Terassin sisustus pikkubudjetilla

Olen aiemminkin kertonut, että olemme sisustaneet terassimme pienellä budjetilla. Aion nyt kerrankin puhua rahasta ja lyödä tiskiin numeroita. Mitä mikäkin on todellisuudessa maksoi? Rahan määrä on aina suhteellista ja pikkubudjetti voi olla toisille hyvinkin suuri. Terassin sisustusta olemme toteuttaneet kahdessa erässä. Osan hankinnoista teimme viime vuonna ja osan jätimme tälle keväälle. Edelleen terassilta puuttuu kesäkeittiö, johon odottelemme kukkarolle sopivaa ratkaisua. Pallogrillillä grillaaminen alkaa jo vähän kyllästyttää, vaikka se todellakin sopii pikkubudjetin grillailuun. 
 • DIY sohva: Valmistettu vanhasta ovesta, joka löytyi porukoiden pihalta. Sohvan jalkoina käytetyt tiilit niin ikään saatu. Maali noin 40€. 
 • Sohvan päällä olevat istuintyynyt IKEA. 30€/kpl. Yhteensä 90€. Laskeskelin, että olisi tullut kalliimaksi tehdä itse vastaavat. 
 • Sivupöytä: Ferm Living, wire -kori. Saatu mieheltä lahjaksi. Hinta taitaa olla about 70€. Korin päällä oleva vaneritarjotin Ikeasta noin 10€.
 • Sohvatyynyt vanhoja. Hommattu aikoinaan sisätiloihin. Ikeaa ja H&M home. 
 • Matto: Ikeasta noin 30€.
 • Riippukeinu: Granit (ostettu tarjouksesta) noin 40€.
 • Terassipöytäryhmä: IKEA, Falster (ostettu tarjouksesta) noin 170€.
 • Musta puulaatikko: löytyi pihalta. Maalattu mustaksi sohvasta ylijääneellä maalilla. 
 • Kesäkukat/yrtit: noin 50€. Saatu äitienpäivälahjaksi. 
Yhteensä: noin 500€

Aika pieni hinta terassin sisustukselle, johon on kuitenkin saatu toteutettua niin ruokailu- kuin myös ”lounge” -osasto. Eilen kävin hakemassa lisää väriä terassille läheiseltä niityltä. Luonnonkukat on nyt parhaimmillaan, joten suosittelen hyödyntämään! Myös naapuri ilahdutti kukkakimpulla, jonka toi meille ihailtavaksi, sillä itse lähtivät muutaman viikon reissulle. Kivaa, että toivat sen roskapöntön sijaan meille. 
Tässä vielä linkki-/inspiraatiolista taitavien blogikollegoiden DIY terassitoteutuksiin:
DIY terassipöytä / Talostakoti
DIY terassisohvapöytä ja sohva / Valkoinen Harmaja
DIY keinu / 2 x Ilo

Joko sinä olet päässyt nauttimaan terassikeleistä? 

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Teillä on kyllä ihan huippukaunis ja viihtyisä terassi! Mä olen joo nauttinut keleistä, mutten terassista… Meinaa naapurin mäntyjen kanssa levitä pää, kun joka paikka on täynnä keltaista siitepölyä 😀 Että vielä ei oo kukkia eikä terassia laitettu!

 2. 2

  sanoo

  Ihana ja kutsuva terassi! Ja tuo sohva on kyllä niin upea, tekisi mieli käpertyä tuonne päikkäreille <3

  • 2.1

   sanoo

   No niinpä! Päikkärit ulkona olisi kyllä kesän täydellisin juttu – jos vaan nämä meidän lapset nukkuisivat päiväunia. 😉

 3. 3

  sanoo

  Kiva terassi, kyllä tuolla kelpaa oleskella. Ja, tuo keinu on ihana. Turussa kun kävin poikkesin Granitissa ja olivat loppu. Joten, haaveilu ko keinusta jatkuu.
  Aurinkoista viikonloppua!

  • 3.1

   sanoo

   Voi harmi, kun et saanut omaasi. Tämäkin oli HKI viimeinen kappale harmaata, joten kävi hyvä tuuri. 🙂

 4. 4

  sanoo

  Hyvältä näyttää ja terassikelitkin kohdallaan, mutta tuo helkkarin siitepöly ajaa meikäläisen hermoromahduksen partaalle… Hei, ja oli taas kiva juttu rautalammen paikallisessa.

 5. 6

  sanoo

  Hei nyt mä ihmettelen tuota teidän riipputuolia! Luulin ostavani samanlaisen granitista, mutta tuo meidän on ihan lösö, siis sinne kun istuu niin on ihan sumpussa! Voi video.. Taisin hommata vääränlaisen, siis juuri tuollaisen olisin halunnut mutta luulin sitten että olin tulkinnut kuvaa väärin ja sen kuuluikin olla tuommoinen pelkkä pussi.. Höh, pitää selvittää.. Viihtyisä terassi teillä!!

  • 6.1

   sanoo

   No onhan tämä vähän sellainen "lösö", mutta ei se kyllä aivan sumppuun mene.. Etenkin kun istuu tarpeeksi taakse, niin minun mielestä pysyy oikein ryhdikkäänä ja siinä on kiva istua. Inhottavaa, jos ostos menee pieleen!

 6. 7

  sanoo

  Täällä on nautittu kovasti. Ihan en terassia omista mutta pihaa löytyy sen verran enemmän kun aikasempina vuosina, että ei tässä valittaa voi 😉 Ihanalta näyttää elo siellä ja hyvinkin kiireettömältä 🙂

 7. 8

  sanoo

  Kivalta näyttää! Minä myös olen sisustellut terassia ahkerasti ja blogistani löytyy kuvia. Tervetuloa katsomaan. Ihanat kelit loppui ja nyt terassilla käy niin kova tuuli, että sinne ei ole mitään asiaa! Pöh.. saisi hellekelit tulla takaisin!

 8. 11

  sanoo

  Meillä on nautittu jo paljon toukokuussa kun oli ihan valtavan lämmintä. Nyt on käynyt lähinnä mielessä lämmittimien hankinta ja hyttysansat + villasukat combo!! Meillä rakentuu pihalla parasta aika "pihaspa" ja uusi terassi sen tiimoilta. Olet käynyt monesti mielessä kellarinsauna idean vuoksi… Tulee niin Riemun saunat aina mieleen kun ovat niin tyylikkäitä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *