Ole rohkea

Aloitin sisustusalan opinnot Helsingissä tänä syksynä ja juttelin luokkakaverini kanssa hiljattain sisustamisesta ja siitä, että voiko sisustamaan oppia. Väittäisin, että kyllä. Visuaalisuus on toki monissa sisäsyntyistä, mutta eihän huippu-urheilijoistakaan tule huippuja ilman harjoittelua. 
Visuaalisuus itsessään on toki hyvinkin laaja käsite ja sisustaminen siitä armollista, sillä koti on kaunis silloin, kuin itse asukas viihtyy. Muut voivat sitten olla mitä mieltä tahansa. Toki kaikki eivät edes välitä kauneudesta, kunhan ratkaisut on tehty toimiviksi. 
Olen itse kehittynyt paljon ja itse tekemällä löytää parhaiten oman tyylin. On helppo kopioda muita, mutta haastavaa luoda jotain ihan uutta. Se vaatii armotonta treenaamista ja luottoa omiin taitoihin. Sisustussuunnittelijalla on avaimet moniin maailmoihin ja itse pyrin tuomaan tiloihin aina jotain uutta ja vähän erikoista. Aina se ei ole helppoa – etenkään sen oman vision myyminen asiakkaalle. 
Bloggaamisessa kuvaaminen on osoittautunut itselle suurimmaksi haasteeksi ja opettelun paikaksi. Olen kuvannut paljon. Asetellut, kuvannut, asetellut ja kuvannut. Kirjoittanut, poistanut, kirjoittanut uudestaan ja jälleen poistanut. Harjoitellut ja harjoittelemalla oppinut. 
Kuvaamalla oppii tavaroiden sommittelua ja sijoittelua. Kun tarkastelee tilaa ja kokonaisuutta kameran takaa, hahmotan itse silloin paremmin yksityiskohtia, joista lopulta koko kokonaisuus koostuu. 
Olen menneen vuodan aikana tehnyt hurjasti uusia asioita ja samalla oppinut valtavasti uutta. Olen tyyppinä sellainen, että otan toisinaan tyhmänrohkeastikin uudet haasteet vastaan ja luotan siihen, että kyllä näistä selvitään – vaikka siinä vaiheessa ei olisi hajuakaan, että kuinka se käytännössä tulee tapahtumaan. 
Ja hyvin olen selvinnyt. Selvinnyt ja oppinut. Hyvinkin. 
Kuitenkaan niitä epäonnistumisia unohtamatta. 
Olen viime aikoina tavannut useamman tyypin, jotka ovat harkinneet bloggaamisen aloittamista. Haaveet ovat kuitenkin tyssänneet siihen, että he eivät koe olevansa tarpeeksi hyviä aloittaakseen kirjoittamisen, kuvaamisen ja julkisen sisustamisen. 
Mitä ihmettä! Olen täällä aiemminkin sanonut, että antakaa mennä! Pelko on monen unelman tiellä ja rohkeus ensimmäisen postauksen julkaisuun (tai ihan mihin tahansa juttuun) on kaiveltava jostain. Poistettava liian tiukka suodatin ja uskottava omaan juttuun. Ja etenkin unohdettava se, että mitä muut ajattelevat. 
Ja voin kertoa, että itsellä sitä uskoa ei aina ole, mutta onneksi toistaiseksi rohkeus on voittanut. Vaikka olen blogannut jo yli kolme vuotta, niin postauksen julkaisu ei aina ole helppoa. 

Uuden vuoden vaihde on hyvä aika etsiä itsestään jälleen se rohkeus ja mennä kohti uusia haasteita. Ennakkoluulottomalla asenteella ja avoimin mielin. Tämä postaus oli myös puheenvuoro minulle itselle. Pitää muistaa olla rohkea. Niin sisustamisessa kuin elämässä yleensä. 
Jostain syystä itselle on kuitenkin helpompaa irtisanoutua vakituisesta työstä, kuin valita olohuoneeseen uusi matto. 
Etenkin siihen omaan olohuoneeseen. 
Kommentit
 1. 3

  sanoo

  Meinasin ig.ssa kommentoida sun vuosikatsausta, mutta tuli jotain muuta niin jäi kommentointi.

  Olin sanomassa, että sun matkaa sisustajana on ollut mukava seurata. Sun tyyli on aina ollut tietyllä tapaa tunnistettava ja sun omanlainen. Olet kehittynyt sisustajana paljon ja teidän koti on koko ajan enemmän puhtaampaa Nuopuri-tyyliä 😀 ja sitä kehitystä tuon tyylin sisällä tapahtuu just koko ajan, vaikka joskus oletkin muistaakseni sanonut, että valitsisit seuraavaksi kodiksi (ja sisustustyyliksi?) varmasti jotain ihan muuta kuin mitä nykyisessä kodissa.

  Menipä analyyttiseksi. Mutta enivei, jatka rohkeasti rohkeana♡

  • 3.1

   sanoo

   Voih, kiitos! <3 Aivan ihania sanoja ja se on minulle ihan älyttömän tärkeää, että tyylini on tunnistettavissa. Taiteilijan kädenjälki, you know.

   Blogin kautta huomaa kehityksen tosi hyvin ja se jos jokin ilahduttaa. Huippua, että se on välittynyt myös sinne ruudun toiselle puolelle. Sisustaminen vaatii aikaa, joten siksikin prosessi on ollut melko pitkä. Ja jatkan varmasti – sitä uutta kotia odotellessa. <3 Ihanaa uutta vuotta! <3

 2. 4

  sanoo

  Mä toivoisin, että tulisi paljon uusia omanlaisia (sisustus)blogeja, sillä itse kaipaan paljon vaihtelua blogilukemistooni ja ideoiden etsimiseen. Jossain vaiheessa lopetin suomalaisten sisustusblogien lukemisen, sillä koin kaikkien olevan "sitä samaa", mikä pidemmän päälle oli aika tylsää enkä saanut niistä enää oikein mitään insipiraatiota. Onnekseni ahkeralla googlettamisella löysin monta uutta blogia lukulistalleni ja inspiraation lähteeksi 🙂 Hyvää uutta vuotta ja tsemppiä opiskeluun!

  • 4.1

   sanoo

   Samaa toivon minäkin. Monissa blogeissa kiertää samat teemat ja jutut. Se ei aina välttämättä ole huono asia, mutta vaihtelua kaipaan minäkin. Siksikin monet blogit ovat jääneet itseltä lukematta ja uusia on vaikea löytää. Olisko sulla jotain vinkata? 🙂

 3. 5

  sanoo

  Se on just noin, alku aina hankalaa, mutta kyllä se siitä sitten. Voihan sitä kirjoittaa vaikka ihan omaksi ilokseen. Monta kertaa itselläkin ollut häpeää omasta kirjoittamisesta ja kuvien laadusta. Mutta vain sinnikkäästi harjoittelemalla on päästy eteenpäin. Onnea sinulle uusiin haasteisiin, niitä samoja pohdintoja on tääläkin. Ja oikein hyvää alkavaa vuotta! : D

  • 5.1

   sanoo

   Juurikin näin! Itselle kirjoittaminen on tosi ok, mutta silloin bloggaamisesta puuttuu vuorovaikutus, jonka itse koen tosi tärkeäksi ja yhdeksi parhaista puolista. Ja sama täällä – edelleen koen häpeää kuvista ja joistain kirjoituksista. Pakko vaan laittaa tuutista ulos, muuten kasvaisi suodatin liian korkeaksi. 😀

 4. 6

  sanoo

  On ollut ilo tutustua suhun ja sun iloiseen olemukseen! Rohkea olet ja rohkaiset esimerkilläsi varmasti monia <3 Totta turiset edellä, tunnistan monesta oman tilanteeni. Välillä pitää potkia itseään olemaan rohkea ja tekemään töitä unelmiensa eteen!
  Nähdäämpä taas parin viikon päästä aiheen äärellä 😉
  Hyvää Uutta Vuotta! <3

  • 6.1

   sanoo

   Kiitos ja samaa voisin sanoa sinusta. 🙂 Uskoisin, että rohkeudella ja kovalla työllä saavuttaa nimen omaan niitä omia unelmia. Moni asia kun jää tekemättä sen vuoksi, että ei uskalla. Nähdään ensi vuonna – pitäisi saada kaikki rästissä olevat kouluhommat tehtyä. Kääk! Ihanaa uutta vuotta! <3

 5. 8

  sanoo

  Hei ja hyvää uutta vuotta. Nuapuri. Kyllä tyylisi on tunnistettava, pehmiä, raikas ja sellainen sopivan kotoisa. Sopiva sekoitus designia ja vanhoja aarteita. Ja kuvat – oh my. Ja juuri sopivan kokoisia, jotta blogia on kiva lukea niin puhelimella, tabletilla kuin isolta näytöltä. Kiitos – Bedankt. -Ritu

  • 8.1

   sanoo

   Voi kiitos, todella! <3 Ihana kun olet pysynyt mukana jo niin pitkään – se on minulle tosi tärkeää. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *