Rahalla on helppo sisustaa

Olen kierrellyt useamman päivän uuden kotimme tyhjiä nurkkia ja kirjoittanut päähäni ostoslistaa:
Kolme uutta mattoa, lipasto makuuhuoneeseen, kolmet sälekaihtimet, verhot lastenhuoneeseen, olohuoneeseen ja aulaan. Säilytysjärjestelmä lasten huoneeseen, uusi työpöytä, wc -kalusteet, tasot, ja peili. Uusia valaisimia olohuoneeseen, aulaan, eteiseen, kylpyhuoneeseen. Kehyksiä, uudet ruokapöydän tuolit yms.. 

Kukkaro näyttää yhtä tyhjältä kuin säilytysratkaisuja huutavat nurkat. Eilen illalla en saanut unta ja tuntui siltä, että on pakko kirjoittaa tänne blogiin vähän rahasta. 

Uusi kotimme on suurempi kuin edellinen ja luovuin muuttaessa muutamista huonekaluista, jotka eivät tänne uuteen syystä tai toisesta sopineet. Uudistusvimma tulee aina uuden kodin myötä, vaikkakaan toki ei olisi mikään pakko vaihtaa tai hankkia uutta. Sisustushullulle tämä on kuitenkin helpommin sanottu kuin tehty. Nettikauppoja on selailtu uuden mattojen ja tarvittavien kalusteiden tiimoilta, mutta rahat ovat juuri nyt loppu. En malttanut olla ajattelematta sitä, että kuinka helppoa olisi jos sisustusbudjetissa olisi joustovaraa. Mitään loputonta rahakaivoa en toivo, vaan mahdollisuutta ostaa parinsadan euron matto silloin, kun siltä tuntuu. Minulla se tarkoittaa armontonta säästämistä ja täten myös designin hankinnat on erittäin pitkän tähtäimen pohdintoja, joiden eteen on tehty valtavasti töitä. Tiedättekö mitä tarkoitan?
Elän design kylläisten kuvien keskellä ja seuraan aktiivisesti blogeja ja facebook -foorumeita, joissa teemat pyörivät usein upouusien hankintojen ympärillä. Uskallan myöntää ajattelevani itsekin, että perkule, kun itselläkin olisi varaa. Mutta kun ei ole ja välillä ihmettelen, että miten muilla on? Tiedän sen hyvinkin, että meidän perhe elää hyvinkin kylläistä elämää noin niin kuin kaikkinensa. Rahasta ei ole kuitenkaan sopivaa kysyä, sillä siitä ei meillä täällä suomessa puhuta. Sisustaminen olisi kuitenkin huomattavasti helpompaa, jos kukkaro olisi nykyistä pulleampi. 
Mitä luulet, että onko siinä väitteessä perää, että monet sisustamiseen keskittyvät blogit ja instatilit ovat suosittuja vain sen vuoksi, että ne on pullollaan designia? Tiedä häntä, mutta ehkäpä blogien ja kauniiden istatilien seuraaminen perustuu myös haaveiluun.
Raha on meille kaikille suhteellista ja en lähde ruotimaan tässä kirjoituksessa sitä, että mikä on paljon ja mikä milloinkin vähän. Jollekin toiselle sadan euron sohvapöytä on liikaa ja toiselle saman summan satsaus ei tunnu missään. Designiakin on monen hintaista ja toiveita monia. Uskonkin, että monet sisustajat voivat samaistua ajatuksiini rahasta ja hankinnoista.

En elä yli varojeni. 
Rahan takia iso osa uusista hankinnoista on tehty naapurimaan huonekalujätistä ja monet design haaveet on haudattu ainakin joksikin aikaa. Kun rahaa ei ole, on oltava kekseliäs sillä muuten aivan taatusti ostaisin monen asian jo valmiiksi kauniina. Haluaisin panostaa kotimaiseen yrittäjyyteen parhaani mukaan ja ostaa puhdasta designia, mutta aina siihen ei kertakaikkiaan ole varaa. Kolmen tonnin kotimaisen sohvan sijaan täytyi tyytyä kaksi kertaa edullisemaan huonekalujätin vaihtoehtoon, vaikka tietenkin olisin halunnut tukea kotimaista. Tämä todella tarkoittaa sitä, sillä miehen kanssa pähkäilimme useamman päivän, että mihin valintaan päädymme. Emme voi kuitenkaan käyttää kahden kuukauden lainan lyhennyksiä sohvaan ja sohvarahojen säästämiseen olisi mennyt vähintään vuosi, joka tietenkin olisi tarkoittanut yli vuoden eloa ilman sohvaa. No way!
Eilen hyppäsin autoon ja hurautin paikalliseen kierrätyskeskukseen etsimään kotiimme uusia huonekaluja. Kun rahaa on vähän, on kodin kauniiksi laittamiseen käytettävä aikaa. Etsittävä sopivaa, tuunattava vähän ja sitten nauttia koko sydämensä kyllyydestä siitä, että kuinka kaunis lopputuloksesta tulikaan ilman suuren suurta rahallista satsausta. Kukkaro ja luontokin siinä samassa kiittää! Täydellisiä huonekaluja ei kuitenkaan tällä(kään) kertaa löytynyt, vaan ihana vaaleanpunainen kynttelikkö ja parvekkeen pikkupöydällä olevat pienet maljakot. Yhteensä köyhdyin 3€.
Meillä jokaisella on oikeus kauniiseen kotiin ja sisustusunelmiin. Myönnän, että odottelen täällä pientä lottovoittoa, että voisin hankkia kotiin Muuton Visu -tuolit ja muutaman muun ihanan. 
Kuitenkin vielä tovin hankinnat tehdään kykkaroystävällisesti sieltä kierrätyskeskuksesta. Ja niissä ostoksissa on aivan oma, sanoinkuvailematon viehätyksensä. Yhtään kenenkään kulutustottumuksia moittimatta tai arvostelematta. Piste.

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Heippa,

  Mahtava kirjoitus ja on tehnyt itsekin mieli käsitellä aihetta. Nimittäin olemme avopuolisoni kanssa olleet pitkään kummatkin opiskelijoita, nyt olen ollu yli puolivuotta töissä, ja syksyllä siirryn takaisin uusien opintojen pariin. Säästösyistä meillä ei ole mitään järkevää tv-tasoa vaan pirtin penkit. Saimme ostettua parin vuoden harkinnan jälkeen 160cm leveän sängyn 120cm tilalle, voi että sekin tuntuu luksukselta! Kirppis- ja torilöytöjä olisi ihana tehdä useammin, mutta joudun autottomuuden takia pyytämään aina kotiinkuljetusta lisämaksusta, jolloin yleensä kaupat peruuntuvat.. Ja itsekin haluaisin tukea kotimaista, mutta valitettavasti budjettisyistä joutuu tyytymään muihin halparatkaisuihin. Tsemppiä sinne uuden kodin sisustamiseen! Toivottavasti lompakkoystävälliset vaihtoehdot tulevat torilta tai kirpparilta vastaan 🙂

  • 1.1

   sanoo

   Kiitos ja tosi kiva kuulla, että sama aihe on pyörinyt sinunkin mielessä. Uudet hankinnat tuntuvat tosiaankin ihan super-ihanalta, kun niiden eteen on joutunut säästämään eikä ostaminen ole mikään itsestäänselvyys. Harmi, että kotimainen on niin kallista (tai ulkomaalainen liian halpaa), niin vaihtoehtoa ei etenkään opiskelijana tarvitse pitkään miettiä. Kirpputoriostokset eivät onneksi välttämättä laadussa häviä ja sieltäkin voi tehdä hyviä design löytöjä halvalla. 🙂

 2. 2

  sanoo

  Hyvä ja aiheellinen kirjoitus. Minä pohdin samoja asioita monet kerrat. Ja varmasti se pitääkin osittain paikkaansa että designia pursuavat blogit vetävät väkeä juuri sen takia että ihmiset voivat haaveilla:) mutta itse tykkään enemmän juuri näistä sinun tyyppisistä blogeista jossa näkyy persoonallisuus ja mielikuvituksen käyttö ja mielestäni teidän sisustusmaailma on paljon rikkaampi kuin monien sellaisten jossa rahaa ei ole säästelty. Tämäkin on vain minun mielipide 🙂 <3

  • 2.1

   sanoo

   Hei kiitti, tosi ihana kuulla, että sama aihe on pyörinyt myös sinun mielessä. <3 Juuri siksi rohkeninkin siitä kirjoittaa, sillä raha on taatusti käynyt useammankin intohimoisen sisustajan mielessä. Koti rakentuu minunkin mielestä kerroksellisuudesta ja kekseliäisyydestä ja tykkään seurata blogeja, joissa ei keskitytä ainoastaan vain uuden hankkimiseen.

 3. 3

  sanoo

  Hyvä kun kirjoitit tästä! Meilläkää ei kukkaro pullistelee liikaa ja siksipä se samainen naapurin sisustus jätti yhdistettynä kirppistelyyn määrä meilläkin sisustuksen suunnan. Eipä siinä sinänsä ole kyllä ongelmaa, sillä pelkkää designiä täynnä olevat kodit eivät ehkä olekaan minua varten. Uutena tähän kotiin on ostettu sohva ja sänky.

  Mä siis todellakin toivon, että meillä edullisia kirppislöytö-sisustus -blogeillakin olisi paikkansa 😀

  Paanasen setä taisi joskus sanoa jotain sisustuskolmiosta: hyvä, nopea ja halpa. Vain kaksi niistä voi saada.

  • 3.1

   sanoo

   Tosi hyvin sanottu Paanaselta! Onneksi myös designlöytönä voi tehdä käytettynä edullisesti ja vanhat huonekalut ovat ennen kaikkea kestäviä. Eikös se niin myös mene, että "köyhällä ei ole varaa ostaa halpaa". Sekin pitänee ainakin joissain määrin paikkaansa. 😉 Kyllä meille paikka blogimaailmassa on ja uskon, että monet voivat samaistua samaan elämäntilanteeseen. Minusta on tärkeää, että blogimailma ei pyöri ainoastaan kulutusjuhlan ympärillä. 🙂

 4. 4

  Anonyymi sanoo

  Mielenkiintoista pohdintaa. Omasta kotoa löytyy itsetehtyä, mummilan vanhaa, uutta designia sulassa sovussa ja Ikeaa. Ainoat, mistä en luopuisi on mummilan vanha Aukusti-vitriini, joka tuunattu tähän päivään sekä vanha pinnatuoli..

  Ollaan nyt asuttu uudessa kodissa kolle vuotta ja vieläkin puuttuu tarpeellusta. Säilytyskalusteita ja verhotankoja ja verhoja yms. Ei todellakaan(normituloinen) pysty ostamaan kaikkea kerralla. Toisaalta ihan mukavaakin kun voi rauhassa harkiten miettiä vaihtoehtoja.

  Kyllä blogeissa ja IG ihmetyttää se, kuinka sisustus saatetaan uusia vuoden välein. Tai on kiva kuva esim terassista, jossa kaikki kamat viimeisen päälle saatuna yhteistyön kautta. Minusta jotenkin harhaanjohtavaa ja epätodellista, vaikka siitähän hyötyy sekä bloggaaja sekä yritys.

  -S-

  • 4.1

   sanoo

   Saman lainen combo löytyy täältäkin ja vanhoilla esineillä on ihania tarinoita kerrottavana ja niitä ei voi kaupasta ostaa. Itsellä on tosi vähän mitään perittyä, pikkutavaroita lukuun ottamatta. Nyt etsin parhaillaan vanhaa kaappia/lipastoa liinavaatteille – täysipuista ja super-kestävää. Kuten sanottu, se vie aikaa.

   Sisutaminen on kärsivällisten puuhaa ja sellainen minä en ole. Tässä on hyvä opetella pois "kaikkimullejaheti" -tyylistä ja etenkin uusia mattoja kaipailen juuri nyt kovasti. Tuomaan kodikkuutta. Kulutusjuhla on blogeissa välillä ihan älytöntä ja ällöttävääkin. Toki ymmärrän myös sen puolen, että bloggaaja on vuosien työllä saavuttanut itselleen "statuksen" joka mahdollistaa tiettyjen tuotteiden hankinnan. Olen itsekin päässyt nauttimaan tästä bloggaajan edusta, mutta sopivassa suhteessa sitten sitäkin. 🙂

 5. 5

  sanoo

  No perkules, se on just noin.😒 Mutta kekseliäisyydellä pärjää jo pitkälle ja minusta designin ja kirppislöytöjen yhdistäminen on hauskaa ja mielenkiintoisempaa. Minä en jaksa seurata pelkkiä designkoteja. Persoonan täytyy näkyä ja kuulua. 😄

  Maru maltat vain mielesi niin ne oikeat huonekalut löytyy aikanaan. Mutta tiedän tunteen, pitäisi jo olla. 😅

  • 5.1

   sanoo

   Malttia tosiaan kaivataan ja ehdottomasti olen samaa mieltä siitä, että kirppislöytöjen yhdistäminen uusiin tavaroihin on juuri täydellisen persoonallinen yhdistelmä. Kukkarolle ja silmälle sopivat vauhtoehdot löytyvät taatusti sitten ajan kanssa. 🙂

 6. 7

  sanoo

  Mä pohdin samaa asiaa yli kolme vuotta sitten blogissa enkä osannut pukea sitä silloin sanoiksi yhtä hyvin kuin sä nyt (ja siitä tulikin sitten aika paljon kakkaa niskaan…). Kiitos siis tästä, et todellakaan ole ainut, joka on asiaa miettinyt <3

  • 7.1

   sanoo

   Raha on asia, josta on tosi vaikea puhua ääneen loukkaamatta ketään. Raha herättää tunteita ja sen ympärillä hääriessä helposti suututtaa jonkun. Rahalla saa ja toki kukin käyttää sitä miten haluaa – kyllä minullekin kelpaisi muutama ylimääräinen tonttu, jolla taatusti ostaisin muutaman designin. 😀

 7. 8

  sanoo

  Hyvä ja tärkeä aihe! 🙂

  Taidokas sisustus ei synny pelkästään yhdistelemällä kalliita designkalusteita toisiinsa, enkä usko että monikaan sellaisesta sisustuksesta jaksaisi innostua pidemmän päälle. Koti rakentuu pikkuhiljaa ja siinä se viehätys piileekin. 🙂

  Omasta puolestani voin sanoa sen, että meidän kodin designesineiden "keräily" alkoi jo 20 vuotta sitten (tai oikeastaan jo aiemmin), kun muutin pois lapsuudenkodistani ensimmäiseen opiskelija-asuntoon. Se sisustettiin pääosin Ikea-hankinnoilla, mutta lapsuudenkodistani raahasin mukaan Artekin huonekaluja, jotka meiltä edelleenkin löytyy. Mutta pitkään sisustin kotiamme Ikean huonekaluilla ja vähitellen säästin rahaa designunelmiin. Häälahjaksi saimme Seiska-tuolit ja uusi, kunnon sohva ostettiin vasta tähän nykyiseen kotiin seitsemän vuotta sitten. Kun olemme rakentaneet, olemme varanneet budjettiin myös jonkin verran rahaa kodin sisustamiseen ja sitä myötä kalliimpia hankintoja on ollut mahdollista toteuttaa. Sittemmin kun säästöjä on kertynyt (kahden työn myötä), olen toteuttanut sisustusunelmiani edelleen pikkuhiljaa. Pikkuhiljaa pikkuhiljaa, se oli se pointti. 🙂

  • 8.1

   sanoo

   Kiitos Suvi, kiva kun kommentoit!

   Minusta on ihan mieletöntä, että jo lapsuudenkodista on lähtenyt mukaan designia – koko elämän kestäviä huonekaluja. Teillä on upea koti ja ehdottomasti arvostan sitä, että kovalla työllä ja säästäen on mahdollista hankkia kotiin juuri niitä asioita joista haaveilee. Samaan pyritään täälläkin ja nimen omaan pikkuhiljaa. Vaikkakin kärsimättömälle se on pirun vaikeaa! Teidän kodissa on ihana yhdistelmä designia, itse tehtyä ja muistoja. <3

 8. 9

  Anonyymi sanoo

  Liika raha tuhoaa luovuuden. On hyvä ettei aina saa heti sitä mitä tahtoo. Unelman täyttymys sitten tuntuu ihanalta. Itse en lue design blogeja vaan ideoita edulliseen sisustamiseen

  • 9.1

   sanoo

   Se on varmasti ihan totta! Moni juttu olisi taatusti jäänyt tekemättä, jos rahaa olisi kuin roskaa. Onneksi ei ole, sillä nautin itse tekemisestä ja tuunailusta. 🙂 Kiva kuulla, että sisustaminen edullisesti kiinnostaa ja sitä tässä huushollista totisesti tehdään! 😀

 9. 10

  sanoo

  Kiitos erittäin mielenkiintoisesta ja ajatuksia herättävästä tekstistä! Design on lähellä sydäntäni ollut yli 10 vuotta, mutta koska raha ei kasva puussa (täälläkään), ei sitä liiemmin meiltäkään löydy. Haaveita on ja haluan joskus ne myös päästä toteuttamaan, mutta sitä ennen myös meillä sisustetaan edukkaammilla vaihtoehdoilla sekä paljon mielikuvitusta käyttäen. Tosin en sano, etteikö design tuotteilla sisustettaessa voisi käyttää mielikuvitusta! 🙂 Mutta myönnettäköön, että olen oman, hyvin nuoren, blogihistoriani (pari kuukautta) aikana kerennyt jo miettimään, kuinka erottua joukosta ja tulenko ikinä huomatuksi upean blogiviidakon seasta ilman kalliita designtuotteita. Mutta sitten täytyy muistaa, että eihän kaikkia sisustajia välttämättä edes design niin hirveästi kiinnosta ☺️

  • 10.1

   sanoo

   Ehdottomasti designia on niiiin laidasta laitaan ja monenlaista. 🙂 Blogeissa tosin ehkä liiankin usein vilahtelee samat tuotteet, vaikka toki suosionsa veroisia taatusti ovat niin muotoilultaan kuin laadultaan. Bloggaamisessa saattaa toisinaan syyllistyä juuri tuohon pohdintaan, että kuinka erottua ja kuinka löytää oma selkeä tyyli. Se jos jokin kiinnostaa lukijoita, sillä eihän kukaan halua seurata blogikopioita, joissa liikkuu aina ne samat tuotteet ja jutut. Rohkeasti vaan omaa tietä! <3

 10. 11

  sanoo

  Meillä ei ollut oikeestaan kuin sänky ja mieheni työpöytä kun rakennettiin omakotitaloa. Muut vanhat sieltä täältä kerätyt kalusteet jouti kierrätykseen muuton yhteydessä. Ollaan nyt noin 5 vuotta tässä asuttu ja vieläkin puuttuu mattoa sun muuta kalustetta, mut ei se haittaa :). Mun mielestä on kiva hankkia pikkuhiljaa ja harkitusti sitä mistä tykkää, sama onko ikeaa vai designia mutta pääasia että itselle mieluista. Niin se koti rakentuu pikkuhiljaa pala palalta :).

  • 11.1

   sanoo

   Ihana kuulla, että siellä ollaan sisusteltu noinkin pitkäjänteisesti. Teillä on tosi kaunis koti ja ihailen sun sinnikkyyttä hankintojen suhteen – pitkään harkittuja (ja niitä varten säästettyjä) tuotteita varmasti arvostaa pitkään! <3

 11. 12

  sanoo

  Puet tämän hetkiset ajatukseni niin hyvin sanoiksi! Meillä vielä haasteena on se, että asutaan vuokra-asunnossa ja tiedetään ettei tässä kovin montaa kesää vietetä. Ei siis kehtaisi laittaa kauheasti rahaa sisustukseen, joka vaihtuisi kuitenkin mahdollisesti jo vuoden sisään 😀 Saapa vielä nähdä, että kun saan tämän asunnon mieleiseen kuntoon niin muutto yllättää siinä heti lähiaikoina.

  • 12.1

   sanoo

   Tosi kiva kuulla, että sielläkin on pohdiskeltu saman asian äärellä. Raha jos joku mietityttää meitä sisustajia! Vuokra-asunnon sisustamisessa on aina ihan omat haasteensa, kun tietää, että muutto voi tulla piakkoin. Ainakaan isompia hankintoja taatusti lykkää, sillä koskaan ei voi tietää sopiiko ne sittenkään siihen seuraavaan. Sillä mekin luovuttiin muutamista vanhoista huonekaluista, sillä ne oli ihania siellä vanhass kodissa, mutta jostain syystä en nähnyt niitä täällä enää ollenkaan. Kaikki design -esineet tosin seurasivat uskollisesti mukana tähän uuteenkin. 🙂

 12. 13

  sanoo

  Ymmärrän täysin! Vuosikausien kotiäitiys teki sen, että meillä on lähestulkoon kaikki kalusteet kierrätettyjä, sinikeltaisesta hankittuja, tai osa jopa itsetehtyjä kuten iso keittiön pöytä. Vain seinät niiden ympärillä on jonkun mittapuulla hienot, mutta niidenkin eteen on raadettu raksalla jokunen tovi… Vuosikausien haaveilun jälkeen ostimme ruokapöudän ympärille tuolit jotka edustaa sitä designiä, mutta siihen se sitten jääkin. Nytpä löytyi selitys sille, ettei blogini ole vuosikausien jälkeenkään kovinkaan nosteessa, kiitos! 😀 😀

  • 13.1

   sanoo

   😀 😀 Siitä en tiedä, että johtuuko blogimenestys designista. Osittain uskoisin, että kyllä, mutta eipä suosio taatusti pelkästään siihen perustu. 😀 Teidän koti on ihana ja tuolit kans! <3

 13. 14

  sanoo

  Hyvä ja tärkeä avaus, kiitos tästä! Komppaan aikaisempia kommentoija siinä, että hiljaa hyvä tulee ja uudet nurkat rakentuu omaksi kodiksi kerroksista. Voin kuitenkin samaistua keskeneräisyyden turhauttavaan tunteeseen ja siihen, että omat ensimmäiset visiot eivät onnistu. Kompromisseja on koti ja elämä täynnä. Luovuus edellyttää vapautta ja sisustuksen säpinäkassa on yhdenlaista resurssivapautta, jota itse myös toivoisi enemmän.

  Mutta sisustuksen sosiaalisen mediaan palaten. Mun mielestä on surullista, jos inspiraatio sisustuksesta perustuu vain uuden/vanhan tavaran ostamiseen. Tai tänä blogiyrittäjien nousukautena jos huomaan, että postaaminen on järkyttävää kanssaihmisen aliarvioimista perustuen vain klikkiotsikoihin.

  Visual Diaryn Saara kirjoitti talvella hyvin blogien valheellisuudesta yrittäjyyttä sivuten, mutta mun mielestä kaimani loppukaneetti sopii hyvin tähän itselle rakkaaseen sisustuksen kontekstiinkin: "Haaveita pitää olla, mutta pitää olla myös tajua siitä, mikä on todellisuutta."

  Tässä vielä linkkivinkkinä artikkeli:
  http://www.lily.fi/blogit/visual-diary/girlboss-vai-miehenelattama

  • 14.1

   sanoo

   Hei kiitos tuosta linkistä! Pitää ehdottomasti käydä lukemassa vielä ajan kanssa. Haaveita ehdottomasti pitää olla, mutta kaikessa täytyy pitää realiteetit mielessä. Ostokulttuuri välillä ällöttää minua todella, vaikka toki en ostamista vastusta. Kohtuus kuitenkin tässäkin asiassa ja kierrätettynä löytyy niin paljon kaikkea ihanaa (myös sitä designia), kun jaksaa nähdä hankintojen eteen vähän aikaa ja sitä kuuluisaa vaivaa. Koti rakentuu palastellen ja on yhdistelmä eri elämäntilanteessa tehtyjä hankintoja. <3

 14. 15

  Anonyymi sanoo

  Hei,

  tärkeä ja ajankohtainen aihe. Mutta ihan aiheen vierestä kysyisin, että mistä ovat nuo ihanat terassikalusteet peräisin, siis valkoiset tuolit ja vihreä pikkupöytä?

  • 15.1

   sanoo

   Kiitos! Toki saa kysyä myös aiheen vierestä! Tuolit ovat ikean PS -mallistosta, ja yksi kokonainen sohva on eroteltu kahdeksi erilliseksi tuoliksi. Tosi hyvät istua btw. Pikkupöytä myös ikealainen.

 15. 16

  sanoo

  Hyvä keskustelunavaus aiheesta joka varmasti askaruttaa kaikkia kanssasisustajia!
  Loppujen lopuksi taitavat isolla rahalla tehdyt kodit muodostaa somessa sellaisen jäävuoren huipun joka on näkyvillä mutta jota sitten suuren enemmistön kodit eivät edusta, juurikin sen takia kun rahat on täytynyt priorisoida johonkin muuhun. Missä kummassakaan ei ole mitään pahaa, kukin varallisuutensa mukaan ja omaa kotia on loppujen lopuksi turha verrata toisten koteihin, vaikka itse syyllistyn kyllä tähän aika usein. Pitää kehittää omaa ajattelua vielä sillä saralla…:)
  Ehkä juuri se vertailu aka toisten kotien näkeminen on suurin syy miksi ainakin itse kehitän itselleni tarpeita uudistaa kotia, ja mikä saa himoamaan uusia hankintoja. Tavallaan se on hauskaa, mutta toisaalta myös oravanpyörä josta haluaisin irti, sillä haluaisin pystyä olemaan tyytyväinen status quoon, ainakin suurimmaksi osaksi. Onneksi rahanpuute vaivaa täälläkin ja ne sisustusostokset todella jää tekemättä, ellei sitten tule eteen jotain käsittämättömiä löytöjä, kuten marmorinen ruokailupöytä kuudellakympillä. Täältäkin siis ääni kierrätyskeskus- ja kirppislöydöille! 😀

  • 16.1

   sanoo

   Kiitos rehellisestä vastauksesta ja ehdottomasti allekirjoitan samat synnit toisten kotien vertailuun, vaikkakin itsellä on aika vahva ja varma tyyli sisustajana. Silti sille ei voi mitään!! Tästä pitäisi ehdottomasti kirjoittaa lisää, sillä uskon, että monella muulla on aivan samoja fiiliksiä kodin uudistamisen suhteen. Siispä onneksi niiltä kirppiksiltä ja kierrätyskeskuksista voi tehdä upeita (myös design) löytöjä kukkaroystävällisesti ja samalla uudistaa kotia ja saada myös someihin uusia päivityksen aiheita. 😀 😀

 16. 17

  sanoo

  Samoja ajatuksia ollaan täällä miehen kanssa viime päivät pyöritelty, kun katselimme tulevan kotimme pohjakuvaa, missä on huoneita tuplasti nykyiseen nähden. Mistä kalusteet? Mistä rahat? Siinäpä kysymys, kun vaimolla ei tunnetusti ole edes se halvin maku.

  Päätimme ryhtyä nyt ennalta viisaiksi ja perustimme kalustesäästötilin. Vielä on hyvin aikaa säästää, kunhan ei rakennusprojekti haukkaa säästöjä yllätysten sattuessa. 🙂

  Muutenkin tärkeä ja ajankohtainen aihe. Kiva postaus! 🙂

  • 17.1

   sanoo

   Kalustesäästötili – mikä mahtava idea aloittaa jo tässä vaiheessa! Harvalla on varaa uusia koko kalustusta kerralla, joten pikku hiljaa se on sisuteltava. Hyvä esimerkki on Villa H:n Heini, joka tännekin kävi kommentoimassa, että ovat nyt viidettä vuotta tekemässä upouuteen kotiinsa hankintoja – ja edelleen mattoja puuttuu. Samaa kärsivällisyyttä tännekin. Kiitos. 😀

 17. 18

  sanoo

  Hieno kirjoitus! Itse arvostan enempi vanhasta tuunattua tai itse tekemää desingia kuin uutta kaupasta ostettua. Pelkällä desigin-tuotteilla kuorrutettu koti ei nappaa yhtään. Minun mielestä sitä parempi sisustaja mitä enempi koti kertoo tarinaa sisustuksellaan.
  Tiedä tunteen, kun uusi koti näyttää silmissä valmiilta, mutta todellisuudessa nurkat huutaa tyhjyyttä tai väliaikaisuutta ja kukkarossa on reikä. Tsemppiä!

  • 18.1

   sanoo

   Kiitos Ulla ja samoilla linjoilla täälläkin. 🙂 Yhdistäminen ja luovuus tekee sisustamisesta persoonallisen, vaikka toki en väitä etteikö designilla sisutaminen voisi olla luovaa. Blogimaailmassa sitä tosin vain liian usein törmää niihin samoihin string -pocketeihin (joka löytyy kyllä meiltäkin). 😀

 18. 19

  sanoo

  Tiedän tuon tunteen! Kolme vuotta sitten kun ostettiin nykyinen asunto, meillä ei ollut varaa tehdä remonttia muuten kuin vanhat mummon tapetit repimällä ja seinät valkeaksi maalaamalla. Kolme vuotta me säästettiin (toki välillä repsahdettiin ja käytiin muutaman kerran ulkomailla ja vanhan auton levitessä piti uusi ostaa), mutta nyt viimeinkin me saatiin tehtyä remontti koko kämppään lukuunottamatta kylpyhuonetta. Nyt kolmen vuoden jälkeen, kun ollaan taas saatu shoppailla, niin arvaappa ollaanko shoppailtu? Kyllä ollaan! Remonttitili alkaa olla tyhjänä, mutta säästäminen jatkuu kylpyhuoneremonttia varten sekä tiettyä nimekästä ja hintavaa ruokapöytää varten.

  Minä luen blogeja hyvin laidasta laitaan eikä oikeastaan ole väliä onko se kalliilla vai halvemmalla kukkarolla sisustettu. Pääasia on kuitenkin kuvat ja teksti, ideat ja kokemukset, fiilis ja kokonaisuus.

  • 19.1

   sanoo

   Kiitos ihanasta ja tsemppaavasta kommentista! Säästämään siis ja kohti kylppäriremonttia! 😀 Ihailen kyllä sun kaltaisia tyyppejä, jotka pystyy pitkäjänteisesti säästämään. Uskon, että juuri nyt siellä on huippu hyvä fiilis! 🙂

 19. 20

  sanoo

  Hienoa ja suoraa pohdintaa aiheesta, joka on varmasti käynyt monen mielessä. Toki designis pursuavat blogit ja instatilit saavat klikkejä, mutta monet myös etsivät edullisia sisustusideoita, tuunausideoita jne. Ikeassakin on paljon toimivaa designia ja Torista voi tehdä hybiä löytöjä. Minä haaveilen nyt Domus-tuoleista keittiöön ja olen ajatellut kerätä niitä ostamalla käytettynä, koska uusiin ei ole varaa. Jonkun yksittäisen designlampun voisin ajatella hankkivani uutena, mutta sitäkin pitäisi pohtia ja suunnitella. Monet isot blogit saavat paljon designtuotteita yhteistöiden kautta ja se aiheuttaa harhan, että heillä olisi kaikkeen siihen varaa. Me tavalliset bloggaajat ja muutkin oikeasti metsästämme niitä köytettyinä tsi säästämme vuosia. Ihanaa viikonloppua!

  • 20.1

   sanoo

   Kyllä, ehdottomasti samaa mieltä! Ikeassa on todella paljon hyvää ja meiltä löytyy hirvittävän paljon ikealaista – vaikka sieltä ostaessa tunnet pienen vihlaisun sydämessä, kun ei taaskaan ollut varaa kotimaiseen. Domus tuolit ovat täälläkin haaveena ja käytettynä olen yrittänyt niitä löytää. Tori.fi on erittäin ahkerassa käytössä. 😉 Yhteistyönä saatu design on vallan ok ja itsekin olen siitä edusta päässyt nauttimaan – ilman sitä etua meiltä tuskin löytyisi sitäkään vähää ehtaa designia. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *