Vuohenjuusto – punajuuri voileipäkakku

Kevään juhlat lähestyy ja tarjottavat aiheuttavat monelle päänvaivaa. Harvemmin jaan täällä blogin puolella ruokaohjeita, vaikka kokkailla tykkäänkin. Tällä kertaa teen kuitenkin poikkeuksen, sillä monet ovat ohjetta tähän vuohenjuusto-punajuuri voileipäkakkuun kyselleet, kun postailin kuvan tästä herkusta instagramin puolelle.
Leivoin kakun pojan neljävuotissynttäreille ja se nousi monen vieraan suosikiksi. Valmistin kakut erikokoisiin muotteihin – toisen neliskanttiseen isoäidin parhaat –keksipurkkiin ja toisen pyöreään salaattikulhoon. Ulkonäönkin puitteissa siis hieman modernimmat voileipäkakut. 
Tämä ohje on yhdelle kakulle, jonka itse tuplasin kahta kakkua varten. Kahdesta kakusta riitti hyvin viidelletoista vieraalle. 
Ohje:

9 viipaletta isoa vaaleaa paahtoleipää
Punajuuritäyte:
300g punajuuria (itse käytin niitä liemessä säilöttyjä)
oliiviöljyä
ripaus suolaa
1 rkl hunajaa
150g tuorejuustoa
1/4 kurkkua
ripaus mustapippuria
Vuohenjuustotäyte:
150g kuoretonta vuohenjuustoa
100g maustamatonta tuorejuustoa
120g ranskankermaa
1/4 kurkkua
1rkl timjamia
suolaa
Kostutukseen raastetusta kurkusta muodostunutta kurkkumehua. 
Koristeluun punajuurisipsejä, saksanpähkinöitä, maustamatonta tuorejuustoa 150g sekä timjamia. 
1. Viipaloi punajuuret ja levitä pellille. Laita päälle hieman öljyä ja ripottele sormisuolaa. Paahda hetki uunissa, 200 asteessa. Voit käännellä punajuuria paahtamisen aikana. 
2. Anna punajuurien jäähtyä ja pilko ne ohuiksi siivuiksi. 
3. Sekoita punajuurisuikaleet, hunaja ja tuorejuusto. Raasta kurkku hienolla terällä (ota mehu talteen). Lisää raaste seokseen ja tarkasta suola. 
4. Sekoita toiseen täytteeseen vuohenjuusto, tuorejuusto ja ranskankerma. Lisää pieneksi kuutioitu kurkku ja timjami. Sekoita ja tarkista suola. 
5. Vuoraa vuoka kelmulla, jotta kakku on helpompi irroittaa vuoasta. Leikkaa paahtoleipien reunat ja asettele kerros leipää vuoan pohjalle. Kostuta kurkkumehulla. Levitä ensin kerros punajuuritäytettä ja aseta päälle toinen kerros leipää. Kostuta. Lisää vuohenjuustotäyte ja leipäkerros. Kostuta. Kerroksia voit lisäillä haluamasi määrä (riippuu myös vuoan koosta, kuinka monta kerrosta pystyy tekemään). Kostuta viimeinen kerros huolellisesti ja laita päälle kelmu. Nosta kaappiin tekeytymään yön yli. 
6. Ota kakku vuoasta. Notkista tuorejuusto ja levitä kakun päälle veitsen avulla. Koristele punajuurisipseillä, yrteillä ja saksanpähkinöillä. 

Nam!

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *