena-laatta, on myös viehättävä.

 

Laatta-asioiden pähkäilyä ja kivaa suunnittelua mulla täällä kodin lämpimässä, kun mies oli jälleen kerran koko päivän kylmällä raksalla ahkeroimassa..

 

 

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Aivan ihana postaus! Meillä on nimittäin ollut aivan samat ajatukset meidän tulevasta kodinhoitohuoneesta. En oikein koskaan ole hahmottanut, miksi jonkun tilan tulisi olla vain käytännöllinen. Tai siis toki sen sellainen(kin) tulee olla, mutta onhan se nyt ihanampaa pestä pyykkiä ihanan tunnelmallisessa tilassa, kuin ihan vaan pyykkituvassa. Meillä juuri tuo pukuhuone-elementti myös siinä mukana, joten sekin vaikuttaa. Kiitos ihanasta blogista, todella kivoja ideoita!

  • 1.1

   henna sanoo

   Kiitos Anni mieltä lämmittävästä palautteesta <3. Mahtavaa kuulla, että teilläkin on ollut samansuuntaisia ajatuksia kodinhoitohuoneen esteettisyydestä…toivottavasti lopputuloksista tulee yhtä ihania, kuin meidän haaveet :). Kaunista talven jatkoa! Henna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *