Vahvan syksyinen väri-iloittelu maljassa (ja puutarhahaaveita)

daalia_paaryna_kasvihormoni.fi-1Välillä pohdin, kasvatanko pihan kukkia ensisijassa puutarhan vai sisätilojen iloksi. Jotenkin olen tullut siihen tulokseen, että ensisijassa puutarhan vuoksi, mutta kasvi on meille väärä, jos siitä ei ole myös leikoksi, sillä olen innostunut oman pihan kukkakimpuista niin paljon.

Olisi aivan ihana, kun puutarhan koko olisi tupla nykyiseen nähden, niin voisin hyvillä mielin pistää kymmenen metrin rivin näitä erilaisia daalioita ja jokavuotisia kesäkukkia leikkotarkoitusta varten. Nykyisin puutarhan oma kasvu (erityisesti isoiksi kasvaneiden puuvartisten pensaiden vaatima tila) alkaa viedä kasvualustaa niin paljon, että pihasta loppuvat ne kolot, johon leikkokukkavaraston saa jemmattua. Uusi piha ja sen pienet kasvit ovat mahdollistaneet tähän asti monenmoisen ihanuuden kasvattamisen siinä sivussa. Kirjaimellisesti.

Sitä tuplakokoista puutarhaa hyödyntäisin tietysti myös muihin puutarhaunelmiin, kuten isompaan kasvihuoneeseen, talvetukseen sopivaan maakellariin ja omaan, uimasyvyiseen vesiaiheeseen. Mahtavaa olisi myös kasvattaa salaattipenkin kokoa ja istuttaa vielä pari erilaista marjapensasta. Ja kukapa vastustaisi huvimajaa tai pihasaunaa, jos piha olisi niin suuri, että niillekin olisi tilaa.

Tämähän kuulostaa aivan siltä, että maalle muuttamista on harkittava. Mutta miten se onnistuisi yhdessä lähikaupan, polkupyörällä taitetun työmatkan ja kivenheiton päässä olevan lähikoulun kanssa?

daalia_paaryna_kasvihormoni.fi-2

I love cut flowers from my own garden. The only problem is that the current one is starting to be filled with grown up trees and shrubs so that the empty space formerly occupied by the annuals has disappeared. If only I could have a bigger space and still live in the suburbs (or even better – downtown in a city).

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com
Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *