Seinäkalenterit vuodelle 2016

Täällä blogin puolella on ollut vähän hiljaista. Syy hiljaiseloon on ollut pääsääntöisesti työssä. RIEMU -yritykseni on lähtenyt niin hyvin käyntiin, että en ole liiemmin joulukiireiltä ehtinyt blogin ääreen. Viime viikonloppuna oli Designjoulumyyjäiset ja tiistaina avautui Kuopioon Samu Design PopUp -kauppa, josta löytyy tuotteitani. Viikonloppu meni myös hyvin surullisissa tunnelmissa, kun rakas perheenjäsen haudattiin. Kovia päiviä, joista ei ihan hetkessä tokene normaaliin arkeen. Täällä kuitenkin taas ja yritän piakkoin saada normaalin vireystilan päälle. Välillä on tosin hyvä vähän huilailla.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .  . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 
Kalenterin hommaaminen on joka vuosi yhtä vaikeaa. Tämä vuosi pärjättiin pelkällä seinäkalenterilla, mutta ensi vuonna on tarkoitus hommata myös käsilaukkuversio. Tällä hetkellä pokkarikalentereista suosikkina on Polkka Jamin viikkokalenteri. Tärkeimpänä kriteerinä kirjamuotoisessa kalenterissa on se, että sivunäkymä on aina viikko kerrallaan. Pysyy homma hallussa, kun on koko viikko avoinna.
Seinäkalenterissa pitää olla tilaa tekstille. Kollaasissa olevat kalenterit on tosi kivoja, mutta ainakin osa näistä on meidän tarpeisiin vähän epäkäytännöllisiä. Menin tällä kertaa kauneus edellä ja valitsin tähän kollaasiin kalenteita myös ulkonäköä ajatellen. Ykköstä ja nelosta lukuunottamatta, kaikki kalenterit ovat kotimaisia. Kakkoskollaasista löytyvä Kanelimaan Aamut, päivät, illat, yöt -perhekalenteri on kertakaikkiaan hurmaava ja saattaapi olla, että päädyn hyvinkin todennäköisesti siihen. 

Mitkä kriteerit on sinulle tärkeitä, kun valitset kalenteria kotiin/käsilaukkuun. Hyviä vinkkejä otetaan vastaan!


Maru 

Kommentit
 1. 1

  Anonyymi sanoo

  Osanotto suruun. Kuulostaa hyvältä että huilaat, mutta niin sekin että tekemistä riittää! Minä oon jotenkin niin tottunut katselemaan perinteistä seinäkalenterinäkymää nimi- ja juhlapäivineen että harmittelen vähän kun ihania kotimaisia ei juuri tällaisina löydy. Kai? Muumurun ja Kehvolan seinäkalentereita olen näiden lisäksi katsellut, ja näistä esittelemistäsi tuo Saaristo-kalenteri näyttää niin kauniilta! Pitäisköhän tinkiä sen kalenteripohjan suhteen, että saisi kauniit kuvat… Jenni

  • 1.1

   sanoo

   Kiitos Jenni!
   PolkkaJamin isommassa seinäkalenterissä on nimipäivät ja juhlapäivät. Siksikin olen siitä tykännyt kovasti. Muumuru on kyllä myös ihana ja Kehvola onkin ihan uus tuttu! Pitää käydä tutustumassa. Saaristo on kyllä super-nätti. Kävin sitä hypistelemässä livenä Helsingin joulumyyjäisissä. Kirjoitustila on vain ongelma.. Plääh!

 2. 2

  Anonyymi sanoo

  Tämä on helppo! Aina Viivi&Wagner -seinäkalenteri, muuta kalenteria en käytäkään yksityiselämän puolella (töissä tietysti omansa). Siihen kalenteriin kotona merkkaan kaiken ja hyvin toimii kun on yksi kalenteri. On toiminut jo vuosia hyvin.

 3. 3

  sanoo

  Käsilaukkukalenterissa ehdottomasti viikkonäkymä ja koko! Pitää mahtua kirjoittamaan ja näkemään koko viikko kerralla. Seinäkalenterissa ehdottomasti ulkonäön lisäksi myös tuo sinunkin mainitsemasi kirjoitustila. Kun seinäkalenteri on tyylikäs, sitä pitää mielellään esillä ja siihen on helppo kirjata sekä minun että avopuolisoni menot. Näin on helppo suunnitella lisäohjelmaa 🙂 Oma suosikkini "seinäkalenterista" on ollut tänä vuonna Valkoisen Harmajan ilmainen printtikalenteri, jonka todennäköisetsi ensi vuodeksikin hankin.

  • 3.1

   sanoo

   Valkoisen Harmajan kalenteri on tosiaan kiva, vaikka en ole ainakaan vielä toistaiseksi hankkinut sitä omaan kotiin. Ehkäpä tänä vuonna. 🙂 Ja kyllä, sun luettelemat asiat on ykköspiroriteetteja. Toki ylkonäön lisäksi. 😉

 4. 4

  Hoo sanoo

  Osanottoni suruun. Seinäkalenteria katselin taas Muumurulta, nykyinenkin on sieltä. Sopivaa käsilaukkukalenteria en löytänyt, joten suunnittelin omanlaisen http://personal-planner.com/-sivustolla. Ihan oman näköinen kalenteri tippuikin eilen postista ja se oli rakkautta ensisilmäyksellä 🙂

  • 4.1

   sanoo

   Muumurulla on kyllä tänäkin vuonna ihana. Hei ihan mahtava vinkki tuo oman kalenterin suunnittelu. Pitääpä käydä perehtymässä ohjelmaan itse ihan ajan kanssa! 🙂

 5. 6

  sanoo

  A wonderful selection of calendars, thank you for including my black-and-white calendar. I'm glad to be in such a wonderful group of artists.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *