Vaivaton marjapiirakka

mansikkatorttu_kasvihormoni-2Nyt on tarjolla ohje aivan ihanaan muropohjaiseen marjapiiraaseen, joka valmistuu lähes huomaamatta ja vähällä vaivalla. Pohjaa varten on ohjeessa kaksi versiota: superhelppo valmistaikina ja pientä vatkausta vaativa itse valmisettu murotaikina. Molemmat piiraspohjat voi valmistaa hyvissä ajoin, vaikka pari päivää etuajassa, joten tämä piiras kannattaa pistää muistiin. Sen tekee loppuun jutustellessa vieraiden kanssa.

Täytettä voi varioida monin tavoin. Meidän mansikkakausi on juuri nyt parhaimmillaan, joten tässä taytteenä on mansikoita sekä kermarahkaa. Pinnan voi herkullistaa käytännössä millä tahansa marjalla tai vaikkapa kypsillä nektariineilla ja koristeeksi sopii kauden syötävät kukkaset, minun piirakassani maitohorsman anilliininpunaiset kaunokaiset.

mansikkapiirakka_kasvihormoni-2

Muropohjainen marjaherkkupiiras

2/3 pkt kaupan valmista murotaikinaa (pakaste)

TAI

  • 3/4 dl sokeria
  • 150 g margariinia
  • 1 pieni muna
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/2 dl mantelijauhetta

Vuoan jauhotukseen

  • margariinia
  • korppujauhoja

Paistamiseen halutessa

  • leivinpaperia
  • kuivaherneitä

Täyte

  • 1 dl valmismaustettua appelsiinirahkaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 4-5 dl marjoja

Valmistus

  1. Aloita voitelemalla ja korppujauhottamalla vuoka.
  2. Mikäli käytät pakastetaikinaa, anna sen sula. Mikäli teet taikinan itse, kuutioi margariini ja vatkaa se vaahdoksi sokerin kanssa . Lisää joukkoon muna ja vatkaa voimakkaasti. Sekoita lopuksi vaahtoon varovasti jauhot ja mantelijauho. Mikäli taikina jää kuivaksi, lisää ruokalusikallinen vettä. Taputtele taikina leivinpaperin päälle pyöreän vuoan kokoiseksi, peitä toisella paperisiivulla ja nosta jääkaappiin vähintään tunniksi.
  3. Taputtele taikina jauhotetun vuoan pohjalle ja reunalle. Halutessasi laita taikinan päälle leivinpaperi ja kaada siihen kuivaherneitä: tämä pitää taikinan tasaisempana uunissa. mansikkatorttu_kasvihormoni-1
  4. Paista pohjaa 175 asteisessa uunissa parikymmentä minuuttia. Anna jäähtyä.
  5. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi, varo, ettet vatkaa liikaa ja saa siitä ryynimäistä voita. Sekoita kerman sekaan maustettu rahka.
  6. Levitä rahka piirakkapohjan päälle ennen tarjoilua. Levitä tai asettele rahkan päälle kerros marjoja. Koristele halutessasi syötävillä kukilla.

mansikkapiirakka_kasvihormoni-3

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com
Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *