En tiiä mitä pyysit, mut tää on mun tyyli

Olen etsinyt aika monta vuotta sitä omaa sisustusmakua. Harhaillut ja luullut taas löytäväni. Kokeillut riisuntumpaa ja runsaampaa. Todennut aina, että ei tää ollutkaan sitä mitä haluan. Ihaillut toisten valkoisia ja selkeitä koteja ja ajatellut, että ehkä tykkäisinkin juuri tuollaisesta. Palauttanut harhaileva ajatukset ja todennut, että kyllä meidän kotiin kuuluu värit ja tietynlainen runsaus. Oman kodin sisustaminen on minulle leikkikenttä – täällä pääsen kokeilemaan rauhassa, että mikä juttu toimii ja mikä ei. Juuri meille.
Vanhenemisessa parasta on ehdottomasti itsevarmuus ja se, että viihtyy oman juttunsa kanssa niin tavattoman hyvin. Oma maku on löytynyt ja tiedättekö, että se tuntuu ihan älyttömän hyvältä! Toivon, että historiaan ovat jääneet hutiostokset ja tyylillinen epävarmuus. 
Selailin blogilistaani ja huomasin, että omien lemppariblogien joukosta löytyy aimo annos persoonallisuutta ja asukkaidensa näköisiä koteja. Vahvoja makuja ja keskenään hyvinkin erilaisia tyylejä. En tiedä, että kuinka persoonallisuuteni välittyy sinne ruudun toiselle puolelle näiden kotikuvien perusteella, mutta eräs blogisisko yllättyi kun ensitapaamisella otin puheeksi peräsuolen tähystyksen. Ei kuulemma olisi blogin perusteella uskonut. Arvoitukseksi jäi, että oliko se hyvä vai huono juttu. Näin jälkeenpäin ajateltuna olisi voinut jäättää sanomatta, mutta toisaalta kuvaa minua hyvin myös sisustajana – olisi kannattanut ehkä ensin ajatella. 

Loppuun haluan vielä laittaa listaa blogeista, jotka yleensä aina lukaisen läpi. Upeita, keskenään hyvin erilaisia blogeja ja koteja, joista välittyy vahvasti bloggaajan oma juttu! Kantsii tutustua!
Joko sinä olet löytänyt oman tyylisi sisustaa?

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Hehe. 😀 Mulla on ehkä jonkinlainen etsintävaihe menossa. Välillä lisään väriä ja välillä vähennän. Luulen, että aikalailla kohdillaan alkaa olla. Ehkä. Ainakin tänään. 😉

 2. 2

  sanoo

  Minusta se etsiminen on ihan ok, kuuluu varmasti jollain tapaa kuvioon ihan pysyvästikin? Näin ainakin itse kuvittelisin, minullakin on tyyli ehtinyt muuttua tosi paljon jo ihan blogin viisivuotisen elinkaaren aikana. Alkupään postauksissa oli tositosi retroa, ja nykyään jo paljon "rauhallisempaa" jos niin voi sanoa 😀 En usko että tämä nykyinenkään tyyli jää ikuisiksi ajoiksi, vaan muuttuu mukana samalla kun itsekin aikuistun (=vanhenen) tai jos koti joskus vaihtuu. Sisustus ja elämä on vähän semmoisia että eteenpäin, sano mummo lumessa!
  Kiitos että pääsin sun listoille hienojen blogien seuraan <3

  • 2.1

   sanoo

   Vaihtelunhalu varmasti säilyy, vaikka oma tyyli onkin löytynyt. Mikä milläkin hetkellä on just se sun juttu! 🙂

 3. 3

  sanoo

  Saman probleeman äärellä painitaan täälläkin. Tyyli ja maku tuntuu vaihtuvan vähän turhankin tiuhaan tahtiin. Vain vuosi sitten oli kromi ja blingbling kovasti mieleen, nyt taas mustavalkoisuus ja skandinaavisuus. Tiedän, että kohta hurahdan kaikkiin väreihin, joita nyt taas on kovasti tulossa pinnalle ja sitten oma valkoinen koti tuntuu taas ihan mälsältä.
  Onneksi kuitenkin sisustus ei ole sen vakavampi juttu, joten leikkikenttää riittää. Ja erilaisia tyylejä on ihana ahmia toisten blogeista, vaikka kaikkea ei omaan kotiin pääsisikään kokeilemaan.

  //Kaisa J – Koti-ikävä

  • 3.1

   sanoo

   No juurikin niin! Ja sehän riittää, että mikä milläkin hetkellä tuntuu siltä omalta. 🙂

 4. 4

  sanoo

  Kyllä iän ja kokemuksen myötä se oma tyyli on jo aika selkeästi tiedossa. Ihailen pelkistettyjä loftmaisia koteja, mutta tiedän, että omassa kodissa kaipaan kuitenkin sopivasti sekä pehmeyttä että värejä. Välillä tekee mieli jotain runsaampaa ja välillä haluaa riisua, mutta sekin menee aika paljon vuoden aikojen mukaan, perusjutut nykyisin on ja pysyy. Ja koska monenlainen tyyli miellyttää, on ihana, että on esimerkiksi kesäkoti, johon sopii ne kukkatapetit, jotka eivät taas oman kodin tyyliin niinkään istu.
  Minusta sinulle on ihana persoonallinen ja hyvin tunnistettava tyyli! <3 Ja tähystys, heheheh… ;D

  • 4.1

   sanoo

   Oih, kesäkoti olisi täydellinen! Kukkatapeteista haaveilen minäkin, ja siitä loftista ja vanhasta hirsitalosta. 🙂 Ja voi kiitos Piia! <3 Tykkään myös sun tyylistä ihan hurjasti!

 5. 5

  sanoo

  Mä oon huomannu, että mulla jokanen koti on ollut erilainen vaikka samat sohvat tai sänky on nähnyt jo useammankin muuton. Sisustyyli muuttuu vuosien varrella ja siihen varmaan vaikuttaa niin moni asia, oma maku, sen hetkiset trendit jne. Joku osuus omasta mausta pysyy mutta tulee jotain uutta, jotain jää pois jne. Ja ohan se mukava kun koti ei ole aina samannäköinen! Kunhan on asujansa näköinen! 😊

  • 5.1

   sanoo

   No todellakin juuri noin! Varmasti moni asia tulee muuttumaan jatkossakin, mutta se että on meneillään olevalla hetkellä tyytyväinen siihen omaan juttuun, niin siinäpä se sitten onkin. Kunhan näyttää ja tuntuu omalta. <3

 6. 6

  sanoo

  Meidän tyyli on aina ollut vähän omanlainen -värikäs, persoonallisia ratkaisuja ja retromoderni linja. Hutiostoksila tulen ehkä nyt välttymään (ne miljoonat sisustustyynyt yms), kun on menossa tavaran vähennyskausi ja en osta kuin tarpeellista. Ihailen itsekkin kovasti hyvinkin moderneja ja selkeitä koteja, mutta tää tyyli on vaan meille se paras ja viihtyisin. Nyt tehdään siellä täällä pientä pintaremonttia, mutta tuttu tyyli säilyy. Mutta jokainen koti on minusta kaunis, pääasia että itse viihtyy siellä.

  Hieno ryhmä kauniita blogeja -Kiitoa <3

  • 6.1

   sanoo

   Tiellä on kyllä hurmaava koti ja tyyli! Arvostan rohkeuttanne ja luulen, että juuri se monelta sisustajalta puuttuu. Pelätään että kyllästyy. Ja todellakin juuri noin – kun asukkaat viihtyy, niin se on tärkeintä. <3

 7. 7

  sanoo

  Ihana postaus ja niin totta!! Kyllähän se ikä tekee tepposet ja sitä enemmän on varmempi omista tekemisistään! Ihanaa, että olet löytänyt oman jutun ja loppupeleissä mitä muuta sitä voi! Olisi kamalaa, jos yrittäisi olla jotain muuta mitä ei ole!!

  Kiva kuulla, että viihdyt meilläkin <3 <3

 8. 8

  sanoo

  Nyt siltä tuntuu, mutta en usko kuitenkaan. Sisustus elää, mutta paljon on asioita jotka varmasti pysyvät, kuten "perityt" huonekalut ja tavarat. Myös värit tuntuvat kaukaiselle ajatukselle lähes 10 vuoden mustavalkoisuuden jälkeen. Tykkään seurailla blogeja laidasta laitaan, vaikka olisivatkin jotain ihan muuta kuin mitä omissa nurkissa on.

  • 8.1

   sanoo

   Mutta sehän riittää, että viihtyy juuri tällä hetkellä. Vain muutos on pysyvää, vai miten se meni. 🙂

 9. 9

  sanoo

  Hauska postaus. Hymyillen täällä muistelen sinivoittoista opiskelija-asuntoamme. Ja, sen jälkeen kaikkea vanhaa ruskeaksi käsiteltynä. 🙂 Ja, nyt on tällaista. Uuden ja vanhan liittoa. On ihana katsoa ja lukea toisten blogeja, niitä valkoisia koteja ja niitä runsaasti sisustettuja värikkäitä koteja. Itse olen sisustajana jotain siltä väliltä. 🙂 Tärkeintä on että koti on koti ja asukkaiden on siellä hyvä olla. Oikeastaan kaunis koti on sellainen, jossa asuu onnellinen perhe/ihminen!

  • 9.1

   sanoo

   Joo, sinistä on ollut meilläkin. Ja violettiä! Hyi että – näin jälkeenpäin ajateltuna. Mutta silloin se oli juuri hyvä. Niinkuin tämä nykyinenkin. 🙂

 10. 10

  sanoo

  Just parasta ja palkitsevinta on sen oman jutun löytäminen. Tehdä kodista sen oman persoonansa jatke. Kai vääräntyylinen sisustus tuntuu samalta kuin ei-omannäköinen vaate. Eli ihan hirveältä =D
  Mutta onpa tuo pukeutumismakukin muuttunut iän myötä. Tai muutenkin. Ainahan ne pari vuotta vanhat näyttävät ihan hirveiltä. Jälkikäteen.

  Aika huikealta tuntuu päästä tällaiselle listalle! Nämä blogit ovat kyllä omiakin suosikkejani 🙂

  • 10.1

   sanoo

   Ehdottomasti kuulut tähän listalle! Ihana koti ja tyyppi. 🙂 Se olisi kyllä kammottavaa, jos tekisi kotia jollekkin muulle kuin itsellee. Tai siis meille. Hyi että!

 11. 11

  sanoo

  Sun tyyli on just huippu ja sun näköinen! Täällä on aina ihana käydä inspiroitumassa kauniista väreistä, hyvistä ratkaisuista ja kivoista ideoista.
  Olipa ihana yllätys löytää itsensä sun ja myös mun suosikkien joukosta, kiitos <3

 12. 12

  Hoo sanoo

  Ihana koti teillä! Sehän on juuri sisustamisessa parasta, kun oikein ikinä ei ole valmista ja jo pienillä muutoksilla saa erilaista. Kiitos myös otsikon luomasta korvamatoassosiaatiosta vähän rivompaan biisiin 😀 😀

  • 12.1

   sanoo

   Voi kiitos Hoo! <3 Ja juurikin noin, pikku jutut merkkaa paljon suuressa mittakaavassa ja ainahan se maku muuttuu. Pääasia, että juuri nyt on hyvä. Ja joo, en tiiä mistä mullekin tuli tuo biisi mieleen! Juuri hyräilin sitä touhuillessa.. Äkkiä pois mielestä! 😀

 13. 13

  Anonyymi sanoo

  Mä en pääse yli tuosta otsikosta!?Kertonee sun musiikkimaustakin jotain ;D

  • 13.1

   sanoo

   Hhahhahaaa! 😀 En minäkään ja sehän tässä kaameinta onkin! Kertonee ehkä mun 2000 luvun alun musiikkimausta. 😀

 14. 14

  sanoo

  Mitä enempi ikää tulee…sen selkeämmäksi kaiken haluaa 🙂 Tai sitten aivokapasiteetti ei enää riitä käsittelemään muutoksia…

  No, whatever. Suoliston kohdalla tuli reps 😀

 15. 15

  sanoo

  Samoja ajatuksia – olisi postauksen alkupään teksti voinut hyvin olla omalta näppäimistöltäni.

  Ihailen minimalistisuutta ja valkoisuutta kyllä muilla, mutta itse en pystynyt pelkästään mu-va-ha sisustuksessa elämään (kokeiltu!). 😀 Meillä kuuluu olla väriä, eloa ja sitä jonkinlaista runsauttakin (esim. valkoinen osittain avoin ja osin ovellinen kirjahyllystö, joka olisi varmaan monen minimalistin kauhistus runsautensa ja värinsä puolesta).

  Blogisuosikeistasi löytyi monta omaakin suosikkiani, mutta myös uusia vinkkejä. Kiitos niistä!

  Ja tervetuloa blogikyläilemään myös meille! 🙂

  • 15.1

   sanoo

   Ihana kuulla, että sulla on ollut samanlaisia ajatuksia! Pitää ehdottomasti tulla ajan kanssa sun blogiin uudestaan. Istassa olenkin seuraillut sua jo jonkin aikaa. 🙂

 16. 16

  sanoo

  Hei kuulostaa varsin tutulta 😄 Kaikkea romanttisen kautta 70-luvun kukertavan kautta modernin selkeään. Nyt on oma tyyli löytynyt, jota on helppo kehittää ajan kuluessa.

  • 16.1

   sanoo

   Onneksi en ole ollut näiden tyylikriisien kanssa yksin! Se on ihan huippufiilis, kun löytää sen oman jutun. Oli siinä sitten vaikka vähän muistoja 70-luvusta tai ysärisinisestä. Vain muutos on pysyvää, vai miten se meni? 🙂

 17. 18

  sanoo

  Olen löytänyt. Tykkään erilaisista tyyleistä. Ja jokainen koti on omalla tavallaan kaunis koti. Ihmiset tekevät sen kodin, ja se näkyy.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *