Vaniljat kasvimaalla

Samettikukka_Vanilla_Kasvihormoni.fi-3Loma on tehnyt tehtävänsä niin puutarhassa kuin puupäätarhurissa. Piha nimittäin rehottaa – onpa runsasta, sanoisi joku kohteliaasti – ja puupäätarhuri haahuilee pihalla kameran kanssa tai ilman, eikä osaa ryhtyä mihinkään. Hyvä, kun kykenen löytämään pihasta jotain, minkä voisi asettaa kameran etsimeen ja napsasta siitä kuvan.Samettikukka_Vanilla_Kasvihormoni.fi-4 Kuin ihmeen kaupalla kasvimaa on kasvanut perinteiseen heinäkuiseen täyteyteensä. Tänä vuonna laitoin sinne harvinaisen paljon kukkia ja suosikkejani ovat nämä pohjattomaan puusaaviin päätyneet ’Vanilla’ samettikukat. Ne ovat kesäkukista niitä, joita kasvatan joka vuosi, niissä on mielestäni sitä jotain: kaunis sävy, sopivan runsas muoto, hyvä yhdisteltävyys muihin kasveihin ja helppo kasvattaa. Tänä vuonna nämä ’Vanillat’ olivat niin hyvässä esikasvussa, että jos olisi ollut kelien puolesta yhtään iloisempi vuosi, ne olisivat ehtineet runsaaseen kukkaan jo juhannukseksi. Mutta mikäpä ei olisi hidasta tänä vuonna!

Saavissa on kaverina tummaa koristehirssiä (Pennisetum glaucum ’Purple majesty’), joka puolestaan ei ole kasvanut kesäkuun alkupuolen jälkeen oikeastaan lainkaan. Tai on se kasvattanut yhden lehtiparin, mutta toisesta päästä kylmä onkin sitten kuihduttanut edellisiä lehtiä samaa tahtia. Siemenpussin lupaukset korkealla huojuvasta ja helppokasvuisesta koristekasvista pitäisivät varmasti paikkansa, jos pussin kyljen kuvaus ”nauttii runsaasta lämmöstä” olisi toteutunut edes jossain määrin. Nyt niistä näkyvät tuolta samettikukkien seasta pienet hapsut – eivätkä näköjään astian reunojen punavaulatkaan ole innostuneet ryöppyämään reunan yli.

Vieläköhän sitä kokeilisi uudemman kerran tätä yhdistelmää ensi kesänä vai olisiko jonkin muun vuoro?

Samettikukka_Vanilla_Kasvihormoni.fi-1These marigold ’Vanillas’ are the annual flowers I grow every year. I like the color and the form of them and they are easy to grow kind of bloomers that never let me down. This year they grow in an old wooden container together with purple millet (Pennisetum glaucum ’Purple majesty’) which have not grown due to the cold weather. But I bet the vanillas will continue blooming until frost arrives.

Samettikukka_Vanilla_Kasvihormoni.fi-5

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com
Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *