Perhosinvaasio!

Porriaisia_kasvihormoni.fi-9Nyt, kun ilma on pilvessä, on hyvä pläjäyttää esiin viikonlopun hurmaavimmat esiintyjät. Mutta teen sen vain lyhyesti, sillä eteisessä odottaa vielä kolme muuttolaatikollista syksyn innostavinta puuhaa: kukkasipuleiden lajittelua. Luovutan kuitenkin blogieetterin näille perhosille ja muutamalle kimalaiselle, jotka liihottelivat viikonloppuna pihan kukkijoissa.

Porriaisia_kasvihormoni.fi

Sitruunaperhonen samettikukassa, neitoperhonen mintussa ja kimalaiset punahatuissa sekä isomaksaruohossa. Ja määrä – se oli valtava!

Punalatva_kasvihormoni.fi-2Punalatva_kasvihormoni.fi-1Yritin päästä selvyyteen siitä, mikä on perhosmaailmassa juuri nyt se kasvi, joka on pinnalla. Minttu houkutteli kerrallaan jopa kymmenen perhosta, joten se taitaa olla meidän pihan kuumin baari. Illan tullessa ja auringon säteiden loistaessa jo vinosta vaikutti kuitenkin siltä, että purppurapunalatva aloitti happy hourinsa. Mutta toisaalta sitruunaperhonen viihtyi ainoastaan ja vain samettikukassa, joka selkeästi oli sen sisäiselle (ja ulkoiselle) harmonialle juuri se oikea paikka.

Varmaa on kuitenkin se, että ihmiskäsin valmistettu perhosbaari oli viikonloppuna niin nähty juttu, sinne kerääntyivät vain pikkukärpäset.

Missä perhoset viihtyvät teillä?
Porriaisia_kasvihormoni.fi-8 Butterflies from last weekend.Porriaisia_kasvihormoni.fi-5

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com
Kommentit
 1. 1

  Piivi sanoo

  No onpas niitä! Meillä sitruunaperhoset liihottelee rantakukassa, neitoperhoset virginian tädykkeessä ja valkoalpissa, mutta ainokainen amiraali kökötti vain räystäskourun laidassa!

  • 1.1

   sanoo

   Hyvä amiraali, näytä niille, kuka komentaa! Kyllä ne lopulta ylemmilleen kantaa mehut eteen kun oikein odottaa! Meillä ei ole amiraaleja näkynyt (vaikka osaankin nimet tosi huonosti) ja neitoperhonkin nimen jouduin kysymään Instagrammissa, kun mietin aluksi, että olikos tämä joku sotaherra. Ei ollut.

   Kiitos myös noista hyvien perhoskasiven vinkeistä.

 2. 2

  sanoo

  On ne perhoset vaan kauniita, ja tuo ensimmäinen kuva on ihan huippuhieno!
  Meidän pihalla suositaan edellä mainittujen lisäksi vielä helminukkajäkkärää 🙂 Mäkimeirami taisi olla koko kauden ykkösvetonaula, mutta sen kukinta on jo hiipunut.

  • 2.1

   sanoo

   Mäkimeirami – check, siinä on ollut perhosia. Mutta ei helminukkajäkkärässä, mikäköhän meidän perhosia vaivaa?

  • 3.1

   sanoo

   Pallo-ohdake, heureka! Istutin pari viikkoa sitten muutaman syyskukkapenkkiin, toivottavasti ne toimivat perhosmagneettina ensi vuonna.

  • 4.1

   sanoo

   Vau, mitä kuvia! Meidän puutarhassa perhoset tuntuvat viihtyvän yrttimaalla. Kun piparminttu kukkii, se on täynnä kimalaisia ja neitoperhosia, jotka taitavat olla puutarhan yleisimpiä isoja päiväperhosia. Tänä vuonna olen nähnyt myös suruvaippoja, keisarinviittoja, nokkosperhosia ja amiraaleja sekä liudan tunnistamattomia kaunokaisia. Muita perhosten yrttisuosikkeja ovat mäkimeirami ja huiskuvuoriminttu.

   • 4.1.1

    sanoo

    Huiskuvuoriminttu kuulostaa ja näyttää ihan uudelta kasvilta minulle! Sitä voisi varmaan laittaa kasvamaan ja testata makua, jos kerran kyseessä on minttu. Kiitos vinkistä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *