Yrttisalaatteja joka makuun

Yrttisalaatit_Kasvihormoni.fi-2Kesäruoan erottaa talvisesta ruoasta yrttien määrästä – ainakin meillä. Kun piha puskee yrttejä ylenpalttisesti ja olen istuttanut niitä vielä ruukkuihin parvekkeellekin, livahtaa ruokaan jos toiseenkin epämääräisen tarkka määritelmä ”kourallinen” timjamia, minttua, basilikaa tai vaikkapa ruohosipulia. Välillä tulee yhdistelmä, jota ei tee välttämättä mieli uusia, mutta suurin osa yrttisekoituksista toimii mainiosti. Oma kokemukseni on, että kannattaa pitäytyä kahdessa yrtissä ruokalajia kohti, niin suu maistaa raaka-aineet mainiosti.Yrttisalaatit_Kasvihormoni.fi-3 Juhannukseksi ilmestyi kauppaan mehevän maukkaita kotimaisia tomaatteja (makeita!), joten niitä piti juhlistaa latvomalla basilikoita. Kurkut raikastin puolestaan mintulla ja rukolalla, lempeä päärynä-avokadosalaatti sai vahvuutta sipulin varsista. Reseptit ovat yksinkertaisia ja määrät summittaisia, tärkein mittari löytyy omasta suusta.

Yrttisalaatit_kasvihormoni.fiMintturaikastetut kurkut

  • 1/2 kurkku
  • kourallinen mintun lehtiä
  • kourallinen rukolan tai sinappikaalin lehtiä
  • tarjoiluun mustapippurilla ja sitruunalla sekä kevyesti suolalla maustettua turkkilaista jogurttia

Valmistus

  1. Paloittele kurkku sopiviksi suupaloiksi. Huuhtele kasvimaalta tulleet yrtit ja hienonna ne karkeaksi hakkelukseksi.
  2. Sekoita salaatin ainekset keskenään. Tarjoile jogurttikastikkeen kanssa.

Basilikatomaatit

  • 3 isoa ja kypsää tomaattia
  • kourallinen basilikan lehtiä
  • tarjoiluun oliiviöljyä ja mozzarellajuustoa

Valmistus

  1. Siivuta tomaatti sopiviksi suupaloiksi. Huuhtele basilika tarvittaessa ja laita yksittäiset lehdet tai yrtin kärkiversot tomaattilohkojen päälle.
  2. Tarjoile aromikkaan oliiviöljyn ja laadukkaan mozzarellajuuston kanssa.

Päärynä-avokadosalaatti

  • 1 avokado
  • 1 kypsä päärynä
  • muutama sipulin varsi
  • kourallinen kuorimattomia manteleita
  • tarjoiluun voimakasta valkohomejuustoa tai suolaista fetaa

Valmistus

  1. Kuori päärynä. Halkaise avokado ja poista sen siemen sekä irrota se kuorestaan. Lohko molemmat sopiviksi suupaloiksi.
  2. Silppua sipulinvarret parin millin siivuiksi.
  3. Paahda pähkinöitä kuumalla (valurauta)pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä. Hienonna ne sitten veitsellä karkeaksi rouheeksi.
  4. Sekoita salaatin ainekset keskenään. Tarjoile maistuvan juuston kanssa.

Yrttisalaatit_Kasvihormoni.fi-4

I love easy Summertime cooking! Just chop up anything fresh, mix with herbs, and serve with a splash of tasty dressing. Life couldn’t be easier than this.

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com
Kommentit
  1. 1

    sanoo

    Yrtit ovat kyllä ihania, mutta silti tulee liian vähän käytettyä. Minulla on kasvamassa basilikaa, tilliä, persiljaa, rosmariinia, timajmia, sitruunamelissaa ja erilaisia minttuja. Mintut varsinkin jäävät helposti käyttämättä, mielelläni luen lisää sen käyttövinkkejä. Kurkun kanssa en ole kokeillut, joten sen teen heti tänään. Kiitti vinkistä

    • 1.1

      sanoo

      Minä laitan minttua lähi-idän tyyliin kaikkeen, erityisen hauska makuyhdistelmä on uudet perunat ja minttu (vinkki, jonka bongasin Monty Donilta). Salaatit raikastuvat mintulla, kaveriksi käy hyvin sitruunainen oliiviöljy. Teen myös paljon uunilammasta, ja valkoista kalaa uunissa, jotka saavat kaveirn mintusta. Nam!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *