Luukku 10. / Aito havunauha DIY

Halusin kokeilla hyvin perinteisen havunauhan valmistusta. Nauha pääsisi parhaiten edukseen vanhan rakennuksen ulkopuolella, mutta menkööt nyt näin vähän uudemmassakin kohteessa. Ymmärrätte kuvien perusteella varmaan sen, mitä tarkoitan. 
Havunauha tuo ihanaa tuoksua heti ulko-oven tuntumaan ja pienillä jouluvaloilla siihen saisi vähän lisää särmää. Minä en nyt tähän omaani halunnut viritellä minkäänlaisia killuttimia, vaan annoin olla sellaisenaan.

Ohjeet aitoon havunauhaan:

1. Hae metsästä (mielellään omasta) hyväkuntoisia kuusen oksia. Niitä saa olla ihan mukavan kokoinen tukko riippuen toki nauhan pituudesta.

2. Tarvitset hanskat, pihdit ja rautalankaa (mielellään ohutta).

3. Leikkaa oksista pienempiä oksia.

4. Laita oksat yksi kerrallaan limittäin ja kiepauta ympärille rautalankaa.

Ripusta tämän jälkeen oksa haluamaasi paikkaan.

Kommentit
  • 2.1

   sanoo

   Onneksi on tosi nopea väsäillä. Eniten vie aikaa oikeastaan havujen kerääminen, jos pitää köpötellä pidemmän matkan päähän. Ja kiitos paljon kommentista! <3

 1. 3

  sanoo

  Tulipas hyvään saumaan tämä postaus! Olen suunnitellut takan päälle havuköynnöstä. Huomenna mä sen vielä teen! 🙂 Tosi, tosi kaunis ♥

 2. 4

  sanoo

  Hei. Hieno köynnös tuli. Ihanaa, että havut ovat taas "muodissa", täältä tuoksuvia havuja ei saa. Onneksi muut vihreät ovat edullisia ostaa, kun se oma metsäkin on Suomessa. Mukavaa Joulun odotusta.

  • 4.1

   sanoo

   Kiitti! No se on kyllä ihanaa. Havut on itsessään niin kauniita ja tosiaan se tuoksu! <3 Ja kiitos samoin sinulle. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *