Kohti kunnollisia kotikuvia // blogi 2-vuotta

Pari vuotta sitten otin kodistani ensimmäiset kuvat ja julkaisin ne. Hirvitti. Oikeastaan en tiedä, että mistä ajatus oman blogin perustamisesta lähti, mutta ilmeisesti tekemisen puute oli kova.
Päätin kuitenkin uskaltaa ja yrittää. Tavoitteita ei ollut, vaan tarkoitus oli tehdä tätä omaksi iloksi ja kaukana asuville läheisille tiedoksi, että mitä täällä oikein puuhaillaan. Jossain vaiheessa blogiin alkoi tulla kommentteja ja seuraajia. Ilahduin suuresti ensimmäisten kirjautuneiden lukijoiden liittymisestä ja on mahtava huomata, että sama lämpö valtaa mielen edelleen. En olisi koskaan uskonut, että blogini tavoittaisi näin paljon lukijoita eri foorumeissa. Olen kiitollinen teistä jokaisesta. 
Pari viikkoa sitten kärvistelin sängyssä vatsataudin kourissa. Ahdistuneena kodista, blogista ja omasta osaamisesta (ihan noin yleensä). Tiedättekö, kun välillä tulee sellainen olo, että ei kykene mihinkään? Sitten tulee yksi tuiki tuntematon Paula vierailulle blogiin ja jättää kommenttikenttään viestin:

”Muutenkin pitää kiittää tätä blogia, kaunista sisustusta, hienoja muutostöitä, söpöt lapset ja positiivista, elämänmakuista kirjoitusta jonka parissa viihtyy. Harvoin löytää kotiblogia joka on ihan täysin omaan makuun ihana. Kun omat ipanat on saatu nukkumaan, voi täällä fiilistellä. Kiitos sinulle! Paula.”

Mitäpä sitä muuta sanomaan, kuin että kiitos. Kiitos todella. Kiitos teille jokaiselle lukuisista kommenteista, ihanista tsempeistä ja monista kysymyksistä, joita olen parin vuoden aikana blogiini saanut. Te lukijat olette bloggaamisen suola, vaikka omaksi iloksi tämän harrastuksen aikoinaan aloitin. 

Niin ja mitä siihen aloittamiseen tulee..

Bloggaamisesta ei tule mitään, jos oma suodatin on liian tiukka. Niin kuvien kuin myös tekstin suhteen. Pitää luottaa itseensä ja siihen, että kehitystä tulee vielä tapahtumaan – jos ei tee, ei voi myöskään oppia. Pätee asiaan kuin asiaan. 

Kuvaaminen oli alkuun tuskallista ja oman keskeneräisyyden sietäminen ja kuvien jakaminen julkisesti vaati itseltä paljon. Ajatus kuvasta oli päässä selkeä, mutta kuvasta ei koskaan tullut niin hyvää, kuin olin lähtökohtaisesti ajatellut. 

Jonkinlaista kehitystä kuvien suhteen alkaa pikkuhiljaa tapahtumaan nyt, kun kuvailuja (eli bloggaamista) on takana kutakuinkin kaksi vuotta. Ja ehei, vieläkään ei olla tavoitteessa, mutta ei tarvitsekkaan olla. Kuvaus on noussut itselle bloggaamisen lähes tärkeimmäksi ja mieluisammaksi osa-alueeksi. Enpä olisi ensimmäisten blogitekstien jälkeen koskaan uskonut.

Myös tyyli muuttuu ja tälläkin hetkellä poen jonkinlaista muutoksen tarvetta. En tosin ole vielä aivan varma, että millaista. Saattaa tosin johtua myös syksystä, jolloin huomaan kaipaavani elämääni uusia tuulia – niitä onkin luvassa niin täällä blogimaailman- kuin yksityiselämänkin saralla. Niistä kerron kuitenkin lisää vähän myöhemmin. 

Katsotaan, että mihin suuntaan tämä uhmaikäinen blogi lähtee kulkemaan. 
Ja hei, muistakaa, että parivuotiaskin tarvitsee kannustusta ja tsemppausta. 
Saa toki antaa myös napakampaa palautetta – kuten tahtoikäiselle noin yleensä. 
Toivoisinkin, että saisin teiltä kommentteja siitä, että mitä haluaisitte blogista lukea enemmän? Lapsiaiheisia postauksia, DIY -juttuja (tiiän, niitä haluatte aina lisää), yksityiskohtia/asetelmia, elämäntyyliä?
Voikaa hyvin.
Maru


P.S. Piakkoin, näin synttäreiden kunniaksi, on luvassa arvonta, jossa palkintona uusia suomalaisia sisustustuotteita. 
Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Nuapurissa viehättää minua kaikki, erityisesti kaikki ihanat löydät (sohvapöytä, seinälamppu, thonetit jne.). Se, että kotia voi laittaa muutenkin kuin vain olemalla trendien aallonharjalla. Minusta sinun ei tarvitse muuttaa mitään, minä ainakin palaan tällä tyylillä lukemaan kertatoisen jälkeen!

 2. 3

  sanoo

  Tiedän fiiliksen! Lukijat ja ihanat kommentit, se on kyllä parasta lääkettä ahdistukseen 🙂 Tykkään sun blogissa yksityiskohdista, joita kodistamme löytyy. Tyylikästä mutta kodikasta ja persoonallista. Toki sellaiset elämäntyylijutut ja varsinkin lapsiaiheet tietysti itseäni lisäksi kiinnostaa!
  Onnea kaksveelle <3

 3. 4

  Anonyymi sanoo

  Suht uusi lukija täällä Hei!
  Löysin blogisi kummitätini kautta eli anoppisi ��
  Onpa kiva ja elämänmyönteinen kirjoitustyyli sinulla. Olenpa jo inspiroitunut itsekin kokeilemaan muutamia juttuja, mitä olen täältä lukenut.
  Toivon siis ainakin lisää diy-juttuja, mutta myös lapsiaiheisia, onhan meillä melkein samanikäiset pojat ☺️
  T. Lotta

  • 4.1

   sanoo

   Voi kiitos Lotta ja ihanaa, että löysit tiesi tänne. Toivottavasti viihdyt matkassa! 🙂 Ja hei, mahtavaa, että olet innostuntu DIY -jutuista. Jakamisen ilo onkin ollut yhtenä syynä blogin aloittamiselle. DIY -juttujen tekoon olisi kova hinku ja useampikin juttu odottaa toteutusta, muuta aikaa pitäisi olla enemmän. Pikkulapsiperheellisenä varmaan tiedät tunteen. 😉

 4. 5

  sanoo

  Mua ei kiinnosta lapsiaiheet, luen tätä sisustuksen takia. Toki jonkin verran elämäntyylijuttuja on kiva lukea, jotta homma ei vaikuta ihan sisustusfirman katalogin lukemiselta.:) Yksityiskohtien sijaan tykkään laajemmista kuvista, joista saa vinkkejä tilaratkaisuihin ja kokonaiskuvaan. Liian monessa blogissa on kuvia vain yksityiskohdista, jolloin se ympäristö jää näkemättä.

  • 5.1

   sanoo

   Kiitti palautteesta ja tuo on ihan totta, että aika harvoin blogeissa näkee kokonaiskuvia. Johtunee lienee siitä, että kuvat yksityiskohdista näyttää paremmilta. Pitääpä korjata asia ja ottaa huoneista laajempaa kuvaa ja tehdä siitä ihan oma postaus. 🙂

  • 6.1

   sanoo

   Kiitti Kaisa! Sisustusjuttuja on taatusti luvassa lisää ja toivottavasti piakkoin myös sitä DIY:tä. 🙂

 5. 9

  sanoo

  Olenpa huomannut itsekin, ettei bloggaamisesta tule yhtään mitään jos suodatin on liian tiukka. Olen itse tosi kriittinen kaikkea omaa työtä kohtaan ja alkuun oli todella vaikeaa uskaltaa julkaista yhtään mitään. Yritän jatkuvasti opetella tietynlaista rentoutta ja että sietää sitä keskeneräisyyttä. Niinhän se on, että tekemällä oppii ja huomaamatta sitä siinä samalla myös kehittyy. Pidän itseäni muutenkin ihan aloittelijana näissä hommissa, mutta hauska huomata, että monet muutkin pohtivat ihan samoja juttuja ja tuskailevat samojen juttujen kanssa.

  Onnea siis 2-vuotiaalle blogillesi! DIY-jutut kiinnostaa täälläkin (kuten tiesitkin :))

  • 9.1

   sanoo

   Kiitos Laura! Aloittamisen tuska on tosiaan melkoinen ja tietynlaisesta suodattimesta on hyvä päästä eroon. Toki kannattaa tarkkaan miettiä omaa linjaa ja sitä, että mistä asioista haluaa julkisesti kertoa. Se suodatin on hyvä pitää – tai ainakin itse koen niin.
   Bloggaaminen on ihana harrastus ja tämä ehdottomasti antaa enemmän kuin mitä ottaa. 🙂

 6. 11

  sanoo

  Ehdottomasti diy-juttuja ja sisustusta. 🙂 minusta on kivaa, että blogit säilyttävät jonkin verran kotikutoisuutta vaikka kehittyvätkin. Liian ammattimaisista blogeista tulee monesti ajan myötä tylsiä ja mainosmaisia (ei tietenkään kaikista). Onnea 2-vuotiaalle! 🙂

  • 11.1

   sanoo

   Totta! Ja pitää olla armollinen itselleen, sillä enhän ole ammattikuvaaja ja sisustustoimittaja. 😉 Itsekin tykkään kotoisista blogeista – sellaisista "tavallisten" ihmisten jorinoista. 🙂

 7. 12

  Anonyymi sanoo

  Täällä yksi vakkarilukija nostelee edelleen peukkua ihanalle blogille! Yksi suosikkini jo yli puolitoista vuotta 🙂 Jatka samaan malliin!

  Terkuin Laura toiselta puolen Suomea

  • 12.1

   sanoo

   Mahtavaa, kiitos Laura – todella. <3 Lukijat olette tän homman suola ja sokeri. Kiva aina kuulla teistä! 🙂

 8. 14

  Anonyymi sanoo

  Hei, mahtava kuulla että ensimmäinen kommenttini osui juuri oikeaan aikaan ja rakoseen. Niin pitkään on minun pitänyt tänne keretä kirjoittamaan kiitoksia, kun joka uuden postauksen kohdalla peukuttaisin ja arkisto on luettu (lempparini kuvista on muuten vanhempi poikanen keltaisessa huoneessaan, hiuksissa kiraroita, kamera napannut kauniin hetken ja saa miettimään miten se jatkui, oltiinko miettiliäänä vai juostiinko siitä kenties riemusta kiljahdellen äidin luo…Niin lämmin tunnelma ja kaunis kuva), mutta enivei tuolta sivuraiteelta takaisin, koskaan en ole muka ennen kerennyt. Onneksi silloin torstaina kerkesin, vaikka se olikin typistetty versio kiitoksista ja kehuista joita tahdoin jättää.

  Nyt on varmaan selvää, että tykkään blogista juuri näin :D. Sisustus, lapsiaiheet, tee se itse, arkea ja juhlaa, sehän se kiinnostaa. Kirjoitustyylisi on miellyttävä, oivaltava, lempeä ja leikkisä, silmät saa karkkia ja mieli virkistyy. Mitä sitä kahden pienen lapsen sisustuksesta kiinnostunut äiti muuta voisi haluta? Ja äitini oli kotoisin Rautalammilta, joten jopa se tuo nostalgisen viban, sekin vielä. Ja tuo annon kuvasto kommentti, sehän on oikeastaan vain kehu, ja silloin sai minut tarkemmin tutkailemaan anno-tuotemerkkiä ja yllättävän paljon kivaa merkiltä onkin löytynyt.

  Niin, että tässä oli suurin piirtein se, mitä olen monesti halunnut kirjoittaa. Suurkiitos vielä, ja takuulla seuraan blogiasi vastaisuudessakin!

  Paula

  • 14.1

   sanoo

   Todellakin sattui hyvään saumaan! 🙂

   Ja voih, tuo kuva on minunkin suosikkeja. Kuvaa jotenkin täydellisesti tätä meidän parivuotiasta ipanaa. <3 Hauska linkki tuonne Rautalammille! Yllättävissä yhteyksissä sitä "törmää" ihmisiin, joilla jonkinlainen kontakti ko. pikkupitäjään – onhan se sentään ollut emäpitäjä! 😀 Toivottavasti palaat taas pian kommentin kera. Kiitos sinulle hurjasti. <3

 9. 15

  sanoo

  Onnea kaksivuotiaalle. Totta muuten, että aloittelevalla bloginpitäjällä on kyllä hakemisen paikka tuossa suhtautumisessa omiin tuotoksiinsa. Itse aivan tuoreena blogin kirjoittajana tunnen tuoreesti asiat joista tässä kirjoitat. Itselleni blogi on jo lyhyessä ajassa osoittautunut hyväksi porkkanaksi saattaa diy-ideat loppuun saakka eikä jäädä pelkästään inspiroituneena sutimaan toteutuksen kanssa.

  • 15.1

   sanoo

   Totta! DIY -jutut tosiaan tulee tehtyä loppuun, kun tekemisen ilon lisäksi saa jakamisen ilon. 🙂 Ja innostaa kokeilemaan lisää.. ja lisää. Pitäisi saada itse vain vähän enemmän aikaa juttujen toteuttamiseen. Ja hei, sulla oli ihana blogi! Jäin innolla seurailemaan sun DIY -jutskia. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *