Rajattomien mahdollisuuksien maailma

Tiedättekö sen tyhjän tunteen mikä valtaa mielen, kun jokin kiva loppuu? 
Sunnuntaina sain kokea sen fiiliksen taas pitkästä aikaa, kun Kuopio Designmarket sulki ovensa. Viime syksynä alkanut uurastus päättyi tyytyväisyyteen, sillä ylitimme tavoitteemme ihan mukavasti. Myyjät tuntuivat viihtyvän ja kävijötä riitti yli tuhannen. Aika hienosti tapahtumalta, joka järjestettiin ensimmäistä kertaa! Lähtökohtamme oli saada Kuopioon kotimaisia muotoilijoita sekä muita lahjakkaita tekijöitä ja tehdä Kuopio Designmarketista nuorekas tapahtuma. Epäilyistä huolimatta onnistuimme siinä hienosti, kun paikalle pärähti yhteensä 40 yrittäjää ympäri Suomen. Se on kuulkaa aika hyvin, kun tämä Kuopio on vähän täällä syrjässä. Tai siis te muut siellä niin kaukana.
Tapahtuma sai alkunsa yhdestä blogipostauksesta ja se järjestettiin täysin nollabudjetilla. Motiivina oli tuoda kuluttajien äärelle tuotteet tunnusteltaviksi ja kosketeltaviksi. Lisätä meidän omalla toiminnalla pienempien kotimaisten muotoilualan yritysten tunnettuutta. Tehdä jotain, eikä vain ihmetellä. 
Minun lisäksi tapahtumaa oli järkkäilemässä: Iita (äärettömän lahjakas ja taitava nuori naisyrittäjä), Emilia (tekijänainen ja kaikinpuolin vilpitön ja luotettava tyyppi), Nico joka vastasi graafisesta ilmeestä (ja möi tapahtumassa RIEMUpuodin tuotteita paremmin kuin minä itse) sekä jokapaikanhöylä Henri
Eipä me kuitenkaan ihan täällä porukalla saatu viikonlopun mittaista tapahtumaa pystyyn, vaan onneksemme saimme vilpitöntä apua näiltä seuraavilta upeilta savolaisilta:
Offsetpaino Tuovinen sponsoroi meille erittäin laadukkaat julisteet sekä flyerit. Kuopion Rouvasväenyhdistykseltä saimme tilat, jotka osottautuivat tapahtumalle varsin täydellisiksi. Jäppilän Kievari hurautti street food -ruokakonttinsa designmarketin pihalle ja lauantai-iltana järjestimme designmarketin yhteyteen blogitapaamisen, jossa herkuttelimme Samruai -ravintolan sormisyötävillä. Kuopion Confetin avustuksella koristelimme tilan mieleiseksemme. On muuten ihan huippuja nuo heliumpallot! Niillä saa tilaan kuin tilaan juhlafiilistä! Laadukas Scandic Hotels antoi tapahtuman ajaksi huoneita sopimushintaan ja pääsemme ensi kuussa purkamaan tapahtuman annin hotellin sviittiin. Ei huono! 
. . . . . . . .
Kun saa ympärilleen ihania ja luotettavia tyyppejä, kaikki sujuu aikalailla omalla painollaan. Jokainen huolehtii oman tonttinsa, auttaa muita ja tekee itse vähän enemmän, tällöin ei lopputulos voi olla kovin huono. Kävi aika hyvä tuuri, sillä me järjestäjät emme oikeastaan tunteneet toisiamme ennen tapahtuman järkkäilyä. Kaikilla oli lähtökohtaiseti toisistamme sellainen kiva fiilis ja ihan parasta on se, että luulo osui oikeaan.
”On peräti ällistyttävää kuinka paljon ihmiset saavat aikaan, elleivät he murehdi sitä, kuka korjaa hyödyn.”
Viikonlopusta toivuttua löysin itseni tämän lausahduksen ääreltä. Lauantain bloggaajaillassa pääsimme kuuntelemaan valokuvaaja Antti Karppista, jonka tarinoita olisi voinut kuunnella maailman tappiin asti. Antin puheenvuoro kiteytyi melko paljon kutakuinkin tuohon ylläolevaan lauseeseen. Yleensä tälläiset tilaisuudet ja monenlaisten ihmisten kohtaaminen on vasta kaiken alku. 
Niin se taitaa olla tässäkin tapauksessa. 

Kiitos kaikille myyjille, yhteistyökumppaneille ja teille kävijöille!
Lupaan palata sisustuksen äärelle asap! 🙂

Kommentit
 1. 4

  sanoo

  Kiitos vielä bloggaajaillasta ja loistavasta tapahtumasta! Tein Designmarketista ihania löytöjä ja nyt vain harmittaa, ettei minulla ole Pipari-statementtia korviksiin yhdistettäväksi. 😀

 2. 7

  sanoo

  Onpa hienoa kuulla että kaikki meni aivan nappiin! Onnea vielä, uskon että näin hyvä juttu ei jää tähän yhteen kertaan!

 3. 8

  sanoo

  Kiitos vielä kerran mahtavan hyvin järjestetystä Design Marketista sekä bloggaajaillasta. Kaikki toimi just eikä melekein ja tunnelma oli loistava! Toivottavasti saadaan tälle hienolle tapahtumalle jatkoa. Onnea koko järjestäjäpoppoolle hienosta suoristuksesta!

 4. 11

  sanoo

  Oli aivan huippua, että saatiin vihdoinkin Kuopioon tällainen tapahtuma, suurkiitos teille järjestäjille! Olin itse myyjänä paikalla omien tuotteiden kanssa ja kaikki oli hoidettu todella huipusti ja oli mahtavaa päästä jutustelemaan, Maru, kanssasi. Toivottavasti otetaan ensi vuonna uusiksi ja miten olis ajankohtana Kuopio tanssii ja soi, kun silloin olisi jo valmiiksi kaupunki täynnä porukkaa???

 5. 12

  sanoo

  Hiio hei, olipahan kivoja kuvia. Olisitko mitenhkään saanut kuvien tuotteiden tekijöitä esille, sillä muutamat korut kiinnostaisivat =) kaarna taisi olla yksi, entä muut? Ritu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *