Terassi sai lasit

Terassilasitus_kasvihormoni.fi-6

Nyt on pieni (suuri) tuuletuksen paikka, sillä meillä on takapihan terassissa lasitus! Ji-pii, pitkäaikainen unelma on tullut toteen!

Terassi_ennenjalkeen

Ennen ja jälkeen -kuvat meidän terassista. Muutoksena on paitsi lasitus, myös kevyempi ilme parvekkeen kaiteelle vaaleamman värin myötä. En tiedä, ollaanko tässä lopulta menty parempaan päin, sillä tuo ennenkuva näyttää niin paljon kesäisemmältä.

Jo taloa ostettaessa meillä oli ajatus siitä, että alaterassille pitää tehdä jotain. Minä olin sitä mieltä, että kapean katoksen rajaaminen possukarsinaksi muurilla on hassua ja Tekninen tuki kävi mittaamassa, että pylväiden väliin saisi hyvin riippukeinun – jos siinä vaan tarkenisi lepäillä. Siitä se ajatus sitten lähti, ja yhdessä sovittiin, että sitten joskus hankitaan paikkaan lasit.

Se joskus tuli nyt neljä vuotta talon hankinnan jälkeen.

Terassi_ennenjalkeen2

Terassin lasitus kilpailutettiin parilla Jyväskylän alueella toimivalla lasitusfirmalla. Kummallakin oli hyvältä tuntuvat tuotteet, mutta vain Keski-Suomen Terassilasitus lupasi purkaa tuon jykevän muurin osana sopimusta.

Kaikki tuntemamme remppajannut lupailivat meille, että äkkiäkös me tuo muuri purettaisiin itse, mutta purkuoperaatiota vierestä seuratessa oltiin tosi tyytyväisiä, että ei ryhdytty puuhaan, sillä touhu ei ollut ihan ”äkkiäkös tuosta”. Kun jätti työn asennusfirman hoidettavaksi, ei tarvinnut vastata siitä, miksi joku kohta ei ole vatupassin suorassa ja miten siihen nyt voikaan asentaa sen lasikiskon. Diili sopi meille mainiosti ja tuntui, että nyt tuli taas investoitua rahat siihen parhaaseen kohtaan kyseenalaisen säästön sijaan.

Sen sijaan me luvattiin, että roudataan purkujäte (=harkot) itse jatkokäsittelyyn ja siinäkin oli ihan riittävästi tekemistä, varsinkin, kun matkalle osui yksi nyrjähtänyt nilkka ja sopivan kirpakat pakkaset. Huh sentään, parituhatta kiloa harkkoja alapihalta peräkärryyn ja siitä kaatikselle ei ole ihan kevyt homma tällaiselle puupäätarhurille ja apulaisjoukolle.

terassi_rakennus

Itse terassilasitus asentui meidän mielestä itsestään, ainakin heti sen jälkeen, kun tajuttiin, että eihän tällaista voi pystyttää pelkällä toimenpideilmoituksella ja saatiin rakennuslupa kuntoon. Jokaisen tumpelon remontoijan pitää siis muistaa laittaa paperityöt vireille ajoissa, ettei tule hätä käteen niin kuin kävi meillä. Heh.

Nappasin yllä olevat kuvat töihin lähtiessä ja kotiin tultaessa leppoisa Mikko oli poistunut paikalta ja jättänyt meille täydellisen terassin laseineen. Siinä sitä pällisteltiin lähisuvun kanssa monttu auki, sillä kukaan meistä ei osannut ajatella, että asennus voisi olla niin nopeaa. Ihan hupsis vaan, meille tuli työpäivän aikana kevätparatiisi!

Terassilasitus_kasvihormoni.fi-7

Nythän sitä sitten pitääkin alkaa miettiä, että mitenkäs se sitten lopulta kalustetaan ja ennen kaikkea, saako tomaattikoppi nyt kovan kilpailijan. Aikaa on kaksi kuukautta, sitten terassin paras käyttöaika on käsillä. Kaikki ideat ja ajatukset siitä, mitä tuonne terassille voisi laittaa, ovat tervetulleita, sillä haaveiden aika on nyt!Terassilasitus_kasvihormoni.fi-9

Our terrace got glasses and I am eagerly waiting for the spring to arrive so that the space can show its true potential. Do you have any ideas on what to do with this new spring paradise?

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com
Kommentit
  • 1.1

   sanoo

   Kiitos kehuista! Muutos mietitytti etukäteen, kun meidän parvekkeen kaide on niin massiivinen. Ainakin ensi kesä katsellaan sitä ja pohditaan, pitääkö senkin olemus keventää, meidän talo kun on melko siro ja kaide ei ihan toista kokonaisuutta.

   Toivotaan, että terassista tulee käytännössäkin ihana!

 1. 4

  sanoo

  Paljon onnea lasiterassista.
  Itseltänikin löytyy aika iso lasiterassi juuri talon eteläpuolelta. Keväisin jo maaliskuussa on päivisin lämpö kohonnut lasiterassilla sen verran ylös, että siellä tarkenee ilman takkia auringosta nauttia.
  Myös parina (leutona) viime keväänä olen lasiterassille ensimmäiset narsissit ja muut sipulikukat raahannut jo maaliskuussa, ne ovat siellä kestäneet vaikka pihalla olisi muutama pakkasastekin ja viileässä kukinta on kestänyt viikkoja.
  Keväällä taimia voi viedä lasiterassille karaistumaan, toukokuun alussa sinne voi viedä jo pysyvästi taimia ja sinne voi myös kylvää lyhyen esikasvatuksen vaativia kasveja.
  Lasiterassihan olisi myös mahtava kasvatuspaikka kasveille ihan kasvihuoneen tilalta koko kesäksikin, mutta minulta löytyy oikeakin kasvihuone ja muut perheenjäsenet eivät tykkäisi jos lasiterassi olisi vuoden ympäri kasvatuskäytössä (niin kiva kuin se minun mielestäni olisikin).
  Syksyllä taas lämpötilan laskiessa lasiterassille on hyvä viedä pakkassuojaan kasvit (ja sinne ei tosiaan mene mitkään pikkupakkaset, ainakaan meillä).

  Kommentistani taitaakin käydä ilmi, että lasiterassi on meillä kovassa käytössä kasvien kasvatuksessa, mutta mitäpä muutakaan käyttöä puutarhahörhö lasiterassilleen keksisi:)

  Puutarhamyyrä Kasveja siellä ja täällä -bogista

  • 4.1

   sanoo

   Kiitos, tätä voinkin käyttää apuna, kun kehitän kevättä varten kasvatusaikatauluja. Tähän asti olen roudannut taimet meidän pikkuiseen tomaattikoppiin, jossa eristävyys ei ole läheskään samaa luokkaa tämän isomman version kanssa. Nyt on meidän Teknisen tuen kanssa tiedossa kylmille öille tiukka vääntö siitä, saako terassia lämmittää sisältä tulevan huoneilman avulla… 🙂

  • 6.1

   sanoo

   Voi kiitos! Nyt pitäisi päättää vielä sen käyttötarkoitus – lasten voimistelurenkaat sieltä löytyvät, muuten on (lähes) tyhjää täynnä.

 2. 7

  sanoo

  Onnittelut upeasta lopputuloksesta <3 Kyllä tuolla kelpaa jatkaa Suomen lyhyttä kesää vaikkapa päiväunien merkeissä. Hyvä paikka myös hieman touhuta mullalla, esikasvattaa aarteita ja viettää kesäistä sadepäivää. Ihanan onnellisia hetkiä uudella terassilla teille kaikille <3

  • 7.1

   sanoo

   Kiitos! Tuossapa olikin selkeä toteutuslista ensi kesälle. Ei muuta kuin odottamaan kauniita ja lämpimiä kelejä 🙂

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *