Pekoni-pastakeitto

Helpot ja ruokaisat keitot maistuvat meillä koko perheelle talvisin. Kun keittoa valmistaa kerralla ison kattilallisen on arkiruoka pulmat ratkottu muutamaksi päiväksi. Pekoni-pastakeitto maistui ihanalta ja valkoiset suuret pavut sopivat todella hyvin keittoon. Pekoni on hyvä hätävara jääkaapissa ja siitä taikoo monta erilaista ruokaa nopeasti sekä helposti. Kasviksia tähän keittoon voi hyvin vaihdella sen mukaan mitä kotoa sattuu löytymään. Porkkanaa, sipulia ja varsiselleriä meiltä löytyy kotoa miltei aina.

Pekoni-pastakeitto

Ainekset (6 annosta)

170 g
pekonia
1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulin kynttä
2 kpl
lehtisellerin vartta
3 kpl
porkkanaa
½ kpl
pieni kesäkurpitsa
2 l
kasvislientä
3 rkl
tomaattipyrettä
2 prk
suuria valkoisia papuja (go green)
150 g
pientä simpukka pataa
½ tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria myllystä
1 dl
tuoretta basilikaa hienonnettuna
45 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 15 min

Tee näin:

Kuutioi pekoni. Kuori ja kuutioi sipuli sekä porkkanat.

Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet.

Poista kesäkurpitsasta siemenet. Kuutioi varsiselleri ja kesäkurpitsa.

Paista kuutioitu pekoni rapeaksi kattilassa. Poista ylimääräinen irronnut rasva.

Lisää kattilaan sipuli, valkosipuli, varsiselleri ja porkkanat. Kuullota muutama minuutti.

Lisää kattilaan kasvisliemi ja tomaattipyree. Kuumenna keitto kiehuvaksi ja keitä viisi minuuttia.

Valuta pavut hyvin. Lisää keittoon mausteet, pavut, pasta ja kesäkurpitsa. Keitä kunnes pasta on kypsää noin 8 minuuttia.

Tarjoile pekoni-pastakeitto tuoreen basilikan kera.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *