Vintage valaisin

Aina ei tee mieli blogata.

Etenkään silloin, jos seuraa lähietäisyydeltä pienen vastasyntyneen taistelua ja myötäelää perheen huolessa. Niinä hetkinä omaan kotiin liittyvät asiat tuntuvat mitättömiltä. Toisinaan blogi toimii myös vastapainona kaikelle muulle, mutta viimeaikoina koneen avaaminen on tuntunut ylivoimaiselta. Pieni tauko tekee toisinaan hyvää, mutta palaaminen on yllättävän vaikeaa. 
Se, että blogissa on ollut hiljaista ei tarkoita sitä, että sisustamisen saralla täällä olisi jämähdetty aloilleen. Jotakin pientä tapahtuu aina. Viime viikolla siirsimme miehen mummolan ullakolta löytyneen kupari/messinkivalaisimen keittiöpöydän päälle. Kaunotar jäi liian pimentoon eteisessä ja tässä se pääsee ehdottomasti kotimme paraatipaikalle. Valaisin on mummon mukaan kotimainen ja kyljestä löytyy pieni leima (s). Tarkempaa tietoa alkuperästä ei ole, mutta aika paljon kutkuttelisi tietää, että kuka valaisimen on valmistanut ja missä. 
Turkoosi kärry siirtyi kylppäristä keittiön nurkkaan ja viimepäivinä olen myös pohtinut pitkän ikkunaseinän (kelloseinä) maalaamista. Tykkäisin myös tapetoida ikkunaseinän jollain vähän räväkämmällä tapetilla, jotta tapetti ajaisi verhojen virkaa. Täten kaikki mahdollinen valo tulvisi sisään, mutta huone saisi lisää väriä. 

Kävin viikko sitten tervehtimässä tätä pientä vastasyntynyttä ystävää. Ajattelin, että siinäpä vasta urhea pieni mies. Tiedättekö sen vauvarunon, jossa puhutaan pienestä puusta ja myrskystä?
Ei pieni puu vielä myrskyistä tiedä, 
ei pieni puu vielä myrskyä siedä. 
Ole suojana pienelle suuri puu, 
jotta pienellä juuret vahvistuu. 

Tämä tuli mieleen, kun ajelin vierailulta kohti jumppaa. Pieni ihme oli käynyt läpi melkoista myrskyä. Vanhemmista puhumattakaan. Sitten ihan yllättäen minua kysyttiin kummiksi. Itkuahan siitä seurasi ja iloisia ”kylliä”. 
Uusia onnellisia alkuja. 
Niitä tämä kevät tuo taatusti tullessaan!
Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Ihana runo! <3 Nämä jutut koskettavat itseä juuri nyt tietenkin entistä kovempaa, kaikkea hyvää siis pienelle ja jaksamista kaikille läheisille!
  Aina ei tarvitsekaan jaksaa. Niin ja lamppukin on kaunis!

 2. 3

  sanoo

  Voimia pienelle miehelle ja hänen perheelleensä, ja onnea kummille ♥ Tiedän kyllä niin tasan tarkkaan tuon tunteen kun elämässä myrskyää ja bloggaaminen takkuaa.

  Ja tuo valon on ihan huippu!! Olen yrittänyt etsiä meidän keittiöön vähän samantyyppistä. Siis sellaista, että tulisi useampi valo, mutta samasta pistokkeesta. Kun noita ei ole kuin yksi tuossa ja lisää on hankala saada. Jostain googlettelemalla löysinkin vaihtoehtoja, mutta sitten jo hukkasinkin ne. Pitää jatkaa metsästystä 🙂

 3. 7

  sanoo

  Elämä on sarja mitä ihmeellisimpiä hetkiä. Toiset kauniita, toiset tummenpia. Aina ei tarvitse jaksaa ja olla iloinen, mutta aina pitäisi luottaa siihen, että ympärillä on (toivottavasti) ihmisiä, jotka kannattelevat silloin, kun omat voimat hiipuvat. Voimia sinne kaikille. In a lighter note, valaisin on i h a n a. ja tapettiverho mahti-idea! ❤️

  • 7.1

   sanoo

   Se on totta. Toisinaan on hyvä mietiskellä rauhassa ja ystävien seurassa. Tapettiseinä tulee varmaankin olemaan se valinta. Hitonmoinen homma vaan!

 4. 9

  sanoo

  Voi, tsemppiä sinne suuntaan. Kummitus onkin aikamoinen kunnia, meillä kummilapsia kuusi. Tuo valaisin hipoo täydellisyyttä, ainakin minun makuni mukaan.

 5. 14

  sanoo

  Ompa kaunis valaisin! Katselin torissa joku aika sitten samanoloista, taisi olla vain lasikuvuilla, mutta en kuitenkaan ostanut. Ok, hintakaan ei ollut paha, mutta empimään jäin. Meillä tuo ruokailutila vaatii todella paljon valaisimelta, kun on ikkunaton ja hirveän pimeä tila :/

  • 14.1

   sanoo

   Valaisimet on tosi vaikeita hankintoja! Valon täytyisi olla täydellinen ja empiminen kertoo jo paljon – sit se ei ollut teidän tarpeisiin ja tilaan se oikea. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *