Runsautta, ruusuja ja rustiikkia // VÄRIPALETTI 2016

Kun sisustan omaa kotia en juurikaan ajattele trendejä, vaikka ne väistämättä vaikuttavatkin sisustukseen myös meillä. Seuraan kyllä aktiivisesti mitä maailmalla tapahtuu ja kuten olen aiemminkin kertonut, napsin sieltä sitten kivoja juttuja myös omaan kotiin. Kodissa saa näkyä kerroksellisuutta ja tarkoitus ei olekaan muuttaa koko sisustusta aina kunkin vuoden trendien mukaan. Elementtejä tulee kuitenkin tältäkin vuodelta meille ehdottomasti jäämään. 
VALONTALO blogin Emilia oli tehnyt todella hyvän kattauksen vuoden 2016 trendeistä ja tykkään kyllä kovasti! Emilian kollaasissa rakastuin Ellie Cashmanin kukkatapettiin, joka tuli viime yönä uniin asti. Kannattaa käydä myös kurkkaamassa Valkoisen Harmajan ennustukset. Erityisesti ihastusta minussa herättää se, että kokovalkoiset ja kliiniset kodit alkavat väistyä värien ja vanhojen tavaroiden tieltä. Love it!
Myös mustavalkoiset voimakkaat kuviot tulevat mitä todennäköisemmin väistymään, vaikka graafisuus säilyy. Itse en ole ihan vielä valmis täysin luopumaan mustavalkoisuudesta, mutta uskoisin että näiden rinnalla meillä tulee vuoden aikana näkymään persikkaa, tummaa vihreää ja mustikansinistä. Myös kukkakuviot kutkuttaa ja etenkin vaatteissa olen mieltynyt mummomaisiin kukkakuvioihin jo pidemmän aikaa. Saattaa tosin olla, että kaikki meidän perheenjäsenet eivät kukista innostu..
Olen ollut hieman hitaastilämpeävä messinkiin, lähinä ihastellut sitä toisten kodeissa, mutta keittiöremontin myötä messinki on löytänyt tiensä myös meille. Messinki kaipaa rinnalleen pehmeitä sävyjä, joita meiltä on alkanut löytymään vasta hiljattain. Huomaan, että kirkkaat värit (keltainen ja punainen) alkavat pikkuhiljaa meillä siirtyi taka-alalle. 
Joka tapauksessa sisustusrintamalla on luvassa ihanaa runsautta, vanhoja tavaroita ja persoonallisuutta! Alla kollaasi väreistä ja tyyleistä, joista innostun juuri nyt. 

 • Metsänvihreä ja persikan eri sävyt. Rustiikkisuus ja rouheus. Kuva täältä.
 • Tummat sävyt, dramaattinen tunnelma ja ihanan keltaiset väriläiskät. Kuva täältä.
 • Vihreän ja sinisen eri sävyt. Ripaus persikkaa. Kuva täältä. 
 • Hurmaava mustikansininen seinä, rottinki, raikas valkoinen ja murretut värit. Kuva täältä.
 • Hyvästi valkoiset keittiöt! Kuva täältä.

Mistä väreistä ja sisustustrendeistä sinä innostut juuri nyt tai uskot innostuvasi vuonna 2016?
Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Se on jännä miten ensin joitakin sävyjä vierastaa. Tai ainakin minä olen monesti hyvin hitaastilämpiävä joihinkin asioihin. Messinkiin ensin suhtauduin epäluuloisesti, nyt jo tykkäilen. Sama tuon persikan kanssa.
  Kiva kyllä että uusia värejä tulee!

  • 1.1

   sanoo

   Kyllä, sama täällä! Toisaalta joskus saattaa käydä myös niin, että joku juttu iskee heti – kuten mulla tää persikka. Onneksi omaa kotia voi sisustaa just niinkuin ite haluaa! 🙂

 2. 2

  sanoo

  Minä oon ollu aina todellinen trendien perässähiihtäjä, tai pikemminkin latujen ulkopuolella metsissä rymyäjä. Niinpä tulen olemaan jatkossakin tosi epätrendikäs, vaikka vaaleat pinnat uudessa talossa ehkä hetkellisesti toikin sisustusta kohti "valtavirtaa". Mutta eipä haittaa, sitten kun on aina ihan pihalla, niin voi soveltaa vapaasti 😀

  • 2.1

   sanoo

   Mut sehän se on parasta, että omaa kotia voi sisustaa just niinkuin haluaa! Ja teillä on sitäpaitsi ihana koti. <3

 3. 3

  sanoo

  Kivalta näyttää värit välillä vallkoisen vastapainona. Eikä tarvitse välttämättä koko sisustusta pistää uusiksi, ensin voi kokeilla pieniä palasia. 🙂

 4. 4

  sanoo

  Kiitti linkistä! Jos jotain uutta kotiini hankkisin vois se nyt olla messinkinen tarjoiluvaunu. Tai, jos oisin oikein rohkea, laittaisin makkariin vihreän metsätapetin.

 5. 5

  sanoo

  Vihreää tulee lisää eri muodoissa ja persoonallisuus jatkaa kulkuaan. Kerroin blogissa jut tämän vuoden sisustusprokkikset.

 6. 6

  sanoo

  Uskon, että suurta muutosta ei nyt meille tule, kun juuri syksyllä vetäisin makkarin yhden seinän mustaksi ja vielä pikkueteisen seinän. Nyt vaan pieninä piristyksinä väriä kehiin. Mutta en nyt niin muutenkaan noudata trendivärejä, haluan pitkäkestoisia ratkaisuja ja niin ettei niihin kyllästyisi.

  • 6.1

   sanoo

   Meilläkään tuskin nähdään mitään suuria muutoksia. Pieniä juttuja ja lisää väriä. 🙂

 7. 7

  sanoo

  Jee! Tää on vähän kuin meikäläisen vaatekaapin sävyt sisustusmuodossa. Eli tykkään! Rouheus ja tuo värimaailma miellyttää kovasti 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *