Vaaka

Kävimme tänään kierrätyskeskuksessa katselemassa, josko löytyisi ikkunalasia, huonekaluja tms.
No, tietenkin se puoli oli jo kiinni missä myydään ikkunoita ym, kaikki parhaat huonekalut oli jo myyty tai varattu tai liian kalliita.

Mä olen oikeasti aika järkyttynyt mihin hintaan sielä sitä tavaraa myydään. Voisi kuvitella että ne on puoli-ilmaisia, eikö se kierrätyskeskuksen idea ole, mutta ei, niistä pyydetään ihan kunnolla rahaa! Kertoo mun mielestä aika paljon siitä että ihmiset on nykyään entistä kiinnostuneempia vanhoista tavaroista. Hyvä niin!

No, jotain silti tarttui mukaan, tämä vaaka neljällä eurolla.
En osaa sitä käyttää, tai ymmärrän kyllä idean, mutta en sitä että siinä on kaksi tollaista liikuteltavaa nappulaa. Kyllä mä opin vielä.
Tälle ei ole vielä paikkaa, se odottaa varmaan uutta keittiötä.
Pitäisköhän se keittiö ensin rakentaa, ennen kuin ostan sinne enää mitään? Kaikkea sinne jo ostanut ja suunnitellut, mutta kaikki ei kyllä sinnekään kohta enää mahdu…:D

Meillä on taas patteriongelmia. Viime yö oli vähän viileämpi kun makuuhuoneen patteri oli mennyt yhtäkkiä kylmäksi…Tänään vähän ilmailtiin sitä, katsotaan nyt josko lähtisi taas lämpiämään.
Hiukka hirvittää kaikki tuollainen, sekä kaikki ihme äänet. Putket napsuu ym. Ne hermostuttaa niin kauan kunnes löytyy syy…
Mä näen kauhukuvia silmissäni että yhtäkkiä joku putki räjähtää ja suihkuttaa vettä täysillä ympäriinsä, tai yhtäkkiä jalka meneekin lattian läpi tms….No, ehkä niin ei käy kun ei ole käynyt ennenkään…:D

Kommentit
 1. 1

  Mikko sanoo

  Alhaalla olevalla vivulla valitaan täydet kilot (mustalla pohjalla olevat numerot), ylhäällä olevalla pienemmällä liukukytkimellä valitaan grammat (kuvassa 350g). Kun oikeassa reunassa olevat "metalliliuskat" ovat samassa tasossa, on paino selvillä.

  Jos siis punnitset esim. 2700 grammaa painavan tuotteen, laitat ensin alhaalla olevan vivun kahden kilon kohdalla olevaan loveen. Jos laitat liian ison lukeman, heilahtaa vaa´an "kieli" liikaa. Löydettyäsi oikean kilolukeman, liu´uttelet grammasäädintä niin kauan, kunnes liuskat ovat tasassa.

  Ihan ekana kannattaa poistaa lukitus. Muistaakseni oikeassa reunassa oleva metallipuikko joko painetaan sisään tai vedetään ulos; en jaksa lähteä tarkastamaan.

 2. 2

  sanoo

  Hei mulla oli ihan samanlainen vaaka 🙂 Mutta en oppinut käyttämään sitä, niin annoin sen siskolle.

  Joo ei kyllä tee enää samanlailla löytöjä vanhojen tavaroiden kierrätyspaikoista kuin ennen..siis sen takia, että kaikissa itseä kiinnostavissa huonekaluissa on päällä lappu, jossa lukee myyty.. tai sitten hinnoittelu on niin korkealentoista.

 3. 3

  Anonyymi sanoo

  Tuo on ihan normaalia, että vanhan talon äänet ja piirteet hermostuttavat.
  Ennen kattoremonttia olin aina vähän ahdistunut, kun satoi kaatamalla vettä. Tiesin kyllä, ettei katto vuoda, mutta koska en ollut sitä omin silmin nähnyt, kun en halunnut ryömiä yläpohjaan, niin mielikuvitus sai välillä vallan. Niin kuin monen muunkin asian suhteen.
  Ei ole helppoa vanhan talon asuttaminen!

  Sitten kun on rempattu ja asuttu talossa jokunen tovi, se helpottaa. Sitä on niinkuin tutustunut taloon perin pohjin ja tietää, "puhuuko" talo vain omiaan vai kenties varoitteleeko jostain.

 4. 4

  Anonyymi sanoo

  Pääkaupunkiseudun kierrätyskeskuksista keskusta ja kyläsaari ovat ihan hyviä mestoja, mutta muista en ole itse löytänyt mitään kiinnostavaa. Syrjäseutujen kierrätyskeskukset taas ovat valikoimaltaan paljon parempia ja hinnatkin kohtuullisempia. Itse kiertelen kirppikset ja kierrätyskeskukset mieluiten porvoo-hyvinkää-kirkkonummi tasalla, eikä niissä ole läheskään niin paljon ikeaa tarjolla, kun esim. Tikkurilassa.

 5. 5

  sanoo

  Mikko: Kiitos avustasi, mutta ymmärsin kyllä tuon. Aloin vain ihmetellä kun tuossa onkin kaksi noita "liukuvipuja", toinen on tuolla ihan nollassa ja liikkuu paljon kevyemmin kuin tuo joka on 350g kohdalla. Mitä virkaa sillä toisella liukuvivulla on siis?

  Huopis: Aika hauska! Saa nähdä miten mun vaa´an kanssa käy, lentääkö lopulta seinään kun menee hermo?:D

  anonyymi1: Totta! Voi kamala, vesisade meillä onkin vielä kokematta! Tai joku kunnon ukonilma ja myrsky! Kerrostalossakin se ahdisti, miten sitten täällä? Voi ei…

  Anonyymi2: Me käytiin just tuolla Kyläsaaressa. Ja totta, odotan kovasti että pääsen kauemmas kiertelemään kierrätyskeskuksia ja vanhan tavaran liikkeitä! Siihen ei ole vain vielä ollut aikaa..
  Täytyy yrittää kesällä vaikka tehdä joku viikonloppukirppiskierros lähiseudulle, tai pidemmällekin.:)

 6. 6

  Anonyymi sanoo

  Voisikohan sitä toista vipua käyttää vaikka lisäysten punnitsemiseen. Kun lisäät vaa'alle tasapainotettuun astiaan vaikka 200g jauhoja, niin laitat toisen vivun 200g kohdalle ja toisen siihen pisteeseen, missä vaaka oli alun perin tasapainossa. Sitten vain kaadat jauhoja astiaan niin kauan, että vaaka näyttää taas olevan tasapainossa.

  Voit testata, toimiiko tämä siten, että laitat vesiastian vaa'alle ja asetat vaa'an tasapainoon. Sitten laitat sen toisen liukuvivun 200g kohdalle ja pidät toisen liukuvivun paikallaan. Kaada 2dl vettä vesiastiaan ja katso tasapainottuuko vaaka. Jos vaaka tasapainottuu, tiedät että vaaka punnitsi 2dl vettä tarkasti.

  Moderneissa vaaoissa on toiminto nimeltä taaraus. Sitä käytetään juuri sellaisissa tilanteissa, kun halutaan punnita jo vaa'alla olevan painon lisäksi jokin muu paino, esimerkiksi voin lisäys taikinavuokaan.

 7. 7

  Mikko sanoo

  Kappas kappas, niinpä onkin kaksi liukusäädintä minunkin vaa´assani. Tuo, mikä sinun vaa´assasi on 350g kohdalla on taarapainon säätämistä varten. Sen avulla voit siis poistaa astian painon. Punnitset ensin astian, jolloin säädät ko. säätimellä taaran, ja sitten punnitessasi ko. astiassa itse tuotteen, saat suoraan tuotteen painon.

 8. 8

  sanoo

  Ahaa! Totta, totta…Siinä tulikin kaksi erilaista käyttötarkoitusta, kumpikin on varmaan oikein. Täytyypä testailla jossain vaiheessa toimiiko!
  Kiitos teille!

 9. 9

  sanoo

  Nätti vaaka ja tutun näköinenkin 🙂 Täytyykin nuo käyttöohjeet lukea täältä!
  ps. Eikös se kuulu asiaan vanhassa talossa putkien paukkuminen, kun alkaa lämpöä tulla…?

 10. 11

  sanoo

  Hyvä mieli: Niin, toivottavasti kuuluu asiaan…Mä kyllä itekin ajattelin että se johtuisi tosta kun lämpöä tulee, mutta kun ei tunne vanhoja taloja, ei voi olla varma…

  Katsula: Okei! No mä kanssa kuulin just mummiltani että sillä on samanlainen, jonka olisin saanut ilmaiseksi jos olisin tiennyt…

 11. 12

  Anonyymi sanoo

  Kai olette jo hankkineet Panu Kailan kirjoittamat kirjat,niistä saatte oikeaa informaatiota,rauta-kaupan ja remonttireiskojen jutut voipi jättää kyllä omaan arvoonsa…Parempi olla tekemättä mitään hätiköityä, vanha rakennus vaatii aikaa ja harkittuja toimenpiteitä, liian moni rakennus on remontoitu "hengiltä" ja tehty paljon turhaa ja kallista työtä. Yksikään nyky-pakettitalo ei ole sadan vuoden kuluttua pystyssä,teidän kotinne saattaapi olla silloin jo yli 200 vuotta vanha 🙂 Ihanaa kevättä uuteen kotiin, turhat ressit pois ja Kailan kirjat lukuun heti!!

 12. 14

  sanoo

  Anonyymi ja Sini: Haha, kiitos!
  Perinnemestarin kirja meillä jo onkin, mutta Kailan kirjat vielä puuttuu. Pitäisi se Talotohtori ostaa kun tulisi vastaan/muistaisi.

 13. 15

  Anonyymi sanoo

  Mulla on samanlainen vaaka ja käytän sitä niin, että ylhäällä olevalla oikeanpuoleisella "kankeammalla" vivulla tasapainotan eli kalibroin vaaàn tasapainoon = liuskat tasan, siirrän siis sitä oikeaa vipua niin kauan oikealle, että liuskat ovat samalla tasolla (muut vivut nollassa eli ihan vasemmalla). Punnittava tavara vaakaan ja sitten alapuolen vivulla täydet ja puolet kilot ja yläpuolen vasemmalla grammat, jälleen siis niin, että liuskat tulevat samalle tasolle. Muista poistaa lukitus ensin vetämällä oikeassa sivussa oleva vipu ulos. Hyviä punnituksia!
  t. Justiina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *