Joulun paketit

Tänä jouluna päätin, puoliksi vahingossa, paketoida lahjat iloisen värikkäästi. Ostin Tiger-kaupasta lahjapapereita ja erivärisiä lahjanaruja varastoon aiemmin syksyllä. Kun näin paperit ja nauhat kotona edessäni, tekikin mieli laittaa joululahjat värikkäisiin paketteihin.
Osa perinteisen punaisiin, osa kirkkaan värikkäisiin ja osa mustavalkoisiin paketteihin. Päälle erivärisiä nauhoja. Kortit askartelin itse kartongeista ja leimasin kirjaimilla koristellen.

Aivan ihania paketointi-ideoita on aina esimerkiksi Pinterest pullollaan, mutta mä en jaksa liian monimutkaisiin juttuihin lähteä. Käytetään sitä mitä löydetään.
Yleensä mä jaksan ensimmäiset joulupaketit kauniisti ja innokkaasti paketoida, mutta viimeiset paketit menee kyllä jo aika vikkelästi ”en jaksa enää”-asenteella paketteihin. Lisäksi viikonloppuna hyödynsin kyllä markettien lahjapakkaajien palveluja, maksoin mielelläni muutaman euron, kun oma pakkauspino lyheni selkeästi.

Miten sinä paketoit lahjat tänä vuonna? Kierrätyspaperista? Jotain hienoa ja tarkkaan suunniteltua vai perus markettien tonttupaperia päälle?

Tänään on ollut vähän pinna kireällä, vaikka jouluhommat on hyvin jo hoidossa. Nestori on edelleen kipeä, ruokahaluton ja kiukkuinen, liekö se sitten painaa muakin.

Huomenna ajateltiin mennä vähän Helsinkiin fiilistelemään joulua, josko se olo siitä rauhottuisi.

-Henna-

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Kivannäköisiä paketteja. Meillä oman perheen lahjat ovat vuodesta toiseen olleet kankaisissa lahjapusseissa, jotka olen ommellut. Muuten suosin lahjakasseja, koska niitä voi käyttää uudelleen. Nauhat ja nimikortit säästän vuodesta toiseen eli niissä mennään kierrätyssysteemillä.

  Hyvää joulua teille ja toivottavasti se rauhallinen joulutunnelmakin vielä löytyy!

 2. 2

  Anonyymi sanoo

  Itse pystyn vain pari pientä pakettia lapselle ostamaan eli olisin innoissani jos paketoimista olisi. Ehkä se vähempi olisi parempi.
  Kierrätystä suosin, papereissa ainakin.
  Rauhaisaa joulua teille<3

  t. äiti Turusta

  • 2.1

   sanoo

   Ei mekään montaa pakettia lapsille ostettu, mutta tein aika paljon sukulaisille, ja kaikkea pientä hankin sinne sun tänne. Pian sitä paketoitavaa olikin jo melko paljon!

   Oikein ihanaa joulua!

  • 3.1

   sanoo

   Se on kyllä tosi hyvä! Meilläkin lahjakassit toki säästetään, mutta lahjapaperia voisi kyllä kierrättää enemmän…

   Hyvää joulua sinne!

 3. 4

  sanoo

  Joskus käytän perinteisiä joulupapereita, usein ruskeaa käärepaperia jouluisilla kangasnauhoilla tai kakkupapereilla koristeltuna. Joskus käytän kierrättäen kauniita lahjakasseja. Ja lähes joka joulu kierrätän vanhoja lahjapapereita, jos en kokonaan niin askartelen niistä joulu- ja pakettikortteja.

  • 4.1

   sanoo

   Ruskea käärepaperi on kyllä kiva kun sitä voi tuunata niin monin tavoin. Mäkin monena jouluna sitäkin käyttänyt.
   Kiva kuulla että ihmiset kierrättää. 🙂

   Hyvää joulua!

 4. 5

  sanoo

  Mä katson yleensä kaupasta jonkin kauniin paperin, yleensä se on jollain lailla yksinkertainen, siis esim. punainen valkoisilla palloilla tai luonnonvärinen lumihiutaleilla. Usein mielessä on kaikenlaisia ideoita voimapaperista tehtyyn omatekoiseen paperiin jne. mutta sitten melkein aina käy niin että paketointi jää viimeisiin iltoihin (niin tänäkin vuonna! 😀 ) ja mennään sieltä missä aita on matalin. 😉 Jotenkin paketointipalveluja en ole osannut hyödyntää koska tykkään katsella vielä ihan viime metreille mitä olen rakkaille hankkinut. 🙂 Papereita harvoin tulee itse säästettyä (mun vanhemmat säästä paremmin), ellei sitten jostakin isosta paperista jää siistiä paperia tähteeksi. Lahjapussit tietenkin käytetään uudelleen.

  Mulla on kans tuota tigerin salmiakkipaperia, tykkään siitä! 🙂

  • 5.1

   sanoo

   Kuulostaa tutulta. 😀 Mäkään en ole koskaan aiemmin hyödyntänyt noita paketointipalveluja, mutta nyt isojen lahjojen kanssa todettiin että mitä jos helpottais joulukiireitä ja samalla saisi luisteluseura tukea. 🙂

   Ihanaa joulua!

 5. 6

  sanoo

  Tosi kauniita paketteja, mun suosikki on tuo salmiakki, joa myös käytän 🙂
  Valoisaa joulua sulle ♥ ♥ ♥

 6. 8

  sanoo

  Tänä vuonna meni aikuisille osoitetut lahjat lähinnä mustavalkolinjalla, hieman sattumalta, koska tein itse suklaita ja niiden kaveriksi tuli alkon juomia, jotka sattuivat olemaan mustavalkoisia tai mustahopeisia. Näihin yhdistin kaapista löytyneitä puisia ja pahvisia laatikoita ja harmaita sytykeruusuja. Muutoinkin päätin tänä vuonna, etten osta nyt yhtään uutta paperia vaan vanhoja käyttelen pois, joten loppuihin tuli sekalaisia kierrätettyjä tai uusia aiemmin ostettuja materiaaleja. Uusi kierrätysideakin tuli sattumalta, kun käytin lahjanaruna trikookankaan esipesun jälkeen pois leikattua saumuriommelsoiroa (saumuroin rullaantuvat kankaat kaksinkerroin ennen esipesua). Nämä soirot on menneet aiemmin roskiin, mutta nyt löytyi niillekin käyttökohde.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *