Täydellinen mansikkakakku

Mansikkakakku_Kasvihormoni.fi-4
Nyt tulee kyllä yliannostus mansikkaa, mutta koska Instagramin puolella kehotettiin, laitan vielä reseptin valkosuklaatoffeisesta mansikkakakusta. Ihastuin viime kesänä valkosuklaasta paahtamalla (!) tehtyyn toffeeseen, jota tässä kakussa on pinnassa. Sisällä on iso rohmukasa mansikoita ja vaniljaista kermarahkaa, mauseena löytyy vaniljaa ja raikasta limettiä. Meinasin kirjoittaa, että kakku on superhelppo tehdä, mutta koska toffeen keittely ja liivatteiden turvotus vievät aikansa, todettakoon, että kakun tekee tunnissa, kunhan on jäistä jäähdytysvettä saatavilla.

Kakku on mitoitettu kahdeksalle syöjälle, mutta me hotasimme kakun neljään pekkaan pois.

Mansikkakakku_Kasvihormoni.fi-2

Mansikkakakkua valkosuklaatoffeepäällyksellä

Kakkupohja

  • 2 munaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl vehnäjauhoja TAI gluteenitonta jauhoseosta ja ½ tl psylliumia

Valkosuklaatoffee pinnalle

  • 100 g valkosuklaata
  • 1 ½ dl vispikermaa

Täyte (ja pinta)

  • noin 8 dl mansikoita
  • 2 liivatetta
  • 2 rkl kermaa
  • 2 dl rahkaa
  • 1 dl vispikermaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria

Kostutukseen

  • limetin mehu
  • ½ dl vettä
  • 2 rkl sokeria

Koristeeksi

  • orvokin ja maitohorsman kukkia

Valmistus

  1. Valmista ensin kakkupohja: vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita loput pohjan aineet keskenään ja kääntele muna-sokerivaahdon sekaan. Kaada leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (n. 20*30 cm) ja paista 200 asteisessa uunissa noin 8 minuutin ajan. Anna levyn jäähtyä täytteen valmistamisen ajan.
  2. Valmista valkosuklaatoffee:
    paahdettu_valkosuklaakerma_kasvihormoni.fi__0Paloittele suklaa leivinpaperoidulle pellille ja paahda paloja 200 asteisessa uunissa muutaman minuutin ajan. Ota palat uunista, kun ne ovat ruskistuneet hieman laidoilta. Nosta saman tien pelliltä ja kumoa (teflonpinnotteiseen) paksupohjaiseen kattilaan.
    Lisää kattilaan kerma. Kuumenna valkosuklaapaloja ja kermaa keskilämmöllä koko ajan sekoittaen. Kun palat ovat liuenneet kerman sekaan (aikaa kulunee viitisen minuuttia), ota kattila liedeltä jäähtymään.
    Anna valkosuklaatoffeen jäähtyä jääkaappikylmäksi. Jäähtymistä voi nopeuttaa laittamalla kermakulhon jääveteen. On ehdottoman tärkeää, että kermasta tulee kylmää tai se ei vispaannu.
    Vispaa valkosuklaakerma, kun se on täysin jäähtynyttä.
  3. Valmista odotellessa täyte:
    Laita liivatteet turpoamaan runsaaseen kylmään veteen. Puhdista likaiset mansikat huuhtomalla ja poista niistä kannat. Halkaise mansikat kahtia.
    Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi mutta varo, ettei se ylivatkaannu voiksi, joudut sekoittamaan sitä vielä tämän jälkeenkin. Lisää joukkoon rahka.
    Kuumenna kermatilkka esim. mikrossa kahvikupissa ja liuota siihen vedestä puristetut liivatteet. Lisää liivatteet kerma-rahkaseokseen hyvin vatkaten, lisää samalla myös sokerit.
  4. Kokoa kakku:
    Puolita jäähtynyt kakkupohja. Sekoita kostutukseen tuleva mehu ja sivele pohjat sillä tasaisesti.
    Nosta toinen kakkupohjan puolisko tarjoiluvadille. Lado sen päälle tuhti kerros halkaistuja mansikoita ja lusikoi niiden päälle kermarahkaseos. Nosta kansikerros päälle ja levitä sen päälle vatkattu valkosuklaatoffee. Lisää päälle loput halkaistut mansikat (ne voi laittaa tarvittaessa vasta juuri ennen tarjoiluakin, jolloin ne eivät värjää kakun pintaa).
  5. Anna kakun vetäytyä ja hyytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia ennen tarjoilua. Koristele kukkasin juuri ennen tarjoilua.

Mansikkakakku_Kasvihormoni.fi-3

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com
Kommentit

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *