Pienet kerrossängyt hintavertailussa

Olemme kohdanneet ajanjakson, jolloin ajankohtaiseksi on tullut jälleen kerran sänkykeskustelu. Petipuuhat keskittyvät tälläkin kertaa vanhempien huoneen sijasta lastenhuoneeseen, jossa molemmat lapset ovat toistaiseksi nukkuneet omissa sängyissään. Lastenhuone on pieni, joten tilaa kahdelle lastensängylle ei ole, joten on mietittävä jotain muuta. Kiireen aiheuttaa se, että meidän taapero kipuaa kohta pois pinnasängystä, joten on keksittävä jotain ja mahdollisimman pian!
Hakusessa on matala kerrossänky, jonka yläpeti on varattu 3,6 vuotialle ja alapedille könyää pian kaksivuotias taapero. Arvostan linjakasta muotoilua, kotimaisuutta, turvalaitamahdollisuutta sekä muunneltavuutta. 
Kokosin tähän postaukseen omat suosikit kotimaan markkinoilta ja tein pientä hintavertailua sänkyjen välillä. Postauksesta löytyy sänkyjen hinnat, sekä käsinpoimitut huomiot. Yhteistä sängyillä on se, että ne kaikki ovat suhteellisen matalia. 
Kuva: Lundia
Lundia Loftyn ehdottomat plussat ovat muotoilu ja muunneltavuus. Sängyn on suunnitellut Tapio Anttila ja se valmistetaan Suomessa. Sänky on yli 2 metriä pitkä, joten siihen mahtuu nukkumaan myös aikuinen. Sängyn osat voi irrotella toisistaan, joten niitä voi pitää joko päällekkäin tai erikseen. Sänkyä voi päivittä lisäosilla, kuten turvalaidoilla, lehtitaskulla ja sivupöydällä.
Tämän sänkykokonaisuuden hinta: 2454€ 
Mitat: L210 x S103 x K143
Kuva: LUMOkids

Lumo Kids

Lumo Kids -kerrossänky on saatavilla kahdessa pituudessa: 200cm sekä 160cm. Tässäkin sängyssä kokonaisuutta voi muunnella ja ehdoton plussa on se, että ostaja voi itse päättää sänkyjen värit (valmistajan määräämissä puitteissa tietty). Värit voi valita erikseen – esimerkiksi yläsänky mustavalkoiseksi ja alasänky yksiväriseksi valkoiseksi. Näiden lisäksi värivaihtoehtoja on turkoosi-valkoinen sekä vaaleanpunainen-valkoinen. Sänkyä voi pitää molemminpäin ja jokaisen sängyn mukana tulee suloinen kankainen katos. Sängyt ovat myös eroteltavissa toisistaan. 
Tämän sänkykokonaisuuden hinta: 1820€ (tämän hetken tarjoushinta).
Mitat: (pienempi) L169 x S86 x K155 
Kuva: AVAroom
AVAroomin kerrossänky on ehdottoman hyvä valinta, jos tilaa on vähän. Yläsänkyyn kuuluu turvalaita vakiona ja alasängyn alla on tilava säilytyslaatikko. Portaikon voi kiinnittää sängyn vasemmalle tai oikealle puolelle. Sänkyjä voi käyttää myös erillisenä. Sänkyyn voi tilata myös lisäosia, kuten sängyn päätyyn asennettavan hyllykön. Vakiovärit valkoinen ja musta, mutta tilauksesta voi kysellä myös muita värejä.
Tämän sänkykokonaisuuden hinta: 1528€ (sis. patjat, petauspatjat, froteesuojat, säilytyslaatikon).
Mitat: L164 x S69 x K135
Kuva: Vivano

FLEX kerrossänky

Arvokkaampien kotimaisten sänkyjän jälkeen siirrytään huomattavasti halvempiin versioihin. Näistä ensimmäinen on mdf -levystä valmistettu Flex -kerrossänky. Värivaihtoehtoina valkoinen. Ei muunneltavissa. Sängynaluslaatikko myydään erikseen. Flex -kerrossänky on tämän listauksen kookkain vaihtoehto.
Tämän sänkykokonaisuuden hinta: 499€
Mitat: S104 x L218 x K152
Kuva: Ikea
Ikean Kura lastensänky on käännettävissä ja sen alaosaan voi tehdä toiselle lapselle pedin. Sänky on aika leveä ja pitkä, joten vaatii ympärilleen tilaa. Itse näyttäisin tälle sängylle hieman pensseliä, mutta jotkut taitavat ovat tuunailleet sänkyä melko taidokkaasti. Upeita esimerkkejä sängyn tuunailuista löytyy esimerkiksi täältä.
Tämän sänkykokonaisuuden hinta: 149€
Mitat: S99 x L209 x K116 
Kuva: Kalustekauppa

LIISA kerrossänky

Täyspuinen lyhyt kerrossänky, jonka värivaihtoehtoina valkoinen ja musta. Siro ja pienille lapsille ja pieneen huoneeseen hyvä valinta – pienestä budjetista puhumattakaan. Ei muunneltavissa, josta miinusta. Tikkaat voi asentaa sängyn molempiin päihin. Listan pienin säkyvaihtoehto. 

Tämän sänkykokonaisuuden hinta: 269€
Mitat: S79 x L164 x K137

Nukkuuko teillä lapset kerrossängyissä vai onko sellainen teilläkin harkinnassa? Minkä ikäiset lapset ovat teillä siirtyneet nukkumaan kerrossänkyyn? Sujuiko?

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Meillä oli tämä pohdinta päällä 3 vuotta sitten ja päädyimme ostamaan lapsillemme jo valmiiksi opiskelijaboksien sängyt, eli Lundian Loftyt. Ei olla kaduttu, paitsi silloin kun minä saan päähäni siirrellä niitä huoneesta toiseen…ovat todella painavia!;)

  Siirtyminem silloin 4,5- ja 1,5-vuotiailla tytöillä sujui hienosti, heistä oli jännää ja kivaa nukkua päällekkäin. Nykyään sängyt ovat eri huoneissa ja pikkuveljelle on ostettu oma lastensänky, ehkä hänkin joskus saa Loftynsa!? Parven jatkojalkoja ollaan harkittu tyttöjen sänkyihin. Yksi parhaista puolista on se, että patjan koko on 90×200 ja sängyt menevät myös vierassänkyinä aikuisille tai muuten vaan vanhemmille, jos parisängyssä on tungosta yöllä!;) Suosittelen!

  • 1.1

   sanoo

   Lundia kyllä houkuttelisi minuakin – on ehdottomasi ulkonäöllisesti miellyttävin, mutta noh, hinta on aika kova. Mutta jos sitä ajattelee, että näissä nukkuisi opiskelijaikään saakka, niin yhden yön hinta jää aika pieneksi. 😉

 2. 2

  sanoo

  Hyvä postaus ja kooste kerrossängyistä. Meillä ei tarvetta, mutta ystäväni kanssa juuri ko keskusteltiin ja mietittiin. Joten, vinkkaankin hänelle tästä. Jos itse valitsisin, olisi valintani Lundia.

  • 2.1

   sanoo

   Hei hienoa, jos osui ystävän aikatauluihin sänkypohdinnassa. 🙂 Kannattaa tsekata myös kommenteissa nousseet Niemen tehtaiden pinnasänky ja unipuu. 🙂

 3. 3

  sanoo

  Meillä on käytössä retroisa pinnalaitainen kerrossänky. Sitähän on nykyään myös taas tuotannossa, eli yksi vaihtoehto myös. Hintakaan ei ole kovin paha, löytyy täältä 🙂

 4. 4

  sanoo

  Meillä on köytössä jyskin kerrossänky, jossa alapeti on 120 ac leveä j yläpeti 80 cm. Toiminut todellä hyvin, jos vaikka joskus pitää yöllä mennä lapsen viekkuun nukkumaan 🙂 Sänky saatiin sukulaisilta, en varmaan olisi muuten tämmöistä sänkyä hankkinut. Mutta pakko myöntää, että toimii ainakin meillä. Ja tarvittaessa voi kaverikin yöpyä samassa sängyssä. Meillä kerrossänkyyn siirtyminen sujunut hyvin, tällä hetkellä siellä majaansa pitävät yläpedissä herra 5,5 v ja alapedissä herra 2,5 v.

  • 4.1

   sanoo

   Tuollainen isompi alapeti ei ole taatusti ollenkaan huonompi ratkaisu! Meillä tosin tilaa on niin vähän, että 120cm sänky on siihen eittämättä liian suuri. :/

 5. 5

  Anonyymi sanoo

  Meillä tuo Liisa valkoisena ja on ihanan jamäkkää puuta! On ollut nyt 6 vuotta käytössä meidän kolmella lapsella. 9 vuotias esikoinen on siirtyi isompaan sänkyyn kesällä, mutta kauan mahtui hänkin siihen!
  On ollut siis todella hintansa väärti 😀

  • 5.1

   sanoo

   Hei mahtavaa, kun tulit kertomaan käyttökokemuksia! Yhdelle yölle ei tosiaan jää paljoa hintaa, jos kestää vuodesta toiseen ja useammalla lapsella. 🙂

 6. 6

  Anonyymi sanoo

  Meillä Unipuu parvisängyt.Kotimainen ja todella hyvä muunneltavuus.Saa kerrossänkynä myös ja runsaasti lisäosia. Suosittelen.��

  • 6.1

   sanoo

   Hei kiitti, kun tulit vinkkaamaan tästä Unipuusta! Miten mä unohdinkaan sen listoilta. Unipuun ja Niemen tehtaiden kerrossängyn. Pitänee tehdä vielä toinen postaus. 😉

 7. 7

  sanoo

  Minä liputan myös Unipuun puolesta. Meillä siirryttiin pinnasängystä suoraan Unipuun pikkuparveen. Muunneltavuutta löytyy tosiaan paljon, on tukeva ja laadukas. Ja kotimainen!

  • 7.1

   sanoo

   Kiva kuulla, että pikkuparveen siirtyminen onnistuu suoraan pinnasängystä – se meillä on todennäköisesti edessä. Ei viitsi pieneksi hetkeksi ostaa lastensänkyä, kun ei se kuitenkaan kauaa olisi käytössä.. :/

 8. 8

  Anonyymi sanoo

  Meillä ei vielä ole siirrytty kerrossänkyyn, mutta viimeistään siinä vaiheessa, kun 1,5 vuotias alkaa yrittää karkuun pinnasängystä se on edessä. 3,5 vuotias isoveli ei myöskään tällä hetkellä ole yhtään innostunut kerrossängystä. Ostimme isoveljelle aikanaan kotimaisen Roope-Riikka-sängyn, joka on tarkoitus laajentaa kerrossängyksi, kun on sen aika. Ollaan oltu tuohon tyytyväisiä. Kaiken kaikkiaan tukevan ja laadukkaan oloinen. Tuossa on se hyvä puoli, että siitä voi tehdä kerrossängyn myös vähän lyhyempänä eli ei tarvitse olla täyspitkänä, jos lapset on vähän lyhyempinä. Meillä kriteereinä oli täyspuu, kotimaisuus ja säleikköpohja. Noita on myös mahdollista saada kohtuullisen hyvällä väriskaalalla.

  • 8.1

   sanoo

   Meillä siis juurikin saman ikäiset pojat. Täällä puolitoistavuotias kapuaa pian pois ja kiire alkaa tulla! Roope-Riikka -sängystä vinkattiinkin facebookin puolella. Ihan pätevältä vaikuttaa etenkin, se linjakkain versio. 🙂 Täysipuiselle liputan minäkin ja kotimaisuudelle tietty! 🙂 Kiitti kun tulit vinkkaamaan! 🙂

 9. 9

  sanoo

  Suosittelen lämpimästi Niemen tehtaitten perinteistä kerrossängyksi pinottavia pinnasänkyjä 🙂 mukavan matala ja pieni, mutta todella toimiva! Meillä nukkuu niissä nyt 2- ja 4-v pojat. Löysin torista käytettynä, mutta on nyt uudistuotannossakin. Muistaakseni noin 600e uutena. Aivan ihana!

  • 9.1

   sanoo

   Joo, mä unohdin sen täysin listoilta, vaikka sänky on mulle tuttu ja monesti sitä ihaillut! Pitää tehdä vissiin vielä uusi listaus. 🙂

 10. 10

  Kerttu sanoo

  Me ostimme tytöille käytettynä Roope ja Riikka jatkettavan kerrossängyn. Se on myös kotimainen ja kuuluisi kyllä tähän listaukseen. Suosittelen myös kierrätystä, uutena kun nuo täyspuiset ja kotimaiset sängyt ovat aika kalliita.

  • 10.1

   sanoo

   Roope-Riikka sängystä vinkattiinkin tuolla facebookin puolella. Minulle täysin uusi tuttavuus – kotimaisuudelle ehdottomati plussaa! Niin ja tietty sille kierrätykselle. 🙂

 11. 11

  sanoo

  Meillä on tuo Liisa kerrossänky valkoisena, ollut kohta vuoden käytössä ja koko perhe tykkää! Aluksi jännitti ostaa kerrossänky, sillä meilläkään tuo lastenhuone ei järin suuri ole, joten etsimme siroa kerrossänkyä. On ollut kyllä hintansa arvoinen ja lapset rakastaa leikkiä siellä myös majaleikkejä. Niin ja sitten tuli vielä mieleen, että patjoiksi sopivat Ikean 160cm pitkät patjat, vaikka muistaakseni sängyn esittelytekstissä sanottiin 155cm.

  • 11.1

   sanoo

   Tosi kiva kuulla! Kaveri osti myös tuon Liisa -kerrossängyn ja täytyy sanoa, että olen sitä itsekin harkinnut. Ja hei, hyvä tietää, että tuo valmistajan ilmoittama patjakoko ei pidä paikkaansa. 🙂

 12. 12

  Anonyymi sanoo

  mun mieheni teki itse kerrossängyn. olen perhepäivähoitaja ja yksi huone oli pitkään täynnä lastensänkyjä. Tilanne korjaantui ja lopputulos on ihana! Kolme kerroksinen, pienennetty kerrossänky ja tilaa jäi vaikka kuinka. Lapset ovat ihan innoissaan. Noista valmissängyistä ottaisin varmaan tuon ikean ja tuunaisin itse… Taina

 13. 13

  Anonyymi sanoo

  Hei, ensimmäistä kertaa uskaltaudun kommentoimaan. Heti kärkeen iso Kiitos ihanasta blogista! Ja sitten itse asiaan: meillä minä ja sisarukset olemme nukkuneet koko lapsuuden ja nuoruuden unipuun sängyissä. Itse siirryin siihen n. 3 vuotiaana. Vanhempi kerrossängyistä on nyt reilut 25v vanha ja edelleen toimii ja kestää! Portaiden puolta voi vaihtaa, ja alapedissä on automaattisesti hyllyt mm herätyskellolle, kirjoille ja unileluille, meillä oli aikanaan myös yläpedissä sellainen hyllyosa, lisäosana ostettu (sänkyjen välikappale). Sängyt saa erotettua kahdeksi normi sängyksi ja siten mukautuu, välillä meillä ollut myös parisänkynä, mutta siinä keskelle jää hassu kolo, ellei ole yhteistä isoa petaria. Uskoisin Lundian olevan myös yhtä kestävä, mutta siitä ei ole omakohtaista kokemusta kylläkään. Iso peukutus siis unipuulle täältä. Kannatan erityisesti sitä, että sänky on jo "normaali kokoinen", koska se vähentää kulutusta ja on ekologisesti järkevää. Sänky toimii myös hyvin vieraspetinä jos on tarve.

  • 13.1

   sanoo

   Mahtavaa, että jätit kommentin! Ja kiitos, ihanaa kun olet siellä. <3
   Unipuu on Niemen tehtaiden kerrossängyn ohella sellainen, joka olisi pitänyt löytyä tästä listasta. Kuinka unohdinkaan! Unipuusta on tullut nyt muutama suositus ja se on taatusti erinomainen sänky. Yritin sitä nettikirpparilta metsästää. 🙂 Ehdoton plussa muunneltavuus ja kestävyys. Meillä ei liiemmin ole tilaa vierassängyille, joten loistavaa jos voi käyttää myös siihen tarkoitukseen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *