Varpukranssi DIY

Yksi mun tuoreista blogilöydöistä on Rautatieläistalo. Aivan hurmaava blogi ja sieltä bongasin tämän varpukranssi-idean. Kannattaa todellakin käydä tutustumassa vanhan rautatieläistalon elämään ja sen värikkääseen sisustukseen. Tykkään!
Tarkoitus oli postata tästä kranssista myöhemmin, mutta päätin tehdä sen kuitenkin nyt, sillä täällä Kuopionkaan leveysasteella ei ole vielä lunta. Nyt vielä pääsee metsään keräämään varpuja (maanomistajan luvalla tietty), mutta toivottavasti ei enää kauaa. 
Ensin kieputin kahdesta pajunoksasta ympyrän kranssi kehikoksi. Sen jälkeen kiinnitin varpuja nippu kerrallaan ja sidoin ne mustalla karhunlangalla. Olen tosi pahoillani, että minulla ei ole kuvia tekoprosessista, sillä se oli aika kettumainen homma tehdä ohuella karhunlangalla. Suosittelenkin ennemmin ohutta rautalankaa, joka ei aina karkaa käsistä ja jonka kiinnittäminen tiukasti on huomattavasti helpompaa. 
Varpuja menee kranssiin yllättävän paljon. Tähän on käytetty kolme suurta nippua, mutta vielä olisi saanut olla vähän lisää. Yläreunan reikäkohtaa peittelin vanhempien ullakolta löytyneillä teko-omenoilla ja kanelitangolla. 
Tarkoitus oli viedä kranssi kotiin, mutta kun kiinnittelin sen vanhempien hirsiseinälle väliaikaiseen säilytykseen, alkoikin näyttämään siltä, että tuohon hirsiseinälle se kuuluu. 

Uusi vuosi alkoi täällä Kuopiossa ihanan kirpsakassa pakkassäässä. Vielä kun sitä lunta saataisiin. Tuntuu tosi hyvältä, että juhlapyhät on nyt juhlittu ja voi pikkuhiljaa keskittyä arkeen ja terveelliseen ruokavalioon. Kroppa huutaa salaattia ja muuta kevyttä!
Mukavaa lauantaita!

Maru


Kommentit
 1. 2

  sanoo

  Kyllä on kaunis, varsinkin tuota kaunista seinää vasten!
  Tein juuri samalla idealla ulos ison kranssin ( runkona käytin metallihengaria) ja lisäsin siihen myös havuja ja lopulta valotkin.

  • 2.1

   sanoo

   Voi kiitos! Ja ehdottomasti samaa mieltä, että kuului hirsiseinälle.

   Joo, hei hyvä idis käyttää vanhaa hengaria! Valot ja havut on kans taatusti ihanat. 🙂

 2. 4

  sanoo

  Nätti kranssi, ja ai että mikä seinä! Hetken jo luulin että oot kätevänä emäntänä loihtinut teille kotiin tuollaisen hirsiseinän 😀 Meidän "sitäseuraavatalo" on sitte vanha hirsitalo, silleen on vähän puhuttu (ei onneksi vielä kovin tosissaan) 😀

  • 4.1

   sanoo

   😀 😀 Juu, roudasin maalta muutaman hirrenpätkän. 😀

   Niin, ja hirsitalosta haaveilen minäkin. Onneksi pääsen usein vanhempien luokse halailemaan ihania hirsiä. 🙂

 3. 6

  sanoo

  Hei ja kiitos blogini maininnasta <3 monta uutta kävijää onkin tänään blogiini löytänyt! Kauniin kranssin olet tehnyt ja tuossa hirsiseinää vasten se on todella kaunis <3

  • 6.1

   sanoo

   Ilo oli minun puolellani. Ihana kuulla, että moni on löytänyt tätä kautta blogiisi. 🙂 <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *